U slučaju rata u BiH Hrvatska će u savezu s Bošnjacima braniti hrvatsku komponentu :D
Page 12 of 15
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: U slučaju rata u BiH Hrvatska će u savezu s Bošnjacima braniti hrvatsku komponentu :D
I ja sam tebi stavio popis po srezovima u kojem jasno piše da su Srbi većina u Vukovarskom srezu. Imaš i za ostale.tre911 wrote:Sve sam ti stavio, sad ti čitaj ako imaš volje i želje za istinom, ako ne onda gusli po svome.dzango wrote:Kraljevina Jugoslavija se administrativno delila na srezove i u Vukovarskom su Srbi bili većina. Evo ceo popis:n_razbojnik wrote:Koliki je taj "srez" bogte...okolica Vukovara 50 000 ljudi?dzango wrote:To je samo za grad Vukovar. Rezultati za ceo srez su: Naime, prema popisu stanovništva iz 1931. g. (poslednji popis pred Drugi svetski rat) u vukovarskom srezu je bilo 41,9% Srba, 26,5% Hrvata, 16,3% Nemaca i drugih. Do promene balansa u međunacionalnim odnosima u vukovarskom srezu dolazi tokom Drugog svetskog rata i masovnih ubijanja lokalnih Srba od strane hrvatskih sinova ali i kao posledica posleratne demografske politike kada su u kuće proteranih Nemaca naseljavani Hrvati.tre911 wrote:
Ako si glup nisi ćorav pa gledaj službene podatke led vas jebo glupavi mitomanski
http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1931/pdf/G19314001.pdf
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: U slučaju rata u BiH Hrvatska će u savezu s Bošnjacima braniti hrvatsku komponentu :D
Ovo je tema o BiH a ne o Vukovaru i zato se vratite na temu.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Naravno, tompojevci zaiste postoje kao i berak, u okolici vukovara imaš oko trideset sela a samo je nekolicina sa srpskim stanovništvom i to pogotovo nakon ww2, bobota vera,trpinja,borovo selo,negoslavci,bršadin i pačetin, sve ostalo je sa većinskim ili čistim hrvatskim stanovništvom od iloka do vukovara pa dalje u dubinu plus nekoliko sela sa rusinskom većinom-petrovci i mikluševci no to su čejeni pripisali sebi jer oni nisu katolici nego nešto između katolika i pravoslavaca-grkokatolici.vuksadinare wrote:jedino izrazito mjesano selo gotovo s podjednakim bojem hrvata i srba bio ej berak...u vukovarskoj opcini sa tim da je prije drugog svjetskog rata u berku zivjelo 60% njemaca..i kad su oni otisli ili iseljeni..na njihova imanja useljavali su i hrvati i srbi...jos je mjesano selo bilo mislim tompojevci gdje je bilo dosta rusina uz hravte i srbe..ako se ne varam da se tako zove ispravi me tre
Guest- Guest
Ajde ne prdi, napravili sva srpska sela u vukovarski srez i glumili većinu plus što su rusinska sela pripisali paravoslavcima.dzango wrote:I ja sam tebi stavio popis po srezovima u kojem jasno piše da su Srbi većina u Vukovarskom srezu. Imaš i za ostale.tre911 wrote:Sve sam ti stavio, sad ti čitaj ako imaš volje i želje za istinom, ako ne onda gusli po svome.dzango wrote:Kraljevina Jugoslavija se administrativno delila na srezove i u Vukovarskom su Srbi bili većina. Evo ceo popis:n_razbojnik wrote:Koliki je taj "srez" bogte...okolica Vukovara 50 000 ljudi?dzango wrote:
To je samo za grad Vukovar. Rezultati za ceo srez su: Naime, prema popisu stanovništva iz 1931. g. (poslednji popis pred Drugi svetski rat) u vukovarskom srezu je bilo 41,9% Srba, 26,5% Hrvata, 16,3% Nemaca i drugih. Do promene balansa u međunacionalnim odnosima u vukovarskom srezu dolazi tokom Drugog svetskog rata i masovnih ubijanja lokalnih Srba od strane hrvatskih sinova ali i kao posledica posleratne demografske politike kada su u kuće proteranih Nemaca naseljavani Hrvati.
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Ovo je tema o BiH a ne o Vukovaru i zato se vratite na temu.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
sjeverno i sjevero zapadno od vukovara su mahom bila srpska sela a juzno i jugozapadno hrvatska sela...sto mozemo vidjet prilozeno iz ove karte
http://www.poslovnekarte.com/karte/karte2d/istocna_hrvatska_2.html
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Ista mitomanija je i u BiH i u RH što se tiče "srpskih zemalja"Ringo10 wrote:Ovo je tema o BiH a ne o Vukovaru i zato se vratite na temu.
