Prema stručnom izračunu, sinjski su ugostitelji prevarili državu
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Prema stručnom izračunu, sinjski su ugostitelji prevarili državu
Jesu li sinjski ugostitelji ovogodišnje slavlje blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice alkarskoga grada, iskoristili za bezočnu pljačku hrvatske države i njenih državljana, pita se Slobodna Dalmacija.
Ili su onih više od 100 tisuća hodočasnika koji su pohodili najveće marijansko svetište na južnohrvatskim prostorima na dan samog blagdana i tijekom dva dana koja su mu prethodila bili redom sirotinja s prosječnom potrošnjom od osam kuna!?
U neopisivoj gužvi koja je vladala spomenuta tri blagdanska dana u večernjim satima nije bilo praznih stolaca, a kamoli stolova. Konobari su od rada padali s nogu. A pojedini ugostitelji podigli su i cijene. Pa je tako za dva pića, pivo i sok, trebalo platiti 50 kuna. Unatoč svemu, prosječni trodnevni prihod pojedinog ugostiteljskog objekta bio je manji od 10 tisuća kuna. Za poreznike.
Evo još jednog zanimljivog podatka. Dobro upućeni u prodaju pečenja tvrde da je samo u “torovima” u Gradskom parku 14. i 15. kolovoza ispečeno više od tisuću odojaka i janjaca. Sve je prodano. Samo na prodaji pečenog mesa ostvaren je prihod veći od dva milijuna kuna. A kada se toliko pojede, mora se obilno zalijevati pićem koje se nije dijelilo badava. Poslije svega zaključak se nameće sam po sebi.
linkić
Re: Prema stručnom izračunu, sinjski su ugostitelji prevarili državu
Veliki Hrvati, kršćani i katolici skroz su zanemarli činjenicu da je Gospa sve to vidjela... Njezin Sin također.
Ne yebe "velike vjernike" što su "veliki vjernici" i nenadjebivi domoljubi prevarili držvu... Zanimljivo!
Ali kad svira himna ruka je na srcu!
Moguće, ugostiteljstvo je na 13% PDV-a, znači fakturirano je 80.000 kuna. Nisu svi gosti otišli na jelo i piće. Za tri dana solidan promet. Inače, za to postoje inspekcije pa neka češljaju. Ako mogu po božičnim sajmovima, mogu i ovdje.provocator wrote:Unatoč svemu, prosječni trodnevni prihod pojedinog ugostiteljskog objekta bio je manji od 10 tisuća kuna. Za poreznike.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Ništa s neba neće pasti zato djeco treba krasti... a ako se uzima od države to i ne spada pod krađu.
A što tek rade Desimiri?provocator wrote:Veliki Hrvati, kršćani i katolici skroz su zanemarli činjenicu da je Gospa sve to vidjela... Njezin Sin također.
Da je to kome vidjeti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I što je veći problem ovi iz Sinja operiraju na svom prostoru i ne dolaze ni u Zagreb,ni u Split,ni u Istru,ni na Kvarner.
A Desimiri su se raširili po cijeloj Hrvatskoj.
2014-04-22
Takvi su i Desimiri. I plus toga tvrde da su najstarija hrvatska dijaspora.provocator wrote:Ali kad svira himna ruka je na srcu!
A kakvi su tek vjernici.
za takve je moj djed imao poštapalicu "Boga moli,vraga služi!"
2014-04-22
Moraju biti sretni, za tri dana je država dobila 10.000 kuna iz sela koje obično povlači sredstva za nerazvijene. Da im je Aben bio tamo, na prijavi bi pisalo "nula", a na sigurnosnim kamerama bi se vidjelo da su svi pili vodu iz špine. Dakle, hvala Sinjanima što su otimali sebi i djeci iz usta kako bi hranili..... dva brata, kako ono ide..? ..aha, lupače pečata.
