DRAMATIČNO:Oluja 2 samo što nije počela,upravo počinje...bježmo...NEMA NAM SPASA
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: DRAMATIČNO:Oluja 2 samo što nije počela,upravo počinje...bježmo...NEMA NAM SPASA
Bh. entitet Republika Srpska planira novo zaduženje emisijom dugoročnih obaveza od blizu 10 miliona eura. Ekonomisti smatraju da se tako samo osiguravaju isplate budžetskim korisnicima, a iz Saveza sindikata upozoravaju na nizak životni standard. Vlada ima druge podatke.
http://balkans.aljazeera.net/video/nizak-zivotni-standard-i-nova-zaduzenja-u-rs-u
Referendum magle i skretanja sa stvarnih problema pod Dodikovom palicom.
http://balkans.aljazeera.net/video/nizak-zivotni-standard-i-nova-zaduzenja-u-rs-u
Referendum magle i skretanja sa stvarnih problema pod Dodikovom palicom.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: DRAMATIČNO:Oluja 2 samo što nije počela,upravo počinje...bježmo...NEMA NAM SPASA
"Umjesto da se okrenemo evropskoj i NATO budućnosti BiH , ekonomskom razvoju i poboljšanju standarda za sve građane Bosne i Hercegovine, pojedinci i političke snage u bosanskohercegovačkom entitetu RS u fokus predizborne kampanje stavljaju referendum i širenje straha od nepostojeće opasnosti od 'drugog i drugačijeg', zamagljujući pri tome, nepovoljnu ekonomsku situaciju i izbjegavajući očekivanu obavezu da građanima entiteta RS-a predoče vizije, planove i projekte koji će voditi ka boljoj socio-ekonomskoj situaciji i novom zapošljavanju.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic-umjesto-da-se-okrenemo-buducnosti-pojedinci-sire-strah-od-nepostojece-opasnosti/160831109
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic-umjesto-da-se-okrenemo-buducnosti-pojedinci-sire-strah-od-nepostojece-opasnosti/160831109
2014-04-11
Srbima je najveci neprijatelj Srpska pravoslavna crkva.
U cijeloj njihovoj povijesti Srbe je njihova crkva drzala glupima i naivnima. Ona ih je hranila lazima i mitovima raznih "srpskih" svetaca, od svakog vojnog porraza, kukavicluka, izdaje i bezanije koje su sami prouzrocili - crkva ih je ubijedila da su oni zrtve cjelosvjetske urote i u svojim hvalospjevima te iste poraze pretvarala u pobjede nad zlom.
I danas, kad je u Hrvatskoj jos samo trecina prijeratnih Srba, njihova ih crkva ubjedjuje da je bezanije iz 95 samo privremena, da ce doci vrijeme osvete i povratka na vekovna ognjista i vrijeme prisajedinjenja svih srpskih zemalja sa maticom Srbijom, a onda i sa majcicom Rusijom. Njima nikad nije dosta - ali sto to popa briga.
Kad bi se Srbi rijesili mitomanije kojima ih doji Pravoslavna crkva - postali bi normalan narod.
U cijeloj njihovoj povijesti Srbe je njihova crkva drzala glupima i naivnima. Ona ih je hranila lazima i mitovima raznih "srpskih" svetaca, od svakog vojnog porraza, kukavicluka, izdaje i bezanije koje su sami prouzrocili - crkva ih je ubijedila da su oni zrtve cjelosvjetske urote i u svojim hvalospjevima te iste poraze pretvarala u pobjede nad zlom.
I danas, kad je u Hrvatskoj jos samo trecina prijeratnih Srba, njihova ih crkva ubjedjuje da je bezanije iz 95 samo privremena, da ce doci vrijeme osvete i povratka na vekovna ognjista i vrijeme prisajedinjenja svih srpskih zemalja sa maticom Srbijom, a onda i sa majcicom Rusijom. Njima nikad nije dosta - ali sto to popa briga.
