Hvale se da su uhvatili hrvatskog špijuna u Srbiji..
Page 20 of 25
Page 20 of 25 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25
Re: Hvale se da su uhvatili hrvatskog špijuna u Srbiji..
Reci mi blento zašto onda niste i danas vazali? Led te hebo zašto ste ratovali za slobodu ako ste bili vazali?dzango wrote:Ne znaš ti mnogo toga a naročito ne znaš šta je to vazalni odnos.tre911 wrote:7 godina od kosovske bitke i još imali priliku da istjeraju turke sa balkana a oni se odlučili za turke? Ne znam što tu ima biti jednostavno ili složeno, to je činjenica takva kakva je i nema tu filozofiranja.MaximusDecimusMiridije wrote:Doduse, nije da im je sultan dao puno izbora. Srednji vijek je potpuno pogresno promatrati kroz prizmu onoga sto se danas dogadja. Jer ako ces tako ici...nasi povijesni heroji su Zrinski i Frankopani koji su prakticki Sultanu obecavali brda i doline te de-facto vazalski status ako im pomogne protiv Beca. Ima takvih primjera kolko hoces :) . Prakticki sve knezevine,kraljevstva itd...s krscanskim prefiksom od Grcke pa do nasih krajeva a da su bila iole organizirana su suradjivali sa Turcima na ovaj ili onaj nacin :) . Pa cak i hard-core Europska kraljevstva. Francuska je u jeku Turskih najezdi bila u formalnom savezu s njima. Kod Lepanta bitka kad je bila oni su bili saveznici. Ono....neke turske galije su se nakon poraza sklonile u njihove luke :) . Talijanske drzavice i Venecija su prakticki tokom citavog svog postojanja bili na bazi toplo-hladno. Dubrovacka Republika je prakticki citavo vrijeme bila u poluvazalskom statusu. Tako da kad se radi o Srbima i njihovom odnosu s Turcima....nisu stvari bas tako crno-bijele :)
Guest- Guest
No evo pa čitaj, ne radi se o tome da ih srbi zaustave nego o tome da su srbi zavukli nož u leđa krščanskoj vojsci koja je bila nadomak pobjedeMaximusDecimusMiridije wrote:tre911 wrote:7 godina od kosovske bitke i još imali priliku da istjeraju turke sa balkana a oni se odlučili za turke? Ne znam što tu ima biti jednostavno ili složeno, to je činjenica takva kakva je i nema tu filozofiranja.MaximusDecimusMiridije wrote:Doduse, nije da im je sultan dao puno izbora. Srednji vijek je potpuno pogresno promatrati kroz prizmu onoga sto se danas dogadja. Jer ako ces tako ici...nasi povijesni heroji su Zrinski i Frankopani koji su prakticki Sultanu obecavali brda i doline te de-facto vazalski status ako im pomogne protiv Beca. Ima takvih primjera kolko hoces :) . Prakticki sve knezevine,kraljevstva itd...s krscanskim prefiksom od Grcke pa do nasih krajeva a da su bila iole organizirana su suradjivali sa Turcima na ovaj ili onaj nacin :) . Pa cak i hard-core Europska kraljevstva. Francuska je u jeku Turskih najezdi bila u formalnom savezu s njima. Kod Lepanta bitka kad je bila oni su bili saveznici. Ono....neke turske galije su se nakon poraza sklonile u njihove luke :) . Talijanske drzavice i Venecija su prakticki tokom citavog svog postojanja bili na bazi toplo-hladno. Dubrovacka Republika je prakticki citavo vrijeme bila u poluvazalskom statusu. Tako da kad se radi o Srbima i njihovom odnosu s Turcima....nisu stvari bas tako crno-bijele :)
U Kosovskoj bitci im je izginulo cca tri cetvrtine vojno sposobnog stanovnistva. Obuceni kontigent u cjelosti. Btw...bilo ti je i naseg svijeta u toj bitci koliko hoces. Turci su opcenito sva kraljevstva na Balkanu lomili na taj nacin. Naprave jednu opgromnu bitku koja bude kaos na obje strane. Izgine kisa Isusova svijeta kod jednih i drugih. Jedina razlika je sta bi Turci za 5 dana otprilike doveli novu vojsku u istim brojevima a oni koji su im se suprostavili par dana prije nisu imali sta za ponuditi. I tu prica zavrsava. Sve se nakon toga svodi na opsade i obicno pustanje onih pod opsadom u sam grad uz nekakvu ponudu s druge strane. To se non stop ponavljalo. Turska je u tom Trenutku bila prejaka za sve sto joj se moglo suprostaviti na Balkanu. Koristili su sve sto je na drugim mjestima bilo u zacetku. Zaustavio ih je teren i razni ustanci u pozadini na sto su trosili energiju najvise....ne toliko klasicne bitke. Te poslovicna razjedinjenost krscana naravno. Nisu tu Srbi se ni mogli kako suprostaviti. Nitko nije.
