'The Way People Look at Us Has Changed’: Muslim Women on Life in Europe'
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
'The Way People Look at Us Has Changed’: Muslim Women on Life in Europe'
Europe
'The Way People Look at Us Has Changed’: Muslim Women on Life in Europe'Read in French | Lisez en français »
By LILLIE DREMEAUXSEPT. 2, 2016
Continue reading the main story Share This Page
Saima Ashraf, 39, at the Barking Town Hall in London, where she is a leader in the local government. She said such an achievement would not have been possible for her as a veiled woman in her home country, France. Credit Andrew Testa for The New York Times
http://www.nytimes.com/2016/09/03/world/europe/burkini-ban-muslim-women.html?_r=1
Eroo- Posts : 79069
2016-07-22
Re: 'The Way People Look at Us Has Changed’: Muslim Women on Life in Europe'
Da, itekako se promijenio.
Dugo vremena smo imali organiziranu manjinu, iz koje je dolazila permanentna prijetnja pojedincu većine, koji nije mogao(strah) slobodno iznijeti mišljenje po pitanju terorizma, koji mu se događao na kućnom pragu. To je bio sistem koji je djelovao uspješno u pokoravanju europskog načina života i kulture općenito. Išlo se toliko daleko da državnik Erdogan jednom prilikom reče: "Minareti u Europi su naše karaule, vjernici vojnici itd".
Dok u muslimanskom svijetu nije izgrađena ni jedna jedina crkva, po Europi su se gradile na tisuće džamije. Eno se crkva nije dozvolila izgraditi čak ni u jednom "multikulturnom" Sarajevu. Pitanje je bilo samo vremena kad će većina postati svjesna opasnosti kojoj je izložena. Upravo to sad gledamo...Resete je na djelu, sviđalo se to kome ili ne.
U Europi je opet dobro biti kršćanin. Nije više moguće nižim kulturama rušiti i pokoravati visoke kulture, kao što se to često događalo kroz povjest (propast Ninive, Egipta, stare Grčke, Rima...).
Nije sve gotovo, daleko od toga...
Dugo vremena smo imali organiziranu manjinu, iz koje je dolazila permanentna prijetnja pojedincu većine, koji nije mogao(strah) slobodno iznijeti mišljenje po pitanju terorizma, koji mu se događao na kućnom pragu. To je bio sistem koji je djelovao uspješno u pokoravanju europskog načina života i kulture općenito. Išlo se toliko daleko da državnik Erdogan jednom prilikom reče: "Minareti u Europi su naše karaule, vjernici vojnici itd".
Dok u muslimanskom svijetu nije izgrađena ni jedna jedina crkva, po Europi su se gradile na tisuće džamije. Eno se crkva nije dozvolila izgraditi čak ni u jednom "multikulturnom" Sarajevu. Pitanje je bilo samo vremena kad će većina postati svjesna opasnosti kojoj je izložena. Upravo to sad gledamo...Resete je na djelu, sviđalo se to kome ili ne.
U Europi je opet dobro biti kršćanin. Nije više moguće nižim kulturama rušiti i pokoravati visoke kulture, kao što se to često događalo kroz povjest (propast Ninive, Egipta, stare Grčke, Rima...).
Nije sve gotovo, daleko od toga...
2016-07-22
Evo sad uskoro niče i jedna u Dubrovniku.Eroo wrote: Dok u muslimanskom svijetu nije izgrađena ni jedna jedina crkva, po Europi su se gradile na tisuće džamije.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
PS:
Ne smeta jednom civiliziranom europejcu nijedna vjera, pa tako ni islam. Dok god se vjerski osjećaji upražnjavaju u krugu vlastitog doma i bogomolja, naravno. U onom momentu kad pređe te okvire postaje smetnja u društvu. Suprostavljanje nametanju svoga načina života većini nije "islamofobija", kao što to vole reći oni koji nameću(teroriziraju) svoj način života većini. Temelji naše(zapadne) civilizacije su preduboki da bi ih bilo moguće ugroziti, to mora shvatiti manjina koja među nama živi...Ima tu još jedna stvar, koju često zapadnjaci ne razumiju, pa otud i zablude. Naime, šerijat , kao jedan od 5 stubova islama, je pravni sistem, bez kojega islam ne može funkcionirati. Šerijat je u izravnoj suprostnosti sa Rimskim pravom, po kojem uglavnom egzistira zapadna civilizacija. Zatiranje šerijata izaziva frustracije među islamskom populacijom, što nudi pogodno tlo za razvoj radikalnog vehabizma...To upravo gledamo po Europi.
