Hvale se da su uhvatili hrvatskog špijuna u Srbiji..
Page 8 of 25
Page 8 of 25 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 25
Re: Hvale se da su uhvatili hrvatskog špijuna u Srbiji..
Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Plavac?dzango wrote:Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:dzango wrote:Imali su i Hrvati u Jugoslaviji i doživotnog predsednika i republiku, pa su opet bili nezadovoljni.jastreb wrote:Srbi u Hrvatskoj imaju i ministre i popredsjednika Vlade,a bilo je i prijedloga da se oformi i zvanje potpredsjednika Hrvatske,na čijoj bi funkciji obavezno bio Srbin.Braćala wrote:
imaju svoje nacionalno vece, 2 univerziteta, listove, ministra u vladi koji je ujedno i potpredsednik, predsednika parlamentarnog odbora za kulturu i obrazovanje. sta ce im vise?
Također je Srbima ponuđena autonomija širokih razmjera sa dva kotara (Knin i Glina).
Sve su odbili.
U stvari Srbi su prvi pokrenuli opći val nezadovoljstva,u kojem su rušili sve pred sobom(srbijansku vladu,vojvođansku vladu,kosovsku vladu,crnogorsku vladu,Antu Markovića,partiju...)
Jeste. Cela generacija se iz školski klupa premstila u vojsku. Krevet pored mene drug iz razreda. Krevet ispod mene, drug iz razreda.jastreb wrote:Plavac?dzango wrote:Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
Pa sve u Velikoj Srbiji!dzango wrote:Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
Ne da ju sruše, već da ju preobraze u Veliku Srbiju. E, tu je puklo.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:dzango wrote:Imali su i Hrvati u Jugoslaviji i doživotnog predsednika i republiku, pa su opet bili nezadovoljni.jastreb wrote:
Srbi u Hrvatskoj imaju i ministre i popredsjednika Vlade,a bilo je i prijedloga da se oformi i zvanje potpredsjednika Hrvatske,na čijoj bi funkciji obavezno bio Srbin.
Također je Srbima ponuđena autonomija širokih razmjera sa dva kotara (Knin i Glina).
Sve su odbili.
U stvari Srbi su prvi pokrenuli opći val nezadovoljstva,u kojem su rušili sve pred sobom(srbijansku vladu,vojvođansku vladu,kosovsku vladu,crnogorsku vladu,Antu Markovića,partiju...)
Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:dzango wrote:Imali su i Hrvati u Jugoslaviji i doživotnog predsednika i republiku, pa su opet bili nezadovoljni.jastreb wrote:
Srbi u Hrvatskoj imaju i ministre i popredsjednika Vlade,a bilo je i prijedloga da se oformi i zvanje potpredsjednika Hrvatske,na čijoj bi funkciji obavezno bio Srbin.
Sve su odbili.
Tu i počinju sukobi. Nisu se po zagrebu održavali nacionalistički skupovi 1988/89. nego po Beogradu,Novom Sadu,Titogradu...
Ja sam prve četničke pjesme čuo na tim mitinzima,a brada,šubara i šajkača ko u priči.
2014-04-22
dzango wrote:Jeste. Cela generacija se iz školski klupa premstila u vojsku. Krevet pored mene drug iz razreda. Krevet ispod mene, drug iz razreda.jastreb wrote:Plavac?dzango wrote:Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
barem si imao drustvo...
to se retko vidja.
Guest- Guest
jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:dzango wrote:
Imali su i Hrvati u Jugoslaviji i doživotnog predsednika i republiku, pa su opet bili nezadovoljni.
Tu i počinju sukobi. Nisu se po zagrebu održavali nacionalistički skupovi 1988/89. nego po Beogradu,Novom Sadu,Titogradu...
Ja sam prve četničke pjesme čuo na tim mitinzima,a brada,šubara i šajkača ko u priči.
zasto ne bi ukidali autonomije? zasto bih ili hrvatska nisu imali autonomne pokrajine, vec samo srbija? srbija je bila rob jugoslavije...
Guest- Guest
Regoč wrote:Ne da ju sruše, već da ju preobraze u Veliku Srbiju. E, tu je puklo.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:dzango wrote:
Imali su i Hrvati u Jugoslaviji i doživotnog predsednika i republiku, pa su opet bili nezadovoljni.
ne plasi se...
Guest- Guest
Diljem otadžbine.Regoč wrote:Pa sve u Velikoj Srbiji!dzango wrote:Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
Zato što se Hrvatska i Bosher nisu širile izvan svojih granicah, a Srbija je. Štoviše, Vojvodina i Kosmet postali su autonomije odlukom svojih vlastih da se pridruže Srbiji, a ne tako što je srbijanska vlast uspostavila autonomije unutar sebe.Braćala wrote:jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:
zasto ne bi ukidali autonomije? zasto bih ili hrvatska nisu imali autonomne pokrajine, vec samo srbija? srbija je bila rob jugoslavije...
Eto vidiš! Znači Jugu ste počeli polako rastakati vi Srbi.Napose Crnogorci.Braćala wrote:jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:
Da nije bilo Slobe ,mitingašenja,nasilnih promjena vlasti,mislim da ne bi bilo ni rata,te ili bi Jugoslavija još i danas funkcionirala,kao nekakva konfederacija,ili savez nezavisnih država,ili bi se razišli u miru.
2014-04-22
Pokazali ste da ne možete kad ste imali sve argumente u svojim rukama, zašto bi vas se itko sada bojao?Braćala wrote:Regoč wrote:Ne da ju sruše, već da ju preobraze u Veliku Srbiju. E, tu je puklo.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:
ne plasi se...