Bitka kod Nikopolja - Wikipedija
Guest- Guest
Vazal-vazelin, lakse udje u guzicu nego u glavu ili?????
2014-04-14
Rekao bih da se ipak znalodzmrdz wrote:Činjenica je da isto tako se ne zna pouzdano koji subili odnosi između zaracenih stranatre911 wrote:7 godina od kosovske bitke i još imali priliku da istjeraju turke sa balkana a oni se odlučili za turke? Ne znam što tu ima biti jednostavno ili složeno, to je činjenica takva kakva je i nema tu filozofiranja.MaximusDecimusMiridije wrote:Doduse, nije da im je sultan dao puno izbora. Srednji vijek je potpuno pogresno promatrati kroz prizmu onoga sto se danas dogadja. Jer ako ces tako ici...nasi povijesni heroji su Zrinski i Frankopani koji su prakticki Sultanu obecavali brda i doline te de-facto vazalski status ako im pomogne protiv Beca. Ima takvih primjera kolko hoces :) . Prakticki sve knezevine,kraljevstva itd...s krscanskim prefiksom od Grcke pa do nasih krajeva a da su bila iole organizirana su suradjivali sa Turcima na ovaj ili onaj nacin :) . Pa cak i hard-core Europska kraljevstva. Francuska je u jeku Turskih najezdi bila u formalnom savezu s njima. Kod Lepanta bitka kad je bila oni su bili saveznici. Ono....neke turske galije su se nakon poraza sklonile u njihove luke :) . Talijanske drzavice i Venecija su prakticki tokom citavog svog postojanja bili na bazi toplo-hladno. Dubrovacka Republika je prakticki citavo vrijeme bila u poluvazalskom statusu. Tako da kad se radi o Srbima i njihovom odnosu s Turcima....nisu stvari bas tako crno-bijele :)
Bitka kod Nikopolja je bitka koja se vodila 28. rujna 1396. godine kod Nikopolja u sjevernoj Bugarskoj između kršćanske koalicije pod vodstvom ugarskog kralja Žigmunda Luksemburškog i Ivana, sina Filipa Hrabrog iz Burgundije, te Osmanlija predvođenih sultanom Bajazidom I. Kršćansku koaliciju, koja je imala namjeru osloboditi Carigrad od osmanskoga pritiska, sačinjavala su ugarska, hrvatska, francuska, njemačka, engleska i poljska vojska.[1]
Poraz kršćanske vojske bio je sudbonosan za srednju Europu i cijelo kršćanstvo.
Osmanlijska vojska brojila je oko 100.000 ljudi dok je križarska vojska imala 60.000 ljudi, gotovo samih konjanika. U bitci koja je trajala cijeli dan pobijedila je Osmanlijska vojska krivnjom francuskih vitezova, koji su se prenaglili i kao prvi, usprkos opomene kralja Sigismunda, napali Turke.
Sigismund je htio koristiti svoje pomoćne kontingente iz Transilvanije i Vlaške za prvi napad, jer je procijenio da imaju slab borbeni moral i kako bi ih imao bolje pod nadzorom. Francuski su vitezovi pak inzistirali na časti da prvi krenu u boj.
Na desnom krilu kraljevske vojske stajali su Hrvati pod Stjepanom Lackovićem, na lijevom krilu vojvoda Mirča s Rumunjima a u sredini kralj Sigismund s Nikolom Gorjanskim (također s hrvatskom vojskom) i čete celjskog grofa Herrmanna.
Francusku konjanici probili su prvi bojni red Turaka, pješaštvo i janjičare, potisnuli i drugi bojni red: 30.000 turskih konjanika. Ali pri daljnjem prodiranju sukobili su se s jezgrom turske vojske kojom je zapovjedao sam sultan Bajazid I. Bajazid je stajao s jakom pričuvom, s izabranim konjaništvom u zaklonjenim položajima. Silnim udarcem bacio se sultan na Francuze koji su u dotadašnjem brzom prodoru bili već pretrpjeli jake gubitke. Vještim manevrom Bajazit je zaokružio Francuze pa ih potpuno uništio, prije nego što je ostala kršćanska vojska mogla stići im u pomoć.