Kad bi se Srbi rijesili mitomanije kojima ih doji Pravoslavna crkva - postali bi normalan narod.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
luda babo opet pizdiš po tavanu
Ja ovog Dodika zamišljam ko mini Petra Karađorđevica i tu šemu ....kurci se a on i jarani trpaju u svoj đep i kad zakuva on u avion pa iz BL u Bg a onda let za Moskvu kod Putina i tko vas hebe.
2014-04-11
http://24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/8673-Porodicno-carstvo-vladara-Republike-Srpske-Milorad-Dodik-najbogatiji-politicar-regionu.html
Porodično carstvo vladara Republike Srpske: Milorad Dodik najbogatiji političar u regionu - See more at: http://24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/8673-Porodicno-carstvo-vladara-Republike-Srpske-Milorad-Dodik-najbogatiji-politicar-regionu.html#sthash.LsZOrnGd.dpuf
Porodično carstvo vladara Republike Srpske: Milorad Dodik najbogatiji političar u regionu - See more at: http://24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/8673-Porodicno-carstvo-vladara-Republike-Srpske-Milorad-Dodik-najbogatiji-politicar-regionu.html#sthash.LsZOrnGd.dpuf
2014-04-11
Ima cak i svoj privatni avion za bijeg :
Predstavnici Vlade i Vazduhoplovnog servisa RS juče su na Aerodromu u Mahovljanima prezentovali novi avion „cesna 525“ za potrebe premijera RS i njegovog kabineta. Avion, za koji je iz budžeta RS plaćeno 4.870.000 američkih dolara, isporučen je iz američke države Kanzas u Banjaluku 2. aprila.
SRS RS: Arčenje novca poreskih obveznika
„Utroškom novih pet miliona KM za kupovinu aviona predsedniku Vlade RS, režim SNSD obezbedio je kontinuitet u bahatom i skandaloznom arčenju novca poreskih obveznika i ruganju građanima RS“, ocenila je juče SRS RS. Iz stranke je saopšteno „da je kupovina aviona, koja je zgranula nebrojenu sirotinjsku populaciju, samo dokaz tvrdnji SRS da premijer RS Milorad Dodik ne hoda po zemlji“.
http://www.svevesti.com/a56814-vlada-rs-predstavila-novi-avion-cesna-525-dodik-ve%C4%87-leteo-u-krug
Predstavnici Vlade i Vazduhoplovnog servisa RS juče su na Aerodromu u Mahovljanima prezentovali novi avion „cesna 525“ za potrebe premijera RS i njegovog kabineta. Avion, za koji je iz budžeta RS plaćeno 4.870.000 američkih dolara, isporučen je iz američke države Kanzas u Banjaluku 2. aprila.
SRS RS: Arčenje novca poreskih obveznika
„Utroškom novih pet miliona KM za kupovinu aviona predsedniku Vlade RS, režim SNSD obezbedio je kontinuitet u bahatom i skandaloznom arčenju novca poreskih obveznika i ruganju građanima RS“, ocenila je juče SRS RS. Iz stranke je saopšteno „da je kupovina aviona, koja je zgranula nebrojenu sirotinjsku populaciju, samo dokaz tvrdnji SRS da premijer RS Milorad Dodik ne hoda po zemlji“.
http://www.svevesti.com/a56814-vlada-rs-predstavila-novi-avion-cesna-525-dodik-ve%C4%87-leteo-u-krug
2014-04-11
Kaze "99 godina posle svega..."omni wrote:Nista se nije promijenilo, stvarno fenomen.marcellus wrote:Za podsjećanje - izvaci iz pisma Bogdana Bogdanovića Slobi Miloševiću, pred 30 godina - 1986:
“Da je Srbija umorna, dragi moji drugovi, to vi vrlo dobro znate, vaš kao i ja, kao što i svi znamo. Srbija je stvarno umorna, ali ne samo od lidera (ako je pravih i mudrih učitelja i predvoditelja ikada i imala), umorna je od polu-lidera, i od lidera, polutana, a njih je uvek bilo u zadivljujućim (i zadavljujućim) količinama, i nikada joj nisu zafalili. Umorna je ta naša Majka Srbija od lidera kojih nema i od njihovog pripovedanja i od njihovih “ribanja i ribarskih prigovaranja” u koja je, i bez svoje volje, ogrezla do preko uma svoga. Umorna je, kakvog li čuda, i od sopstvenog umornog razuma, od svog “narodskog” zdravog razuma koji ne razume više ništa… Umorna je ta naša Majka Srbija i od svoje polu-politizirane inteligencije i od svoje žestoko prepolitizirane poluinteligencije. Umorna je, rečju, od sopstvenih političkih “pozicija” i od svojih rođenih “opozicija”. A tek kako je Srbija umorna od mrzitelja znanja i pameti, od zlobe prema izuzetnima i izuzetnosti. Umorna je i rezignirana egzodama talentovanih koji svake godine, u većem broju no Srbi i Crnogorci sa Kosova, ishode iz Srbije i Jugoslavije, ukleti besposlicom, ali i neutaženom mržnjom bezvrednih i nesposobnih.