Poredak SFRJ je narušen Ustavom iz 1974. kojim je počelo rastakanje države a Srbija dovedena u još teži položaj nego 1945. kada su Srbi kao najveći narod kažnjeni podelom Srbije.jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.Braćala wrote:dzango wrote:
Ja sam prve četničke pesme čuo sredinom osamdesetih kada sam počeo da idem na stadione.
Cela generacija iz škole. Kao da smo i dalje u školi, samo u uniformama.Braćala wrote:dzango wrote:Jeste. Cela generacija se iz školski klupa premstila u vojsku. Krevet pored mene drug iz razreda. Krevet ispod mene, drug iz razreda.jastreb wrote:Plavac?dzango wrote:Sombor, Mostar. POdgorica.Braćala wrote:dzango, de si sluzio jna?
barem si imao drustvo...
to se retko vidja.
Regoč wrote:Zato što se Hrvatska i Bosher nisu širile izvan svojih granicah, a Srbija je. Štoviše, Vojvodina i Kosmet postali su autonomije odlukom svojih vlastih da se pridruže Srbiji, a ne tako što je srbijanska vlast uspostavila autonomije unutar sebe.Braćala wrote:jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:
Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.
kao se nisu sirile izvan svojih granica? hoces reci da je istra sveta hrvatska zemlja, ili baranja koja je tek u avnojevskim granicama usla u sastav hrvatske? otkud i makedoncima republika kada su npr. kumanovo i skoplje uvek bili u ovakvom-ili onakvom statusu uvek bili delovi srbije...
o prilepu i ohridu da ne govorim. vojvodina i kosmet nikada nisu doneli odluku da se pridruze srbiji, kosovo je oslobodjeno u balkanskim ratovima, vojvodina je oslobodjena nakon prvog svetskog rata...
Guest- Guest
jastreb wrote:Eto vidiš! Znači Jugu ste počeli polako rastakati vi Srbi.Napose Crnogorci.Braćala wrote:jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:
Vi Srbi ste imali tri republike (Srbiju,BIH i Hrvatsku)pa ste opet bili nezadovoljni.
Da nije bilo Slobe ,mitingašenja,nasilnih promjena vlasti,mislim da ne bi bilo ni rata,te ili bi Jugoslavija još i danas funkcionirala,kao nekakva konfederacija,ili savez nezavisnih država,ili bi se razišli u miru.
vasi su poceli mitingasiti jos 70-ih godina, da ne spominjem koliko su vasi srpske krvi prolilili postavljanjem bomba po beogradskim bioskopima i drugim javnim mestima. da ne govorim o onoj teorirstickoj grupi koja je ubacena na prostore hercegovine kako bi digla ustanak i rascepala jugoslaviju...
to se sve zaboravlja, jel tako? tesko je biti principijelan, jbg...
Guest- Guest
dzango wrote:Cela generacija iz škole. Kao da smo i dalje u školi, samo u uniformama.Braćala wrote:dzango wrote:Jeste. Cela generacija se iz školski klupa premstila u vojsku. Krevet pored mene drug iz razreda. Krevet ispod mene, drug iz razreda.jastreb wrote:Plavac?dzango wrote:
Sombor, Mostar. POdgorica.
barem si imao drustvo...
to se retko vidja.
do yaya...
Guest- Guest
Ne ,ali to su bili strani elementi i ustaše,koje nitko ovdje nije podržavao.Braćala wrote:
vasi su poceli mitingasiti jos 70-ih godina, da ne spominjem koliko su vasi srpske krvi prolilili postavljanjem bomba po beogradskim bioskopima i drugim javnim mestima. da ne govorim o onoj teorirstickoj grupi koja je ubacena na prostore hercegovine kako bi digla ustanak i rascepala jugoslaviju...
to se sve zaboravlja, jel tako? tesko je biti principijelan, jbg...
Pa kad je bilo ono 71. kad su upali u zemlju,najveći odaziv dobrovoljaca u novoformirane partizanske jedinice bio je upravo u hrvatskim krajevima u Bosni. I najviše je tada poginulo Hrvata iz Hercegovine.
Ja ovdje pričam o našim ljudima,a ne tamo o nekakvom četniku iz Čikaga,ili ustaši iz Melburna.
Jer Jugu su srušili domaći političari,a ne emigracija.
2014-04-22
Kakva demogogija. Hteli ste stvaranje NDH, rasturanje Jugoslavije i rat i to ste i dobili. Kakve veze imaju Miloševićevi mitinzi i Kosovo sa HR?jastreb wrote:Eto vidiš! Znači Jugu ste počeli polako rastakati vi Srbi.Napose Crnogorci.Braćala wrote:jastreb wrote:Pa očito je da ste htjeli srušiti ustaljeni poredak SFRJ. Ukinuti autonomije,centralizirati državu i tome slično.dzango wrote:Ne sumnjam da će na kraju uvek Srbi biti krivi i da će ispasti da su Srbi hteli da sruše Jugoslaviju.jastreb wrote:
Page 8 of 25 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 25
Similar topics
» U Srbiji se hvale da ih zovu Arapi i čestitaju na dobro obavljenom poslu oko migranata
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Užas u Srbiji: Rusi u Srbiji proizvode cjepivo protiv korone
» Mamac na koji su se mnogi uhvatili
» Na pomolu novi sluaj "Fiat" u Srbiji?!Etihad u gubitku,otpuštanja u Er Srbiji
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» Užas u Srbiji: Rusi u Srbiji proizvode cjepivo protiv korone
» Mamac na koji su se mnogi uhvatili
» Na pomolu novi sluaj "Fiat" u Srbiji?!Etihad u gubitku,otpuštanja u Er Srbiji
Page 8 of 25