Poraz Francuza djelovao je i na ostale dijelove vojske. No u pravi čas kralj Žigmund ušao je s jezgrom križarske vojske u borbu. Već je pobjeda naginjala kršćanima, ali tijekom te odlučne borbe Turcima je u pomoć pritekao srpski knez Stefan Lazarević s 5.000 konjanika. To je dalo prevagu Turcima, koji si iznijeli pobjedu nad postrojbama kralja Sigismunda. Veliki dio vojske bio je potučen i zarobljen, samo manji dio mogao je uzmaknuti na sjever i spasiti se. Kršćani su izgubili oko 12.000 vojnika a veliki dio je i zarobljen.
Od tada je Osmansko carstvo moglo naprjedovati prema srednjoj Europi. Bajazit provaljuje u istočnu Hrvatsku, a s konjaničkim prethodnicama prodire kroz Slavoniju do Ptuja.[1]
Guest- Guest
gle dezerterčino nemoj ti o tome što se tamo događalo svega ti. nemoj mi ti govoriti što je tamo bilo, pričaš sa sudionikom tih događaja tako da te svoje floskule prodaju negdeje drugdje.Serbinho-3 wrote:@Trice,
jasno je sve meni, samo nije jasno kako drugima nije.
Vidis na sta izgledaju oni sto su polozili oruzje, izasli iz kuca, gledali HTV dnevnik da ih naloze i ajde na JNA onako obuceni.
Onaj iz JNA ih gleda rutinski, pustili i prica zavrsena, dok bi oni iz paravojnih to odmah uz put i pobili.
Takve saljes da blokiraju kasarnu, gde je tu mozak i navuces one paravojne mafijase na kucu.
Onda se predstavljas nekakvim herojima iz Vukovara sirokim narodnim masama, oni kupuju jos te grickalice, uzimas pare dok im mozes valjati przenice i svi sretni.
Guest- Guest
ŠOGOR UHIĆENOG 'AGENTA' POBJEDNIK JE SINJSKE ALKE
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sogor-uhicenog-agenta-pobjednik-je-sinjske-alke-kako-bi-netko-tako-smotan-mogao-biti-spijun/4665572/
--------------------------------------------------------------------------------
- A njegov rodjeni šura je polubrat od babe onoga njegova susida, tako da
mu je zaova tj. nevista onoga sina mu , iz prvoga braka, šta je bijo od
une rod rodjeni. E pa onda je od otoga susida bila udana za rodjenog brata
njegove polusestre..............................e to ti je taj.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sogor-uhicenog-agenta-pobjednik-je-sinjske-alke-kako-bi-netko-tako-smotan-mogao-biti-spijun/4665572/
--------------------------------------------------------------------------------
- A njegov rodjeni šura je polubrat od babe onoga njegova susida, tako da
mu je zaova tj. nevista onoga sina mu , iz prvoga braka, šta je bijo od
une rod rodjeni. E pa onda je od otoga susida bila udana za rodjenog brata
njegove polusestre..............................e to ti je taj.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-19
Vi jos tu? Ujbt.
OK, hajmo ovako, da privedemo ovo nekom normalnom kraju:
1) hajde recimo da ste vi u pravu - srpski tenkovi nisu gazili preko srpskih civila, ali hrvatski avioni jesu mitraljirali srpske kolone civila. To je gnjusan zlocin, nema sumnje, i ja to osudjujem. Ali jebem ja i takvu vojsku i takvu drzavu koja bi skrstenih ruku to gledala. Da li se slazemo barem oko civilizacijskog minimuma?
2) hajmo reci na momenat da smo mi u pravu, i da forenzika slike upucuje na izgazenu kolonu, a ne mitraljiranu iz zraka. Sto reci na to? Tko takvu ludost, takav zlocin moze opravdati? Ako je to istina, onda je to po meni stvar minimuma normalnosti da se tim ljudima sudi za zlocin nad vlastitim narodom.