Srbija je umorna od poigravanja nacionalnim dramama… Umorna je od svoje istorije koju ne razume i nad kojom se čudi. Umorna je od teških, tragičnih, možda i nesmislenih ratova koje je vodila, a još je umornija od sulude apoteoze tih ratova i od truba i doboša koji, i na uzmaku dvadesetog stoleća, još odjekuju u njenom duhu i sluhu (…) Umorna je od fabrika koje ne rade niti će proraditi, umorna je od zapuštenih i izopačenih gradova, od zagađene prirode i zatrovanih reka… Srbija na istoku, Srbija na marginama civilizacije, umorna je od civilizacije koja je nikada nije valjano ni dodirnula.
Srbija je umorna od sebe same, od svoje palanke, od svoje palanačke samodestrukcije… Ne, nije to “dekonstrukcija” već nepovratno samorazaranje, samouništenje panikom od drugog i drugih, samouništenje nepovratnom zavadom sa drugim i drugima. To je samorazaranje (…) koje nam sve sigurnije obećava sve izvesniju sudbinu poslednjih balkanskih Indijanaca u Evropi… Srbija je umorna od nepotrebne snage podivljalih reči koje je zavađaju samu sa sobom i svetom u kojem živi.
Srbija je umorna od svoje zavade sa Evropom koju ne poznaje i ne razume, od zavade sa Srednjom Evropom koju nipodaštava i prezire, umorna je od svoje neobjašnjive i komične austrofobije… devedeset i devet godina posle svega… umorna je od svoje istočne opcije, od svoga narodnjaštva, od svoga slavjenofilstva, od svoje mini-mesijanske sveslobodarske opsesije, umorna je od svojih svenarodnih i svenaprednih prometeja, od svog večitog pravoverja, od svoje političke i svake druge ortodoksije…
Srbija je umorna da umornija ne može biti i zato je podložna zaluđivanju; podložna je manijama i samomanijanju. Kad joj zafale magijske veštine probranih i sapetih reči na koje se toliko navikla, batrga se u kučinama simbola i simbolizma.”
Sta je bilo 99 pre 1986?
Da nije taj text novijeg datuma a?
Guest- Guest
Briga me za hercegovacke fratre
Briga me za referendume u bih
Briga me za hvo generake
Briga me za komunisticke zlocine u poracu
Briga me za teroriste iz ustaske emigracije
hocu svoju LJEPU I POSTENU HRVATSKU NASTALU NA ANTIFASIZMU I HEROJSKPJ BORBI PARTIZANA
NABIJEM VAS SVE KOJI NE SHVACATE TKO VAS TERORIZIRA
Briga me za hvo generake
hocu svoju LJEPU I POSTENU HRVATSKU NASTALU NA ANTIFASIZMU I HEROJSKPJ BORBI PARTIZANA
Sora wrote:Briga me za hercegovacke fratre
Briga me za hvo generake
Ili prevedeno "Mrzim sve koji razmisljaju drukcije od mene, mrzim crnce i rasiste, a nisam ni svjesna da bi me zbog mojih rasistickih stavova partizani prvu ucmekali. Volim mekinje s medom i toplim mlijekom, indie rock, mislim da u gospodaru prstenova je bilo vise prostora da se Saurona prikaze kao dublju osobu....jer opcenito mislim da zlo nebi smjelo biti dosadno. Kad nesto ne razumijem u drustvu popnem se na stolicu, skinem grudnjak....vrtim sa njim ko s keceljom i govorim tuj tuj tuj".
