Hrvatska treba uvjetovati Srbiji normalizaciju odnosa smjenom Vučića
Page 8 of 17
Page 8 of 17 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Re: Hrvatska treba uvjetovati Srbiji normalizaciju odnosa smjenom Vučića
dzango wrote:Ne možete. Ni po jednom osnovu. Zapravo, mi vas držimo za jaja i možemo da radimo sa vašim firmama šta hoćemo.kolerik wrote:dzango wrote:
Niko i ne dira te firme dok je situacija koliko, toliko normalna. Kao što i vidimo. Ako Marcelus i ekipa počnu da koriste loše opijate i hiperventiliraju kao u tekstu, normalno da će Srbija biti u poziciji da se brani.
Bolje vam je. Politicki mozemo da se zajebavamo, ali ti kamikaze potezi obicno puno vise bole onoga koji daje rad, nego onoga koji daje pare.
Marcellusu sam rekao sto ga ide, ali i vi ste tocno odlepili :)
Jeste, hvala vam sto ste mnogo dobri i fini i sto nas drzite tamo da vam upravljamo sa firmama i pokrivamo trziste. :)
Ajde dzango, moram gibat.
Guest- Guest
Tim pre znaju kako se to radi i da sve bude po zakonu. Ovim Balkancima možeš u svakom trenutku da nađeš brdo nepravilnosti i da im se najebeš majke samo tako. Bez i da sve radiš samo po propisima. Od neprijavljivanja radnika pa nadalje. To ni jedan sud ne može da obori. Fabrike bi preuzeli drugi, ništa ti ne brini. Ionako su najveće vrednosti tih fabrika sirovine.kolerik wrote:dzango wrote:
Zašto bi Srbija plaćala zbog propusta IDEA-e i Mercatora? Naravno da bi se to uradilo valjano i bez problema prošlo na svakom sudu.
Zašto bi Belgijanci i Delhaize imali išta protiv ovoga? Zašto ne bi preuzeli propale ustaške firme i objekte?
Dzango, imas hrpu takve prakse pred recimo ICSID-om. Ne ide se investirati u strane zemlje bez arbitrazne klauzule. Propasti ce podruznice, koje su bezvrijedne. Propasti ce vase tvornice, secerane, sladolederane i njihovi proizvodi, koji su skupi. Vasi radnici i njihove obitelji na ulici. I jos kazna na medjunarodnoj arbitrazi.
Obavijesti se o puzajucoj eksproprijaciji, nemoj se sramotiti ovdje. Ako ti to nije jasno, onda ti nista nije jasno.
I vi biste u EU milamajko
Ne bi ja u EU.
Jebiga, kod nas se ne gleda čija je firma kao u HR. Mislim, nije do sada.kolerik wrote:dzango wrote:Ne možete. Ni po jednom osnovu. Zapravo, mi vas držimo za jaja i možemo da radimo sa vašim firmama šta hoćemo.kolerik wrote:dzango wrote:
Niko i ne dira te firme dok je situacija koliko, toliko normalna. Kao što i vidimo. Ako Marcelus i ekipa počnu da koriste loše opijate i hiperventiliraju kao u tekstu, normalno da će Srbija biti u poziciji da se brani.
Bolje vam je. Politicki mozemo da se zajebavamo, ali ti kamikaze potezi obicno puno vise bole onoga koji daje rad, nego onoga koji daje pare.
Marcellusu sam rekao sto ga ide, ali i vi ste tocno odlepili :)
Jeste, hvala vam sto ste mnogo dobri i fini i sto nas drzite tamo da vam upravljamo sa firmama i pokrivamo trziste. :)
Ajde dzango, moram gibat.
dzango wrote:Para ima jer su arapske. Ne znam ko ti puni glavu takvim glupostima. Srbija nikada ne bi ni ulazila u posao da gradi tako nešto jer normalno da nema para.kolerik wrote:dzango wrote:Beograd na vodi finansiraju Arapi pa nema zime da neće biti para za izgradnju i to od strane domaćih firmi koje će se pokazati kao najbolje na tenderu jer će hrvatske imati problem sa FT1P. To jest, fali ti jedan papir. Naročito sada im je šansa da dobiju posao ravna nuli.kolerik wrote:dzango wrote:
Šta ti je to "Beograd na Savi"?
Beograd na vodi...Bez brige, orijentirati cemo se kad stignemo tamo, to Bosanci na baustelu odradjuju.
Valjda nece da fulaju rijeku.
To su vama rekli.
A radove su prenijeli nama i indosirali vase garancije. Vas nitko nista ni ne pita, kad nemate para da gradite, grade drugi. Da mi nismo radili autoceste, radio bi ih Bechtel, samo bi kao podizvodjace uposlio tko zna kog i platio unaprijed jer je posao sa drzavom.
Gdje si ti vidio Arape na baustelu, jbt dzango?
Meni nitko...
Nego, vama Vucic nece da prizna odakle pare, njemu je popularnost sve.
Tu vas pali sa cetnickom retorikom, a ispod zita trguje sa nama kao nitko prije njega.