3) Vidim da smo se dotakli ratova iz srednjeg vijeka, a malo i komentirali sto je vazalni odnos. Sve je to lijepo, ali (i pratite me sad, a posebno ti Maxo)...mi ne komentiramo to iz stajalista ONDA, mi to gledamo sa naseg stajalista i nasih pojmova. Dakle, poanta je da malo preispitamo taj navod da su Srbi maltene nepobjedivi. Istina je malo surovija - Srbi,cim su dosli na Balkan, su napravili strasnu pogresku i napali su sa Avarima Solun i dozivjeli su maltene unistenje. Dugo su se regenerirali na Kosovu, ali onda krece uspon srednjovjekovne srpske drzave. Dolazi do rata sa Turcima, i Srbi se nalaze na svim stranama do izborene autonomije i drzave u XIX. st. Srbija tada pobjedjuje u balkanskim ratovima, gubi u I. svjetskom ratu, iako su njeni saveznici dobili (jednako kao sto Francuska gubi u II. svjetskom ratu, iako su njeni saveznici dobili). U II. svjetskom ratu i ratovima 1990-ih svatko moze tvrditi sto hoce, ali ja promatram rezultat prije i poslije. Srbija je izgubila sve sto je imala u Hrvatskoj, osim par enklava. RS postoji, ali unutar BiH. Kosovo je neovisno. Crna Gora se odvojila. Juzna Srbija je prepuna Siptara koji traze pripojenje Kosovu, a Sandzak kipti. Makedonija se jedva drzi da ne otklize u rat.
Prije 1918. Hrvatska je bila podijeljena na bansku Hrvatsku i Slavoniju (kojoj je 1880te bila prikljucena Vojna krajina, bez diranja u status tamosnjeg stanovnistva), Dalmaciju (gdje su, po svemu sudeci, pocetkom XX. st. Srbi cak imali i blagu vecinu), Istru (koja nikada nije bila u sastavu Hrvatske), Rijeku (pod Madjarima). Istina, Banska Hrvatska i Slavonija je imala Srijem tamo do dzanga. Medjutim - Hrvatska je bila rascjepkana i nije bila drzava. Nije imala nikakva prava niti snagu da trazi ikakva prava, na bilo koji dio BiH. SAD nisu ni znale da Hrvatska postoji, a sa Kraljevinom Srbijom su potisvale ugovore o slobodnoj trgovini i medjunarodnoj suradnji.
Pustimo sad zajebanciju po strani - mislite li vi stvarno da ste se proslavili u XX. st.? I mislite li da je Hrvatska lose prosla? I pustimo sad NATO savez, nitko nam ga nije jamcio 1990, da li bi sada posteno mogli reci, sto mislite, zasto ste se doveli u ovu situaciju, da nitko nece sa vama imati nikakvog posla?
1) hajde recimo da ste vi u pravu - srpski tenkovi nisu gazili preko srpskih civila, ali hrvatski avioni jesu mitraljirali srpske kolone civila. To je gnjusan zlocin, nema sumnje, i ja to osudjujem. Ali jebem ja i takvu vojsku i takvu drzavu koja bi skrstenih ruku to gledala. Da li se slazemo barem oko civilizacijskog minimuma?
2) hajmo reci na momenat da smo mi u pravu, i da forenzika slike upucuje na izgazenu kolonu, a ne mitraljiranu iz zraka. Sto reci na to? Tko takvu ludost, takav zlocin moze opravdati? Ako je to istina, onda je to po meni stvar minimuma normalnosti da se tim ljudima sudi za zlocin nad vlastitim narodom.
3) Vidim da smo se dotakli ratova iz srednjeg vijeka, a malo i komentirali sto je vazalni odnos. Sve je to lijepo, ali (i pratite me sad, a posebno ti Maxo)...mi ne komentiramo to iz stajalista ONDA, mi to gledamo sa naseg stajalista i nasih pojmova. Dakle, poanta je da malo preispitamo taj navod da su Srbi maltene nepobjedivi. Istina je malo surovija - Srbi,cim su dosli na Balkan, su napravili strasnu pogresku i napali su sa Avarima Solun i dozivjeli su maltene unistenje. Dugo su se regenerirali na Kosovu, ali onda krece uspon srednjovjekovne srpske drzave. Dolazi do rata sa Turcima, i Srbi se nalaze na svim stranama do izborene autonomije i drzave u XIX. st. Srbija tada pobjedjuje u balkanskim ratovima, gubi u I. svjetskom ratu, iako su njeni saveznici dobili (jednako kao sto Francuska gubi u II. svjetskom ratu, iako su njeni saveznici dobili). U II. svjetskom ratu i ratovima 1990-ih svatko moze tvrditi sto hoce, ali ja promatram rezultat prije i poslije. Srbija je izgubila sve sto je imala u Hrvatskoj, osim par enklava. RS postoji, ali unutar BiH. Kosovo je neovisno. Crna Gora se odvojila. Juzna Srbija je prepuna Siptara koji traze pripojenje Kosovu, a Sandzak kipti. Makedonija se jedva drzi da ne otklize u rat.