Guest- Guest
dzmrdz wrote:Kaze "99 godina posle svega..."omni wrote:Nista se nije promijenilo, stvarno fenomen.marcellus wrote:Za podsjećanje - izvaci iz pisma Bogdana Bogdanovića Slobi Miloševiću, pred 30 godina - 1986:
“Da je Srbija umorna, dragi moji drugovi, to vi vrlo dobro znate, vaš kao i ja, kao što i svi znamo. Srbija je stvarno umorna, ali ne samo od lidera (ako je pravih i mudrih učitelja i predvoditelja ikada i imala), umorna je od polu-lidera, i od lidera, polutana, a njih je uvek bilo u zadivljujućim (i zadavljujućim) količinama, i nikada joj nisu zafalili. Umorna je ta naša Majka Srbija od lidera kojih nema i od njihovog pripovedanja i od njihovih “ribanja i ribarskih prigovaranja” u koja je, i bez svoje volje, ogrezla do preko uma svoga. Umorna je, kakvog li čuda, i od sopstvenog umornog razuma, od svog “narodskog” zdravog razuma koji ne razume više ništa… Umorna je ta naša Majka Srbija i od svoje polu-politizirane inteligencije i od svoje žestoko prepolitizirane poluinteligencije. Umorna je, rečju, od sopstvenih političkih “pozicija” i od svojih rođenih “opozicija”. A tek kako je Srbija umorna od mrzitelja znanja i pameti, od zlobe prema izuzetnima i izuzetnosti. Umorna je i rezignirana egzodama talentovanih koji svake godine, u većem broju no Srbi i Crnogorci sa Kosova, ishode iz Srbije i Jugoslavije, ukleti besposlicom, ali i neutaženom mržnjom bezvrednih i nesposobnih.
Srbija je umorna od poigravanja nacionalnim dramama… Umorna je od svoje istorije koju ne razume i nad kojom se čudi. Umorna je od teških, tragičnih, možda i nesmislenih ratova koje je vodila, a još je umornija od sulude apoteoze tih ratova i od truba i doboša koji, i na uzmaku dvadesetog stoleća, još odjekuju u njenom duhu i sluhu (…) Umorna je od fabrika koje ne rade niti će proraditi, umorna je od zapuštenih i izopačenih gradova, od zagađene prirode i zatrovanih reka… Srbija na istoku, Srbija na marginama civilizacije, umorna je od civilizacije koja je nikada nije valjano ni dodirnula.
Srbija je umorna od sebe same, od svoje palanke, od svoje palanačke samodestrukcije… Ne, nije to “dekonstrukcija” već nepovratno samorazaranje, samouništenje panikom od drugog i drugih, samouništenje nepovratnom zavadom sa drugim i drugima. To je samorazaranje (…) koje nam sve sigurnije obećava sve izvesniju sudbinu poslednjih balkanskih Indijanaca u Evropi… Srbija je umorna od nepotrebne snage podivljalih reči koje je zavađaju samu sa sobom i svetom u kojem živi.
Srbija je umorna od svoje zavade sa Evropom koju ne poznaje i ne razume, od zavade sa Srednjom Evropom koju nipodaštava i prezire, umorna je od svoje neobjašnjive i komične austrofobije… devedeset i devet godina posle svega… umorna je od svoje istočne opcije, od svoga narodnjaštva, od svoga slavjenofilstva, od svoje mini-mesijanske sveslobodarske opsesije, umorna je od svojih svenarodnih i svenaprednih prometeja, od svog večitog pravoverja, od svoje političke i svake druge ortodoksije…
Srbija je umorna da umornija ne može biti i zato je podložna zaluđivanju; podložna je manijama i samomanijanju. Kad joj zafale magijske veštine probranih i sapetih reči na koje se toliko navikla, batrga se u kučinama simbola i simbolizma.”