Vec vidjeno i 1941-1945 kad su ustase i cetnici skupa ratovali i skupa se povlacili.
I u ratovima 1991-1995, bio si, pa valjda znas odakle vam gorivo za vrijeme sankcija, Milosevic molio dva slepera da se puste sa granice Tudjmana preko Sarinica (vidi njegovu knjigu, ne moras meni vjerovati na rijec). Inace nema grijanja za BG, ustase vam zagrijali makar bolnice i vrtice.
Ne budi budala dzango kome ti vjerujes...jos pizzon ajde covjek bot, dam mu sendvic i sky kolu. Hocu morati i tebi?
Guest- Guest
dzango wrote:kolerik wrote:dzango wrote: Ionako su najveće vrednosti tih fabrika sirovine.
A dobro si me nasmijao.
Guest- Guest
ahaaa, zato tedesci ne ide na istok već kupuje firme na zapadu...dzango wrote:U Nemačkoj moraš da radiš po propisima. U Srbiji ne moraš. Znaju to svi, naročito Balknaci. Mislim, možeš dok imaš dozvolu. Posle...
2014-12-30
Normalno da svi trguju i da je Vučić peder. Ovde je priča šta bi bilo kad bi bilo.kolerik wrote:dzango wrote:Para ima jer su arapske. Ne znam ko ti puni glavu takvim glupostima. Srbija nikada ne bi ni ulazila u posao da gradi tako nešto jer normalno da nema para.kolerik wrote:dzango wrote:Beograd na vodi finansiraju Arapi pa nema zime da neće biti para za izgradnju i to od strane domaćih firmi koje će se pokazati kao najbolje na tenderu jer će hrvatske imati problem sa FT1P. To jest, fali ti jedan papir. Naročito sada im je šansa da dobiju posao ravna nuli.kolerik wrote:
Beograd na vodi...Bez brige, orijentirati cemo se kad stignemo tamo, to Bosanci na baustelu odradjuju.
Valjda nece da fulaju rijeku.
To su vama rekli.
A radove su prenijeli nama i indosirali vase garancije. Vas nitko nista ni ne pita, kad nemate para da gradite, grade drugi. Da mi nismo radili autoceste, radio bi ih Bechtel, samo bi kao podizvodjace uposlio tko zna kog i platio unaprijed jer je posao sa drzavom.
Gdje si ti vidio Arape na baustelu, jbt dzango?
Meni nitko...
Nego, vama Vucic nece da prizna odakle pare, njemu je popularnost sve.
Tu vas pali sa cetnickom retorikom, a ispod zita trguje sa nama kao nitko prije njega.
Vec vidjeno i 1941-1945 kad su ustase i cetnici skupa ratovali i skupa se povlacili.
I u ratovima 1991-1995, bio si, pa valjda znas odakle vam gorivo za vrijeme sankcija, Milosevic molio dva slepera da se puste sa granice Tudjmana preko Sarinica (vidi njegovu knjigu, ne moras meni vjerovati na rijec). Inace nema grijanja za BG, ustase vam zagrijali makar bolnice i vrtice.
Ne budi budala dzango kome ti vjerujes...jos pizzon ajde covjek bot, dam mu sendvic i sky kolu. Hocu morati i tebi?
To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Sanda je najjača. Klinac se malo glupira. Normalno je to za te godine. Kada sazre, letovaće u Grčkoj.kaja_333 wrote:To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
dzango wrote:Sanda je najjača. Klinac se malo glupira. Normalno je to za te godine. Kada sazre, letovaće u Grčkoj.kaja_333 wrote:To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
glupira se, a?
a gdje i od koga čuje te stvari o srpskom moru i srpskim ostrvima na jadranu?
Guest- Guest
Od mene.Noor wrote:dzango wrote:Sanda je najjača. Klinac se malo glupira. Normalno je to za te godine. Kada sazre, letovaće u Grčkoj.kaja_333 wrote:To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
glupira se, a?
dzango wrote:Od mene.Noor wrote:dzango wrote:Sanda je najjača. Klinac se malo glupira. Normalno je to za te godine. Kada sazre, letovaće u Grčkoj.kaja_333 wrote:To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
glupira se, a?
ajd sad onda i ti....
Guest- Guest
znas i sam da politicari jedno govore drugo misle a trece rade,vise mi srbi imamo razloga biti ljuti na njega nego vitre911 wrote:Ma da, nije to isti vučić, sad je to dobar čeok i to mlogo dobar, za svetca da ga proglasite još za života :))Winter is coming wrote:to su neki snimci iz devedesetih,sad je 2016,taj period je zavrsiotre911 wrote:Pičketina obična lažljiva, prevrtljiva i ratnohuškačka kako se može vidjeti iz gornjih videa.Winter is coming wrote:Vucic radikal? smijesno
2014-04-14
Ništa ne priznajem. Moraš da me baciš na muke.Noor wrote:dzango wrote:Od mene.Noor wrote:dzango wrote:Sanda je najjača. Klinac se malo glupira. Normalno je to za te godine. Kada sazre, letovaće u Grčkoj.kaja_333 wrote:
To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?