Prije 1918. Hrvatska je bila podijeljena na bansku Hrvatsku i Slavoniju (kojoj je 1880te bila prikljucena Vojna krajina, bez diranja u status tamosnjeg stanovnistva), Dalmaciju (gdje su, po svemu sudeci, pocetkom XX. st. Srbi cak imali i blagu vecinu), Istru (koja nikada nije bila u sastavu Hrvatske), Rijeku (pod Madjarima). Istina, Banska Hrvatska i Slavonija je imala Srijem tamo do dzanga. Medjutim - Hrvatska je bila rascjepkana i nije bila drzava. Nije imala nikakva prava niti snagu da trazi ikakva prava, na bilo koji dio BiH. SAD nisu ni znale da Hrvatska postoji, a sa Kraljevinom Srbijom su potisvale ugovore o slobodnoj trgovini i medjunarodnoj suradnji.
Pustimo sad zajebanciju po strani - mislite li vi stvarno da ste se proslavili u XX. st.? I mislite li da je Hrvatska lose prosla? I pustimo sad NATO savez, nitko nam ga nije jamcio 1990, da li bi sada posteno mogli reci, sto mislite, zasto ste se doveli u ovu situaciju, da nitko nece sa vama imati nikakvog posla?
Guest- Guest
unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanjemaggie13 wrote:mislim da je namjerno nemoguce,da.dzmrdz wrote:Takođe. To tebi nemoguce da je istinito?maggie13 wrote:Samo se vi obmanjujte i trujte..:-S
Prisustvujemo stvaranju mita sa hrvatske strane koji ce vremenommozda zajebati i srpski
2014-04-11
Necu dalje pisati o ovome, vasa tvrdoglavost me ne iznenadjuje, ali da, suoceni cak i sa grafickim dokazima, niste u stanju makar spoznati sto se zapravo desilo i kako je sve zavrsilo...pa to je presmijesno, cak i za ljude koji zive na hrvatskom forumu.
Guest- Guest
pitajte vucka:Ddzango wrote:Kako da kažeš ljudima da si ih prodao kao na pijaci?
2014-04-11
U pravu si, 20. Vek je katastrofa za Srbekolerik wrote:Vi jos tu? Ujbt.
Guest- Guest
Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanjemaggie13 wrote:mislim da je namjerno nemoguce,da.dzmrdz wrote:Takođe. To tebi nemoguce da je istinito?maggie13 wrote:Samo se vi obmanjujte i trujte..:-S
Prisustvujemo stvaranju mita sa hrvatske strane koji ce vremenommozda zajebati i srpski
Ma Bzvz je uopce svaki dan provoditi na ovaj nacin...
Guest- Guest
apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanjemaggie13 wrote:mislim da je namjerno nemoguce,da.dzmrdz wrote:
Takođe. To tebi nemoguce da je istinito?
Ja se sad prikljucila, prije sam uzivala ;D
2014-04-11
Izvini, mislim maliciozan u smislu da zelim da opravdavam zlocine kroz neku vrstu retorike koja se ovde popularno imputira pod nazivom izjednacavanje krivnje. Ja ne znam da li se moze krivnja uopce izmeriti u nasim krajevima vise a kao sto Oluju vi tvrdite da se ne moze posmatrati kao dogadjaj sam po sebi bez osvrta na 91 tako i da 91 se ne moze bez 41 i tako redom.maggie13 wrote:apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanjemaggie13 wrote:
mislim da je namjerno nemoguce,da.
Mozemo jedino nastaviti kulturno razgovarati i truditi se da bez preke potrebe ne koristimo pretnje i sl.
Ja se groZim nekih izjava iz Srbije i samog rukovodstva ali nee sme to biti prepreka izmedju obicnih ljudi.
Guest- Guest
maggie13 wrote:apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanjemaggie13 wrote:
mislim da je namjerno nemoguce,da.
ne, on stvarno i nije maliciozan. Za razliku od recimo crvenkastog.