Sta je bilo 99 pre 1986?
Onaj tekst bi SPC trebala uvrstit u Bibliju kao Evađelje po Bogadanoviću,
ili bar kao Bogdanovo pismo Serbljima, pa isto uvrstiti u Apostolska djela. ...
Eroo- Posts : 79089
2016-07-22
Ništa banditi, samo HV i HVO.Sora wrote:Briga me za hercegovacke fratre
Briga me za hvo generake
Pozdrav domovni od kamenjara i ognjištara, ta i Zox je naš :D
dzmrdz wrote:Kaze "99 godina posle svega..."omni wrote:Nista se nije promijenilo, stvarno fenomen.marcellus wrote:Za podsjećanje - izvaci iz pisma Bogdana Bogdanovića Slobi Miloševiću, pred 30 godina - 1986:
Sta je bilo 99 pre 1986?
Nije, pisan je za juge, nakon 8. sjednice... možda je 87. ili tako nešto
http://www.e-novine.com/mobile/stav/85895-Srbija-umorna-samodestrukcije.html
1987
1987
Sora wrote:Stbija i ratovi ..pa komentari ..ono kao s hrvatske visine se nesto vidi
NE VIDITE VI TU , uglavnom rvatine , neki hercegovci i ostala sica ..NE VIDITE VLASTITU POVIJEST .
slavite NDH IAKO JE BILA ZLOCINACKA , KVISLNSKA TVIREVINA
ZA KPJU JE HORSTENAU REKAO DA BEZ NJEMACA NACISTA NE MOZE PREZIVJETI ..
slavite neke pobjede u refarstveno-vojnim akcijama od 4 dana .. Nakon kojih je stanovnistvo pobjeglo i nije se imalo gdje vratiti jer ste popalili im kuce
Slavite sudjelovanje u ratu u Bosni i dajete novac i mirovne onima koji nisu branili hrvatske gradane i imovinu
Slavite TERORISTE od kojih se postenom gradanu dize zeludac i hvata ga jeza
I moslite da imate pravo nesto predbaciti srbima
Cigani i jedni i drugi to ste
Ajd, samo ti tekbiri, haridžijo...
Eroo- Posts : 79089
2016-07-22
Eroo wrote:dzmrdz wrote:Kaze "99 godina posle svega..."omni wrote:Nista se nije promijenilo, stvarno fenomen.marcellus wrote:Za podsjećanje - izvaci iz pisma Bogdana Bogdanovića Slobi Miloševiću, pred 30 godina - 1986:
Sta je bilo 99 pre 1986?
Onaj tekst bi SPC trebala uvrstit u Bibliju kao Evađelje po Bogadanoviću,
ili bar kao Bogdanovo pismo Serbljima, pa isto uvrstiti u Apostolska djela. ...
Imas pravo, dobar tekst, prorocanski. Drago mi je da ga je napisao Srbin, znaci ima nas osvestenih i prosvestenih.
Imali medju vama nekoga da vasem kleru sta slicno uputi kad ih opet napujdaju na bracu sizmatike?
Guest- Guest
ima samo trenutno su na godisnjem odmoru
2014-04-14
XII. IZBORNA JEDINICA SRPSKA | UKUPNO | ||
broj birača na obrađenim biračkim mjestima | 129.683 | ||
pristupilo glasovanju | 19.021 | 14,67 % | |
glasovalo birača ( prema glasačkim listićima ) | 18.976 | 14,63 % | |
broj važećih listića | 18.578 | 97,90 % | |
broj nevažećih listića | 398 | 2,10 % |
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Sora wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Sora wrote:I kaj je najvaznije zasve ove idiotarije hrvati mogu zahvaliti hercegovancima
Sve .
Sve dok se ne osmisli izvorrna antifasisticka hrvatska politika bez ovih lazi iz kamenjara i ognjistara , hrvatska je na dno .
Ovo je ustvari dno dna , nakn sto shdz ponovo gura u novu tragediju
Lijep outburst onako bas hard-core regionalnog rasizma. Tako ce kuca naprijed....nacitana i skolovana osobo. lol
Gle
Vec godinama se IDELJAVAJU HRVATI . IZ SLAVONIJE. IZ SVIH DRUGIH REGIJA .