E ta vam je bas prava.
glupira se, a?
ajd sad onda i ti....
Rašković uopće nije bio lud.kaja_333 wrote:To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa Raskovic je bio franjin psihijatar a franjo njegov pacijent
2014-04-14
kolerik wrote:Sve crno/bijelo, na cisto personalnoj osnovi jest po prirodi jednostavno (if...-then...).marcellus wrote:kolerik wrote:Pa dobro covjece kakav ti je to zahtjev?
Mislis da je problem u Vucicu? Mislis da njega nema tko zamijeniti? Uopce, kako takav zahtjev se moze formulirati?
formuliran je u tekstu sasvim jasno. Kvaliteta naših odnosa s vama ovisi o tome kog birate. Jednostavno. Ne uvjerujemo mi kog će oni birati. Ali time uvjetujemo kakvi će biti odnosi i kako ćemo se postaviti prema njima.
Ali realnost nije takva, Hrvatskoj treba vuci pametne poteze koji daju dugorocne rezultate i drze Srbiju izvan EU. To je tezak zadatak, Slovenija je svojedobno mizerno propala, kupljena Piranskim zaljevom na kraju nije dobila ni to.
Ali sto se ja trudim, nema smisla sa tobom raspravljati.
realnost je takva da bi svaka druga zemlja rekla nećemo s vama razgovarati dok birate na vlast ljude koji su napadali našu zemlju i izgubili rat. To je realnost. Ovo što se nakon rata dogodilo u Hrvatskoj, da Srbija sebe promatra kao ratnog pobjednika a mi sebe sami tretiramo kao ratnog gubitnika, je više u sferi nadrealizma.
Ženska surenjivost.jastreb wrote:Rašković uopće nije bio lud.kaja_333 wrote:To je od ludog psihijatra luda kćer, sa ludim sinom koji potajno ljetuje u Hrvatskoj pa kada pobjegne preko granice mnogo hrabro napise na fejsu da je letovao na srpskom moru?dzango wrote:I da dođe Sanda Rašković Ivić. Ja potpuno podržavam.
E ta vam je bas prava.
Koji rat je Srbija izgubila?marcellus wrote:kolerik wrote:Sve crno/bijelo, na cisto personalnoj osnovi jest po prirodi jednostavno (if...-then...).marcellus wrote:kolerik wrote:Pa dobro covjece kakav ti je to zahtjev?
Mislis da je problem u Vucicu? Mislis da njega nema tko zamijeniti? Uopce, kako takav zahtjev se moze formulirati?
formuliran je u tekstu sasvim jasno. Kvaliteta naših odnosa s vama ovisi o tome kog birate. Jednostavno. Ne uvjerujemo mi kog će oni birati. Ali time uvjetujemo kakvi će biti odnosi i kako ćemo se postaviti prema njima.
Ali realnost nije takva, Hrvatskoj treba vuci pametne poteze koji daju dugorocne rezultate i drze Srbiju izvan EU. To je tezak zadatak, Slovenija je svojedobno mizerno propala, kupljena Piranskim zaljevom na kraju nije dobila ni to.
Ali sto se ja trudim, nema smisla sa tobom raspravljati.
realnost je takva da bi svaka druga zemlja rekla nećemo s vama razgovarati dok birate na vlast ljude koji su napadali našu zemlju i izgubili rat. To je realnost. Ovo što se nakon rata dogodilo u Hrvatskoj, da Srbija sebe promatra kao ratnog pobjednika a mi sebe sami tretiramo kao ratnog gubitnika, je više u sferi nadrealizma.
pa rat protiv hrvata,izgubili su i Rusi od njih samo su ih nijemci izdali pa kola krenula nizbrdo
2014-04-14
Naslov nema bas puno veze sa tekstom. iduci put treba dodati i ono, necete vjerovati vlastitim ocima, strogo cuvana tajna, i sl. Bilo kako bilo nista nova pod nebeskom kapom. DNRH tj politicari trebaju Srpske politivcare staviti na ignore. Ostalo, samo laganini. Osobno podrzavam i Nikolica i sipca. Guraju Srbiju u jos veca govna a narod ih slavi. Gdje ces bolje. Dobro je njima jos uvijek, jako dobro.
2014-04-14
Page 8 of 17 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Similar topics
» Promena administrativne linije između Srbije i Kosova na međunarodnoj konferenciji: Predlog Jelene Milić(NATO?) za normalizaciju odnosa
» Kvazi liberalni mediji pozivaju na napad na ekvadorsku ambasadu, prekid diplomatskih odnosa, a ako treba na ubijanje Assangea
» Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji
» Bahreinski princ na vojnoj vježbi kod Vučica u Srbiji
» Veliki protesti u Srbiji hrvatski mediji štite Vučića
» Kvazi liberalni mediji pozivaju na napad na ekvadorsku ambasadu, prekid diplomatskih odnosa, a ako treba na ubijanje Assangea
» Predsedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posetu Srbiji
» Bahreinski princ na vojnoj vježbi kod Vučica u Srbiji
» Veliki protesti u Srbiji hrvatski mediji štite Vučića
Page 8 of 17