tre911 wrote:No evo pa čitaj, ne radi se o tome da ih srbi zaustave nego o tome da su srbi zavukli nož u leđa krščanskoj vojsci koja je bila nadomak pobjedeMaximusDecimusMiridije wrote:tre911 wrote:7 godina od kosovske bitke i još imali priliku da istjeraju turke sa balkana a oni se odlučili za turke? Ne znam što tu ima biti jednostavno ili složeno, to je činjenica takva kakva je i nema tu filozofiranja.MaximusDecimusMiridije wrote:Doduse, nije da im je sultan dao puno izbora. Srednji vijek je potpuno pogresno promatrati kroz prizmu onoga sto se danas dogadja. Jer ako ces tako ici...nasi povijesni heroji su Zrinski i Frankopani koji su prakticki Sultanu obecavali brda i doline te de-facto vazalski status ako im pomogne protiv Beca. Ima takvih primjera kolko hoces :) . Prakticki sve knezevine,kraljevstva itd...s krscanskim prefiksom od Grcke pa do nasih krajeva a da su bila iole organizirana su suradjivali sa Turcima na ovaj ili onaj nacin :) . Pa cak i hard-core Europska kraljevstva. Francuska je u jeku Turskih najezdi bila u formalnom savezu s njima. Kod Lepanta bitka kad je bila oni su bili saveznici. Ono....neke turske galije su se nakon poraza sklonile u njihove luke :) . Talijanske drzavice i Venecija su prakticki tokom citavog svog postojanja bili na bazi toplo-hladno. Dubrovacka Republika je prakticki citavo vrijeme bila u poluvazalskom statusu. Tako da kad se radi o Srbima i njihovom odnosu s Turcima....nisu stvari bas tako crno-bijele :)
U Kosovskoj bitci im je izginulo cca tri cetvrtine vojno sposobnog stanovnistva. Obuceni kontigent u cjelosti. Btw...bilo ti je i naseg svijeta u toj bitci koliko hoces. Turci su opcenito sva kraljevstva na Balkanu lomili na taj nacin. Naprave jednu opgromnu bitku koja bude kaos na obje strane. Izgine kisa Isusova svijeta kod jednih i drugih. Jedina razlika je sta bi Turci za 5 dana otprilike doveli novu vojsku u istim brojevima a oni koji su im se suprostavili par dana prije nisu imali sta za ponuditi. I tu prica zavrsava. Sve se nakon toga svodi na opsade i obicno pustanje onih pod opsadom u sam grad uz nekakvu ponudu s druge strane. To se non stop ponavljalo. Turska je u tom Trenutku bila prejaka za sve sto joj se moglo suprostaviti na Balkanu. Koristili su sve sto je na drugim mjestima bilo u zacetku. Zaustavio ih je teren i razni ustanci u pozadini na sto su trosili energiju najvise....ne toliko klasicne bitke. Te poslovicna razjedinjenost krscana naravno. Nisu tu Srbi se ni mogli kako suprostaviti. Nitko nije.
Bitka kod Nikopolja - Wikipedija
Prvo prevod je morbidna krivotvorina i pumpanje brojeva. Posto je Bonifacije sponzorirao sam pohod. Imaju potpunije brojke po pitanju vojnika cak imaju i imena svih zapovjednika. Posto su ljudi koji su sudjelovali u tom pohodu bili svojevrsni celebritiji ( :D ) tog vremena....brojka predocena ovdje je prepumpana. Usput tu si Srbe imao na obje strane. Sto nije jasno u pojmu vazala? Pogotovo u srednjem vijeku. Nije ti to izdaja. Nisu postojale drzave u obliku u kojem postoje danas. Pojmovi nacionalne pripadnosti i pripadnosti jednoj zemlji kao nisu uopce bili poznati ljudima tog vremena. Primarna odanost je bila prema svome velmozi. A onda kome on se prikloni je njegova privatna stvar....vojnik je njegov. Krivo je promatrati te stvari kroz prizmu "Srbi usrali". Ja jedino njima kontriram kad krenu o tome kako su branili Europu itd...jerbo ista racunica vrijedi i kad netko sa te strane sere o ovome ili onome. Velim ti opet....Zrinski i Frankopani su u svojoj pobuni se obecali Sultanu kao vazali ako pomogne njihov ustanak. Te su stvari tada bile normalne kratko i jasno. Najbliza ti je usporedba na foru recimo....Ameri ulete u Afganistan i ajmo reci rjese Talibane...jedna od stvari prvih koju su napravili je uspostavili svoje "Vazale". Sto ce reci Afganistansku vojsku. Uvijek ti bolje drze podrucje ljudi isti ko ljudi drugi koji zive na tom podrucju. Recimo....Sultan bi propisao tom i tom podrucju da te godine ocekuje od njih toliko i toliko love,toliko i toliko komada oruzja i toliko i toliko ljudi za vojsku + ako bude kampanja da se pojavi vladar vazalske zemlje s toliko i toliko vojnika. Dalje kako ces ti to ostvariti nije Sultanova briga. Tako su stvari funkcionirale dok se netko nebi pobunio.