Guest- Guest
A nemačka, slovačka i mađarska katolicima.tre911 wrote:Ajde ne prdi, napravili sva srpska sela u vukovarski srez i glumili većinu plus što su rusinska sela pripisali paravoslavcima.dzango wrote:I ja sam tebi stavio popis po srezovima u kojem jasno piše da su Srbi većina u Vukovarskom srezu. Imaš i za ostale.tre911 wrote:Sve sam ti stavio, sad ti čitaj ako imaš volje i želje za istinom, ako ne onda gusli po svome.dzango wrote:Kraljevina Jugoslavija se administrativno delila na srezove i u Vukovarskom su Srbi bili većina. Evo ceo popis:n_razbojnik wrote:
Koliki je taj "srez" bogte...okolica Vukovara 50 000 ljudi?
vuksadinare wrote:sjeverno i sjevero zapadno od vukovara su mahom bila srpska sela a juzno i jugozapadno hrvatska sela...sto mozemo vidjet prilozeno iz ove karte
Guest- Guest
to umjetno pripajanje nekih srpskih sela opcinama gdje nisu pripadale ni ekonomski ni cestovno ni teritorijalno je stara srpska pojava...recimo 1991 godine opcini derventi su pripojena neka srpska sela prnjavorske opcine dgje su srbi bili vecina da bi pokuslai bar za 1% stvoriti vecinu..derventa-prnjavor udaljenost 50 kilometara..i tih par srpskih sela bila su udaljena od prnjavora 15 kilometara a od dervente 35 kilometara...dakle nigdje veze i logike
2015-09-08
Ma hajde, što niste protjerali tada protjerali ste poslje drugog svjetskog rata a u zadnjem ratu sve ostalo samo kurca bajo ovaj put, ovaj put vam se razbilo o tikvu pa sad kmečite do besvjesti i izmišljate kojekakve glupostidzango wrote:A nemačka, slovačka i mađarska katolicima.tre911 wrote:Ajde ne prdi, napravili sva srpska sela u vukovarski srez i glumili većinu plus što su rusinska sela pripisali paravoslavcima.dzango wrote:I ja sam tebi stavio popis po srezovima u kojem jasno piše da su Srbi većina u Vukovarskom srezu. Imaš i za ostale.tre911 wrote:Sve sam ti stavio, sad ti čitaj ako imaš volje i želje za istinom, ako ne onda gusli po svome.dzango wrote:
Kraljevina Jugoslavija se administrativno delila na srezove i u Vukovarskom su Srbi bili većina. Evo ceo popis:
Guest- Guest
kao prvo njemackih sela u okolici vukovara nije ni bilo mnogo..mozda dva,tri sela..kako sam vec spomenuo berak..njemci su mahom nastanjivali vukovar i bavili se pretezno obrtnistvom,javnom upravom i bankarstvom...mađara gotovo i da nema kod vukovara i vukovarskoj opcini..a slovaci su mahom nastanjivali i bili u vecem broju u iloku.....jedino ej bilo nesto rusina i ukrajinaca nastanjenih vecinom u selu petrovci....tako da je nakon 1945 vukovar i vukovarsku opcinu(pogotovo) nastanjivali iskjucivo 90 i vise posto hrvati i srbi....
2015-09-08
vucko, da li si vec navuko maskirnu :)
Guest- Guest
Kuha se dobro, smatram da će ovo sada proći bez nekakvih sukoba, ali kada bude drugi referendum za dvije godine onda su šanse za takav scenario mnogo veće.
Kako god BiH je ostala nerješena država bez mogućnosti napretka, potrebno ju je reorganizirati ili podijeliti sasvim svejedno da bi mogla napredovati. Također mislim da se Hrvati u BiH nemaju zašto uključivati u bilo kakve sukobe, a da je pameti ne bi ih bilo uopće već bi se sjelo za stol i sve reorganiziralo na miran način. Al jbg poluduvljaci s balkana ne znaju nego prijetiti...
Kako god BiH je ostala nerješena država bez mogućnosti napretka, potrebno ju je reorganizirati ili podijeliti sasvim svejedno da bi mogla napredovati. Također mislim da se Hrvati u BiH nemaju zašto uključivati u bilo kakve sukobe, a da je pameti ne bi ih bilo uopće već bi se sjelo za stol i sve reorganiziralo na miran način. Al jbg poluduvljaci s balkana ne znaju nego prijetiti...