Ne smeta jednom civiliziranom europejcu nijedna vjera, pa tako ni islam. Dok god se vjerski osjećaji upražnjavaju u krugu vlastitog doma i bogomolja, naravno. U onom momentu kad pređe te okvire postaje smetnja u društvu. Suprostavljanje nametanju svoga načina života većini nije "islamofobija", kao što to vole reći oni koji nameću(teroriziraju) svoj način života većini. Temelji naše(zapadne) civilizacije su preduboki da bi ih bilo moguće ugroziti, to mora shvatiti manjina koja među nama živi...Ima tu još jedna stvar, koju često zapadnjaci ne razumiju, pa otud i zablude. Naime, šerijat , kao jedan od 5 stubova islama, je pravni sistem, bez kojega islam ne može funkcionirati. Šerijat je u izravnoj suprostnosti sa Rimskim pravom, po kojem uglavnom egzistira zapadna civilizacija. Zatiranje šerijata izaziva frustracije među islamskom populacijom, što nudi pogodno tlo za razvoj radikalnog vehabizma...To upravo gledamo po Europi.
2016-07-22
Ne smeta. Do sada su svoju vjeru upražnjavali u krugu svojih obitelji i molilnica. Dok je tako sve 5.jastreb wrote:Evo sad uskoro niče i jedna u Dubrovniku.Eroo wrote: Dok u muslimanskom svijetu nije izgrađena ni jedna jedina crkva, po Europi su se gradile na tisuće džamije.
2016-07-22
Ja sam ih uvek gledao isto...
Guest- Guest
a jbt..pa ovo mi je komsinica iz Barkinga..vidim poznata! :p
Guest- Guest
https://twitter.com/db_prods
Damia Bouc je donedavno bila DamiaN. Je takorekuć javna osoba u France, cijenjena po onome što radi.
Veoma rado viđena kao gost na forumu (UMSF), jer mu sa svojim visoko profesionalnim uradcima-kompozitima,
često daje dozu umjetničkog. S pravom je zabrinuta za francusku budućnost. Netolerancija do jedne različitosti
nikad nije usamljen primjer. Radikalnom islamu će se suprostaviti radikalno kršćanstvo, a to može ugroziti
i slobodu Damia-e, koju je do sada uživala u punom iznosu.
Evo njene stranice: http://www.db-prods.net/marsroversimages/curiosity-2014.html
Damia Bouc je donedavno bila DamiaN. Je takorekuć javna osoba u France, cijenjena po onome što radi.
Veoma rado viđena kao gost na forumu (UMSF), jer mu sa svojim visoko profesionalnim uradcima-kompozitima,
često daje dozu umjetničkog. S pravom je zabrinuta za francusku budućnost. Netolerancija do jedne različitosti
nikad nije usamljen primjer. Radikalnom islamu će se suprostaviti radikalno kršćanstvo, a to može ugroziti
Evo njene stranice: http://www.db-prods.net/marsroversimages/curiosity-2014.html
Last edited by Eroo on 4/9/2016, 11:41; edited 1 time in total
2016-07-22
Nije problem vera nego hipokrizija koja medju njima vlada u pogledu prava i obaveza. Jednostavno dokle god neko misli da je njegova vera jedina istinska a sve ostalo ispod toga to je problem.
Islam ili bar kako ga tumace tom narodu mora da dozivi renesansu i transformaciju. Najveci problem je generalno siromastvo i neobrazovanost u muslimanskim zemljama. Cak i oni koji su extremno bogati dele takve nazadne poglede cesti jer ipak pojedinac tesko moze da se izdigne iznad misljenja svoje sredine a da se pri tom oseca ugodno u toj istoj sredini.
Mene da se pita ja bih poceo transformaciju Islama sa zenama ;)
One su te koje mogu to da urade, mi izvana cemo uvek biti smatrani krstasima i sl.
Islam ili bar kako ga tumace tom narodu mora da dozivi renesansu i transformaciju. Najveci problem je generalno siromastvo i neobrazovanost u muslimanskim zemljama. Cak i oni koji su extremno bogati dele takve nazadne poglede cesti jer ipak pojedinac tesko moze da se izdigne iznad misljenja svoje sredine a da se pri tom oseca ugodno u toj istoj sredini.
One su te koje mogu to da urade, mi izvana cemo uvek biti smatrani krstasima i sl.
Guest- Guest
Eroo wrote:https://twitter.com/db_prods
jel taj link ispod destinacija za takve? :p
Guest- Guest
dzmrdz wrote:Nije problem vera nego hipokrizija koja medju njima vlada u pogledu prava i obaveza. Jednostavno dokle god neko misli da je njegova vera jedina istinska a sve ostalo ispod toga to je problem.
Isključivi problem je šerijat. To je temeljni stub islama. Bez šerijata islam je nezamisliv.