Guest- Guest
napisem cijeli odgovor i izbaci me.dzmrdz wrote:Izvini, mislim maliciozan u smislu da zelim da opravdavam zlocine kroz neku vrstu retorike koja se ovde popularno imputira pod nazivom izjednacavanje krivnje. Ja ne znam da li se moze krivnja uopce izmeriti u nasim krajevima vise a kao sto Oluju vi tvrdite da se ne moze posmatrati kao dogadjaj sam po sebi bez osvrta na 91 tako i da 91 se ne moze bez 41 i tako redom.maggie13 wrote:apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:
Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanje
Mozemo jedino nastaviti kulturno razgovarati i truditi se da bez preke potrebe ne koristimo pretnje i sl.
Ja se groZim nekih izjava iz Srbije i samog rukovodstva ali nee sme to biti prepreka izmedju obicnih ljudi.
Ne trebas mi pojasnjavat, shvatila sam odmah sve.
Krivnja se , naravno, ne 'vaze'. Krivnja postoji ili ne, samo su cinjenice meritorne.
Osobne tragedije i individualne kruvnje su prica za sebe.
A, prijetnje vidim u perfidnim vuckovim porukama i igranju 'rata'.
2014-04-11
nitko nije maliciozan. Nesto drugo je u pitanju.marcellus wrote:maggie13 wrote:apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)dzmrdz wrote:
Pa i Tudjman je rekao zovite ih kao da ostanu a u stvari..niste uopste realni ma kolko se pojedinitrudili biti. Vi imate zlikovce medju vama ko i mi ali nadjete uvek opravdanje
2014-04-11
Cinjenice gledane sa moje i tvoje strane nisu iste i nazalost nema nacina da ih odbacimo ili potvrdimo sporazumno jos skoro . Vucko iz srbije nailazi na plodno tlo u hr. Neki samo reagiraju na njegova sranja a neki se vesele jer zele da jebu srbima mater enivej..evtakve ljude trebas da prepoznas medju hrvatima.maggie13 wrote:napisem cijeli odgovor i izbaci me.dzmrdz wrote:Izvini, mislim maliciozan u smislu da zelim da opravdavam zlocine kroz neku vrstu retorike koja se ovde popularno imputira pod nazivom izjednacavanje krivnje. Ja ne znam da li se moze krivnja uopce izmeriti u nasim krajevima vise a kao sto Oluju vi tvrdite da se ne moze posmatrati kao dogadjaj sam po sebi bez osvrta na 91 tako i da 91 se ne moze bez 41 i tako redom.maggie13 wrote:apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:
unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)
Ne trebas mi pojasnjavat, shvatila sam odmah sve.
Krivnja se , naravno, ne 'vaze'. Krivnja postoji ili ne, samo su cinjenice meritorne.
Osobne tragedije i individualne kruvnje su prica za sebe.
A, prijetnje vidim u perfidnim vuckovim porukama i igranju 'rata'.
Jednostavno mnogi prizeljkuju da srpsko rukovodstvo odvede srbe u rat samo da bi ispunili svoje fantazije o totalnom slomu srbije i srba koje datiraju poodavno..u to me niko ne moze razuveriti.
Ima svaka nacija jedan deo koji ne zeli mir i iskoristice svaku priliku da uveca sanse za rat. E ja tvrdim da u hr isto postoje takvi a vama se cini da ih ima vise kod nas a nama kid vas i tako u krug..
Guest- Guest
Ovde stvarno padnu jakonteske reci i ja se pitam cesto koji mi klinac ovo treba a navdrugu stranu opet bitno je popricati o nekim stvarima. Mi moramo nauciti postovati jedni druge...aj ne moramo al bilo bi korisnomaggie13 wrote:nitko nije maliciozan. Nesto drugo je u pitanju.marcellus wrote:maggie13 wrote:apsolutno je neistinita pretpostavka kako ja mislim da si ti maliciozan..također, jasna sam u stajalistu da smo svi subjektivni, sto je i normalno, ali i u onom da su neke cinjenice nepobitne..dzmrdz wrote:Ja nisam maliciozan ma koliko ti mislila da jesam, niti stremim necijoj propasti kao vlastitom uspehu. Tvrdim samo da ste subjektivni a time i neobjektivni cesto i u nekim bitnim detaljimamaggie13 wrote:
unatoc tvojim optimisticnim nadanjima i stremljenima, bojim se da ti se zelje nece ostvarit..svi smo subjektivni, sto je nazalost i normalno u danim okolnostima, ali neke cinjenice su jednostavno nepobitne..shvacam potrebu za relativiziranjem i izjednacavanjem, no to nece pomoci istinskom novom pocetku :-)
Guest- Guest
[size=42]HRVATSKE REAKCIJE NA HVATANJE ŠPIJUNA: Odaće nam recept za leskovačke pljeskavice?