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
..potez od iloka do vukovara iskljucivo su nastanjivali hrvati u 90%...uz nesto slovaka kod iloka..rusina u petrovcima i pokojeg srpskog sela...dok sjeverno od vukovara tj..od vukovara do gore usca drave u dunav mahom su bila srpska sela uz neke hrvatske enklave poput erduta,aljmasa i sela ćelija
2015-09-08
U svakom slučaju vidi se da smo pobili dva meleona srba s tim da je banovina hrvatska 1931 bila znatno veća nego sr hrvatska prema popisu iz 48
Guest- Guest
Ne znam baš, bez uplitanja Hrvatske smatram da bi u slučaju nekakvog fajta Srbi to glatko dobili... Smiješno je misliti da bi Srbija to samo promatrala sa strane... Bošnjaci vs Srbi bez uplitanja ostalih... punoooo su veći izgledi na srpskoj strani.dva brata wrote:vuksadinare wrote:Pravo bjesnilo na srpskim forumima kontra vucka i tome zbog odbijanja podrske referenduma......izdajnici,na vesala,putine skidaj tomu i vucica,seselja za premijera,dodo samo reci lececemo ko meci
neće nitko se ratovati, iz srbije, dosta im je bilo poraza iz 91-95.. čak niti ovi srbi u republici srpskoj će uteći, da stvarno krene rat, ova muslimanska sirotinja bi ih razvalila kao beba zvečku
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
800 000 Srba i svi chejeni,jebalo nanu,pokosila nas ta bjesnoca
2014-04-14
...mislis?...pa bosnja je elem vise elem su nabrijaniji...omjer oruzja nije u korist srba...drugo srpska je takorec podjeljena na dva dijela brcko districtom u kojem su bosnjaci i hrvati u velikoj vecini 70%..tako da ti ta teorija ne drzi bas vodu...uostalom srbi su u dosta geostarteski nezavidnom polozaju narocito..zapadni dio srpske..newuser wrote:Ne znam baš, bez uplitanja Hrvatske smatram da bi u slučaju nekakvog fajta Srbi to glatko dobili... Smiješno je misliti da bi Srbija to samo promatrala sa strane... Bošnjaci vs Srbi bez uplitanja ostalih... punoooo su veći izgledi na srpskoj strani.dva brata wrote:vuksadinare wrote:Pravo bjesnilo na srpskim forumima kontra vucka i tome zbog odbijanja podrske referenduma......izdajnici,na vesala,putine skidaj tomu i vucica,seselja za premijera,dodo samo reci lececemo ko meci
neće nitko se ratovati, iz srbije, dosta im je bilo poraza iz 91-95.. čak niti ovi srbi u republici srpskoj će uteći, da stvarno krene rat, ova muslimanska sirotinja bi ih razvalila kao beba zvečku
2015-09-08
....zaista osim ako dodo igra na kartu rusije da ce im ovi vojno pritec u pomoc...kao prvo...i racunajuci na nagazman srbije..ima vrlo male izglede ili gotovo nikakve....igra na vrlo riskantnu kartu sa mogucim debaklom
2015-09-08
U suštini tri dijela jer istocna Hercegovina se oslanja na CG a u samoj rs samo imaju neki kozji put za prema gore.vuksadinare wrote:.drugo srpska je takorec podjeljena na dva dijela brcko districtom u kojem su bosnjaci i hrvati u velikoj vecini 70%..tako da ti ta teorija ne drzi bas vodu...uostalom srbi su u dosta geostarteski nezavidnom polozaju narocito..zapadni dio srpske..
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Hrvatska nespremna u slučaju nuklearnog rata
» Milanović: Ja zapovijedam vojskom u slučaju rata
» Vučić inzistira na savezništvu Srba i Hrvata u BiH – i u slučaju rata
» Turska, Bugarska, Grčka i Slovenija u slučaju rata biraju Rusiju!
» Grčki parlament potvrdio sporazum s Francuskom u slučaju rata s Turskom
» Milanović: Ja zapovijedam vojskom u slučaju rata
» Vučić inzistira na savezništvu Srba i Hrvata u BiH – i u slučaju rata
» Turska, Bugarska, Grčka i Slovenija u slučaju rata biraju Rusiju!
» Grčki parlament potvrdio sporazum s Francuskom u slučaju rata s Turskom
Page 12 of 15