Ti otkrivaš nove vrste brže nego Darwin, hoćeš li im davati latinske nazive u binarnoj nomenklaturi ili će ostat ovakvo, zatečeno stanje?jastreb wrote:
2015-11-10
Upravo pišem esej o Desimirima,a čije ću fragmente prikazati i na ovome forumu.udba wrote:Ti otkrivaš nove vrste brže nego Darwin, hoćeš li im davati latinske nazive u binarnoj nomenklaturi ili će ostat ovakvo, zatečeno stanje?jastreb wrote:
2014-04-22
jastreb je knjizevnik..masta, ovo-ono..:Dudba wrote:Ti otkrivaš nove vrste brže nego Darwin, hoćeš li im davati latinske nazive u binarnoj nomenklaturi ili će ostat ovakvo, zatečeno stanje?jastreb wrote:
Nego, ti i ja moramo malo ozbiljnije popricat..nesto si mi previse upucen u moje navade @_@
2014-04-12
Cetinjani vole zemlju, kraj, narodnu bastinu, a ne drzavne carinike.. sto je normalno..
Čak sam i pjesmu započeo o Desimirima,Vidi:maggie13 wrote:
jastreb je knjizevnik..masta, ovo-ono..:D
Knin se trese,a drhte Kistanje
U Đevrske žalobno je stanje
I u Voćin stiže sa Kosova
Nad sve glave sablja Damoklova
U Slatini više nema mira
Od kad stiže pleme Desimira
Pričaj meni sa planine vilo
O tom jadu što se dogodilo.....
2014-04-22
Više znanstvenik, zahvaljujuć njemu naučio sam da po Balkanu ima više nepoznatih i izgubljenih plemena nego po šumama Amazone. Što se tiče tvojih navada, znam samo ono što je pisalo u tvom fajlu kojeg mi je dao Manolić, ništa drugo.maggie13 wrote:jastreb je knjizevnik..masta, ovo-ono..:D
Nego, ti i ja moramo malo ozbiljnije popricat..nesto si mi previse upucen u moje navade @_@
2015-11-10
nisu platili porez lopinama iz HDZa i SDpa koji će u Zagrebu trošiti na auta, kurabe,skupe restorane, , odlučila sirotinja iz sinja zadržati sebe pare..
a ovaj provocator trebao bi biti na strani radničke klase i seljaka i proletera iz sinja, a ne na strani lopovske države
a ovaj provocator trebao bi biti na strani radničke klase i seljaka i proletera iz sinja, a ne na strani lopovske države
Guest- Guest
dva brata wrote:nisu platili porez lopinama iz HDZa i SDpa koji će u Zagrebu trošiti na auta, kurabe,skupe restorane, , odlučila sirotinja iz sinja zadržati sebe pare..
zato su afričke države tako uspješne, tamo nitko ne plaća poreze niti se drži zakona i propisa, ne plaćaju si ni međusobno, no nije Hrvatska daleko od Afrike po IQ
Guest- Guest
naravno netko poput Todorića koji uredno plaća sve poreze i posluje po zakonu je najveći lopov
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Dujmović oštar prema Plenkoviću u HDZ-u:Prevarili ste svoje birače,skupo će vas to koštati!
» Krah PDV-a u turizmu: ugostitelji nakon rekordne sezone 'preveslali' ministra Marića i državu za nevjerojatnih 800 milijuna kuna
» Miro Bulj: Vlada Hrvatske se prema Hrvatima u BiH odnosi kao prema Indijancima
» silina mržnje prema Thompsonu i prema hrvatskim braniteljima
» Ribic:'Prema kome da budemo solidarni?Prema kapitalistima..'
» Krah PDV-a u turizmu: ugostitelji nakon rekordne sezone 'preveslali' ministra Marića i državu za nevjerojatnih 800 milijuna kuna
» Miro Bulj: Vlada Hrvatske se prema Hrvatima u BiH odnosi kao prema Indijancima
» silina mržnje prema Thompsonu i prema hrvatskim braniteljima
» Ribic:'Prema kome da budemo solidarni?Prema kapitalistima..'
Page 1 of 5