14:54 03.09.2016.
2
[/size]
Podeli na Fejsbuku
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=HRVATSKE REAKCIJE NA HVATANJE %C5%A0PIJUNA: Oda%C4%87e nam recept za leskova%C4%8Dke pljeskavice?&url=http%3A%2F%2Fsrbin.info%2F2016%2F09%2F03%2Fhrvatske-reakcije-na-hvatanje-spijuna-odace-nam-recept-za-leskovacke-pljeskavice%2F&via=srbininfo][/url]
Objavi na Tviteru
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=HRVATSKE REAKCIJE NA HVATANJE %C5%A0PIJUNA: Oda%C4%87e nam recept za leskova%C4%8Dke pljeskavice?&url=http%3A%2F%2Fsrbin.info%2F2016%2F09%2F03%2Fhrvatske-reakcije-na-hvatanje-spijuna-odace-nam-recept-za-leskovacke-pljeskavice%2F&via=srbininfo][/url]
Скоро сличан став заузео је и одлазећи хрватски министар спољних и европских послова Миро Ковач, истакавши да Хрватска досад није добила никакво званично обавештење од Србије о хапшењу хрватског држављанина под оптужбом за шпијунирање, изјавио је данас у Братислави.
ADVERTISING
[size]inRead invented by Teads
Орешковић је у интервјуу за ХРТ рекао да га је о случају хапшења обавестио директор Безбедносно-обавештајне агенције Данијел Мркић.
– Знамо да је био мајор ЈНA и да се у време Домовинског рата борио на српској страни – рекао је Орешковић за ХРТ.
„Циркус Колорадо“, „јефтина сапуница“ – речи су одлазећег хрватског министра спољних и европских послова Мира Ковача за вест о шпиунажи.
-Будући да је то пласирано у медије, а не нашој хрватској страни, испада да је то нека врста трећеразредне епизоде у овој сапуници која се нама у Хрватској сервира већ седмицама. То је нека врста ‘“циркуса Колорадо“ – рекао је Ковач у изјави хрватским новинарима у Братислави, пренела је агенција Хина.
Он је нагласио да је Хрватска од јуче поподне у сталном контакту с хрватском амбасадом у Србији и да је покушала да сазна од релевантних српских државних тела о чему је реч.
– Могу вам рећи да све до сад никакву информацију наша амбасада, упрос томе што је инсистирала, није добила од Владе Републике Србије и ми о томе службено не знамо ништа – додао је Ковач.
Министар је рекао да је то за њега неозбиљно и изразио уверење да ће се страсти у Србији смирити. Додао је да је исто рекао и српском министру спољних послова Ивици Дачићу који у суботу у Братислави учествује на састанку шефова дипломатије чланица ЕУ с министрима из земаља кандидата.
– Ја сам рекао исту ствар свом колеги Дачићу, да не желимо учествовати у некаквој јефтиној сапуници. Идемо озбиљно радити. Ја се тако понашам, а то очекујемо и од колега у Србији – рекао је Ковач и додао да се с Дачићем „видео и синоћ и јутрос“.
И председник СДП-а и некадашњи хрватски премијер Зоран Милановић огласио се на ову тему, рекавши да не може да коментарише хапшење хрватског агента у Београду, наводећи да не зна какве би тајне он могао да ода.
– Можда рецепт како се праве лесковачке пљескавице – рекао је Милановић.[/size]
2014-04-14
Page 20 of 25 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25
Similar topics
» U Srbiji se hvale da ih zovu Arapi i čestitaju na dobro obavljenom poslu oko migranata
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Užas u Srbiji: Rusi u Srbiji proizvode cjepivo protiv korone
» Mamac na koji su se mnogi uhvatili
» Na pomolu novi sluaj "Fiat" u Srbiji?!Etihad u gubitku,otpuštanja u Er Srbiji
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Užas u Srbiji: Rusi u Srbiji proizvode cjepivo protiv korone
» Mamac na koji su se mnogi uhvatili
» Na pomolu novi sluaj "Fiat" u Srbiji?!Etihad u gubitku,otpuštanja u Er Srbiji
Page 20 of 25