DA BI MOGLI IMATI HERCEGOVANCA VISE MJESTA .
sta bi ja trebala sutjeti o tome ?
Skavonija umire.
Liku i baniju su istjerali srbe .
Pa rh nestaje .
A tko je doselio taj ostaje . I nije to problem nego mjenja KULTURNU I POLITICKU SLIKU HRVATSKE .
ZASTO JA NE SMIJEM RECI DA MI JE KOMUNIZAM BLIZI NEGO OVONSTANJE .
Ili tajiti pol svog zivota
. Zasto se ne govori o partizanima vise ?
Znaci ljudi iz Slavonije se iseljavaju da bi mogli hercegovci imati vise mjesta....iz like i baranje su istjerali srbe i radi toga svega RH nestaje. A tko je doselio taj ostaje kazes. I mjenja kulturnu i politicku sliku hrvatske. Pa nebih rekao da ti je itko ikad branio da govoris bilo sto. Jel meni zabranjeno da komentiram da je nesto ocigledni rasizam kada se to dogodi? I to radi osoba koja je poprilicno lako baratala istim pojmom u drugim situacijama. Znas sta bi bilo postenije......ali majkemi. Evo ajde napisi sada ovako skroz jednostavno. Bez daljnjih pojasnjenja i tlapnji. "Ja mrzim Hercegovce"....i sve kosher. Tako ti je s menom. Ja ti volim punjenu papriku ali mrzim sarmu. Prvih godina su mi nastojali objasniti da je to na dosta nacina isti kurac....ali kad su skuzili da svako obiteljsko okupljanje radi toga ode u tri picke materine...digli su ruke od svega i meni se posebno servira pire sa crvenim mesom.
Pa ne možemo baš reći kako se Hercegovci negdje naseljavaju mjesto Srba.MaximusDecimusMiridije wrote:
Znaci ljudi iz Slavonije se iseljavaju da bi mogli hercegovci imati vise mjesta....iz like i baranje su istjerali srbe i radi toga svega RH nestaje.
Bosanci da,ali pošto su Bosanci iz Ćopićeve Bosne sličnog mentaliteta kao i Srbi iz Krajine tu se i ne vidi nekakva promjena cjelokupnog "looka" dotičnog mjesta.
Kužiš ono...U Vojniću recimo,ti nećeš odmah prepoznati tko je domaći Kordunaš Srbin,a tko je Hrvat iz BL. Druže se i imaju sličan krajiški mentalitet.
No međutim...Ondje gdje dosele Desimiri...ono je užas. Pogledaj samo što su napravili od jednog mediteranskog Kistanja. Živi cirkus.
Zatvoreni u sebe nikad se neće akomodirati i stopiti sa okolinom. Oni ne samo da bježe od Srba,nego se samoizoliraju i od domaćih Hrvata i od doseljenih Bosanaca.
Kad su Hrvati bili tako zatvoreni jedni prema drugima,pa i prema Srbima? Nikad!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Članak je na nivou smeća dnevno.hr... Ko da ga je neki "duplić" našeg marcellusa pisao.
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» '' stručnjaci upozoravaju da je stanje dramatično Zemlja ostaje bez ključnog resursa, svi šute o tome, a ako hitno ne riješimo taj problem nema nam spasa ''
» Višak i do 500 radnika u "Lasti"; Prodaja samo što nije počela?
» Željana Zovko: Dodik jedini nije ratovao protiv Hrvata, u BiH nema ljubavi, samo interesa
» David Attenborough poslao dramatično upozorenje: "Počela je era ljudi..."
» GOTOVI SU, NEMA IM SPASA! :D
» Višak i do 500 radnika u "Lasti"; Prodaja samo što nije počela?
» Željana Zovko: Dodik jedini nije ratovao protiv Hrvata, u BiH nema ljubavi, samo interesa
» David Attenborough poslao dramatično upozorenje: "Počela je era ljudi..."
» GOTOVI SU, NEMA IM SPASA! :D
Page 4 of 4