Šerijat je pravni sistem i uređuje društvo do najsitnijih detalja. Nije islam sam po sebi netolerantan,
kao što se na zapadu često misli. Islam je, napr., tolerantan do kršćana ako i oni prihvate šerijat kao temeljni
pravni sistem u društvu, inače imaju trajni konflikt...dok ne nestanu.
Last edited by Eroo on 4/9/2016, 11:52; edited 1 time in total
2016-07-22
Niti ne. Damia je kao takva prihvaćena i veoma cijenjena na UMSF, kao i u nekim segmentima umjetnosti u Francuskoj.dzmrdz wrote:Eroo wrote:https://twitter.com/db_prods
jel taj link ispod destinacija za takve? :p
Često je gost na UMSF, forumu Planetary Society.
PS: Damia je mislim ipak iz Marseilla i ne Toulusa. .
Last edited by Eroo on 4/9/2016, 11:59; edited 1 time in total
2016-07-22
Pa Islam ne bi bio Islam da nema serijat a krscanstvo ne bi bilo krscanstvo da prihvata serijat..hahha
Jbg to znaci da kad muslimani prihvate krscane onda krscani nece biti krscani ...znaci sledi samo nasilno ostvarenje serijata
Ja mogu pohvaliti muslimane generalno (a mozda je to vise do istocnjancke tradicije koju svi istocnjacki narodi imaju) po gostoljubivosti i drzanju do prijateljstva i sl ali cim im taj verski element dodje na dnevni red onda sve u k...
Tj u pitanju je da ti narodi kao narodi i nisu losi, a mozda su karakterno i bolji od nekih zapadnjaka medjutim niisu u stanju da naprave taj odmak od striktnog pridrzavanja verskim i poluverskim a cesto i totalno neverskim smernicama..
Jbg to znaci da kad muslimani prihvate krscane onda krscani nece biti krscani ...znaci sledi samo nasilno ostvarenje serijata
Ja mogu pohvaliti muslimane generalno (a mozda je to vise do istocnjancke tradicije koju svi istocnjacki narodi imaju) po gostoljubivosti i drzanju do prijateljstva i sl ali cim im taj verski element dodje na dnevni red onda sve u k...
Tj u pitanju je da ti narodi kao narodi i nisu losi, a mozda su karakterno i bolji od nekih zapadnjaka medjutim niisu u stanju da naprave taj odmak od striktnog pridrzavanja verskim i poluverskim a cesto i totalno neverskim smernicama..
Guest- Guest
Za tu zamotanu đubrad treba Europu napraviti neprihvatljivim mjestom za njih.
Otkrivati ih, pljuvati po cesti i omalovažavati dok ne shvate da tu ne mogu živjeti.
Učiniti im zivot nepodnošljivim naprosto.
Treba djelovati lokalno.
Evo ja sam vec počela, kad god prođem kraj neke zamotane , mada ti nije često pitam jel joj zima.
:)
Otkrivati ih, pljuvati po cesti i omalovažavati dok ne shvate da tu ne mogu živjeti.
Treba djelovati lokalno.
Evo ja sam vec počela, kad god prođem kraj neke zamotane , mada ti nije često pitam jel joj zima.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ovde kod mene sam upoznao nekoliko Poljakinja koje su presle na Isla, iz nekog razloga ima ih bas dosta i to bas Poljakinja. Majko mila, pa te su extremnije nego prave muslimake rodjene kao takve..
Meni je jedan musliman pricao nedavno da je problem Islama sto cesto najobrazovaniji i najrazumniji ljudi odlaze iz tih njihovih sela i onda posao lokalnog imama preuzme najgluplja osoba koja kao konj ne vidi nista sem pravo.
Isto tako smatram da USA ima oooogromno ulogu u radikalizaciji tih nesretnika, zajedno sa UK i ostalom svitom.
Jbg ubijaju ih ko zohare tamo sa dronovima i kurcem palcem
medjutim, kuca gori i mi sada ne mozemo prvo traziti ko je zapalio kucu nego gasiti pozar i preseci dotok "vazduha". To znaci zatvaranje granica i ciscenje radiklanih elemenata iznutra kojih samo u mom komsiluku ima ohohoh..
To sve treba biti praceno jednim odjebom Amerike i distanciranjem od menjanja vlada i rezima po Bliskom istoku i okolici
Meni je jedan musliman pricao nedavno da je problem Islama sto cesto najobrazovaniji i najrazumniji ljudi odlaze iz tih njihovih sela i onda posao lokalnog imama preuzme najgluplja osoba koja kao konj ne vidi nista sem pravo.
Isto tako smatram da USA ima oooogromno ulogu u radikalizaciji tih nesretnika, zajedno sa UK i ostalom svitom.
Jbg ubijaju ih ko zohare tamo sa dronovima i kurcem palcem
medjutim, kuca gori i mi sada ne mozemo prvo traziti ko je zapalio kucu nego gasiti pozar i preseci dotok "vazduha". To znaci zatvaranje granica i ciscenje radiklanih elemenata iznutra kojih samo u mom komsiluku ima ohohoh..
To sve treba biti praceno jednim odjebom Amerike i distanciranjem od menjanja vlada i rezima po Bliskom istoku i okolici
Guest- Guest
kaja_333 wrote:Za tu zamotanu đubrad treba Europu napraviti neprihvatljivim mjestom za njih.
Treba djelovati lokalno.
Aha, dodji vamo kod mene pa probaj to. da vidis kakvi likovi ovde setaju, ukenjala bi se u gace
Guest- Guest
Rekoh da je šerijat temeljni problem, kad je u putanju suživot kršćanstva i islama.dzmrdz wrote:Pa Islam ne bi bio Islam da nema serijat a krscanstvo ne bi bilo krscanstvo da prihvata serijat..hahha
Dodatni probleme prave hadisi, koje se može tumačiti i ovako i onako. Sunitski islam
ih je odabrao nekolicinu kao autentične i pravovjerne, ostale je odbacio.
Pitanje je tko ih je i s kojim ciljem odabrao. U svakom slučaju oni koji su tada imali
i vjersku i svaku drugu vlast. I naši političari znaju ponekad sebi prilagoditi zakone.
2016-07-22
"Likovi" su organizirani, zato se im pojedinac teško može suprostaviti. Suprostavit se im može jedinodzmrdz wrote:kaja_333 wrote:Za tu zamotanu đubrad treba Europu napraviti neprihvatljivim mjestom za njih.
Treba djelovati lokalno.
Aha, dodji vamo kod mene pa probaj to. da vidis kakvi likovi ovde setaju, ukenjala bi se u gace
dobro organizirano društvo, a kuda to vodi nije teško predvidjeti, zato i kaže Damia da se boji za budućnost Francuske.
2016-07-22
Eroo wrote:Rekoh da je šerijat temeljni problem, kad je u putanju suživot kršćanstva i islama.dzmrdz wrote:Pa Islam ne bi bio Islam da nema serijat a krscanstvo ne bi bilo krscanstvo da prihvata serijat..hahha
Dodatni probleme prave hadisi, koje se može tumačiti i ovako i onako. Sunitski islam
ih je odabrao nekolicinu kao autentične i pravovjerne, ostale je odbacio.
Pitanje je tko ih je i s kojim ciljem odabrao. U svakom slučaju oni koji su tada imali
i vjersku i svaku drugu vlast. I naši političari znaju ponekad sebi prilagoditi zakone.
Na kraju svega je borba za vlast i moc pojedinca ili grupe ali svakako ne jednog naroda. Narod i narodi mogu samo imati uloge gladijatora koji ce se izboriti za to da ti pojedinci budu pobednici.
Gledaj na katolicku, pravoslavnu, protestantsku i ine crkve. Gomila uglavnom ambicioznih i grabezljivih vodja manje vise uz casne pojedince koji su na marginama i koji mozda i drze veru kao veru u ljudi.
Veru su izmislili ljudi da bi s njome kontrolisali siroke tupave narodne mase.
E sad jedino je to sto neke omogucavaju komotnije egzistiranje sa manje ogranicenja a druge ne.
Bog je jedan, moralni principi sadrzani u 10 Bozijih zapovesti su vise nego dovoljni svakom pojedincu, razumnom naravno, da vodi svoj zivot pravedno.
Guest- Guest
Vi ili pravite gej parade, ili dižete džamije.jastreb wrote:Evo sad uskoro niče i jedna u Dubrovniku.Eroo wrote: Dok u muslimanskom svijetu nije izgrađena ni jedna jedina crkva, po Europi su se gradile na tisuće džamije.
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» THE 28 PEOPLE FROM 28 COUNTRIES WHO ARE SHAPING, SHAKING AND STIRRING EUROPE.
» How many times Muslims invaded Europe vs. Europeans invaded Muslim countries?
» Why Women Have Better Sex Under Socialism..
» A ROLL OUT OF OUTSTANDING WOMEN FROM AROUND THE WORLD
» SS Muslim battalions: why did Himmler himself patronize them
» How many times Muslims invaded Europe vs. Europeans invaded Muslim countries?
» Why Women Have Better Sex Under Socialism..
» A ROLL OUT OF OUTSTANDING WOMEN FROM AROUND THE WORLD
» SS Muslim battalions: why did Himmler himself patronize them
Page 1 of 3