Dveri: Što hitnije vratiti obavezno služenje vojnog roka
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dveri: Što hitnije vratiti obavezno služenje vojnog roka
michaellcmacha wrote:vojni rok kao sustavni pokušaj izobrazbe opće vojno sposobne populacije je besmislen i neučinkovit a i podosta košta... danas se jedino isplati na lokalnoj razini ustrojiti militarne skupine reda veličine ojačana pukovnija, i kardinalna je greška što se išlo na preustroj specijalnih jedinica policije po županijama/upravama u interventnu policiju. to je trebalo ostaviti po 200 ljudi po upravi koji bi na dnevnoj razini 5 sati radili specijal,ističke obuke, a 3 sata odrađivali smjenu u područnim policijskim postajama i graničnoj policiji.... na taj bi način povrh 15 000 vojnika imali još 14 000 aktivne pričuve i 4 000 specijalaca što bi bilo sasvim dostatno za bilo koji vid defanzivnog djelovanja na kraći rok....
A ofazivnog?
E vidiš, neprijatelja moraš onesposobiti duboko na njegovom teritoriju, a to se radi isključivo ofanzivno.
Eno ti pa pitaj Israelce kako se to radi.
Eroo- Posts : 79089
2016-07-22
po meni vojni rok je koristan ali obuka vojnika je povrsna,cak i bez svega toga u slucaju mobilizacije to se nauci vrlo brzo,specijalisticka obuka zahtjeva malo vise vremena ali i to moze biti gotovo za mjesec dana ako se stisneSerbinho-3 wrote:Sluzio moj prijatelj.
Pitao ga sta su radili, nekoliko puta vezba pucanja i dva puta bacanja bombe.
Izvadis ono i bacis iza brda.
To mi vojni rok a godinu dana ih hrane tamo da se izlezavaju i igraju fudbal.
Ulicni vojni rok, pusti poziv telefonom, leti auto u nebo, obucen za sve i ne kosta nista.
Winter is coming-
2014-04-14
ero da bi razmišljao o ofanzivnom djelovanju mora postojati i doktrina... mi to nemamo.... bar ne svoju.. i usput ne vredi ti meni pacifisti to objašnjavat.... mi se u to baš i ne razumijemo najbolje... ;)Eroo wrote:michaellcmacha wrote:vojni rok kao sustavni pokušaj izobrazbe opće vojno sposobne populacije je besmislen i neučinkovit a i podosta košta... danas se jedino isplati na lokalnoj razini ustrojiti militarne skupine reda veličine ojačana pukovnija, i kardinalna je greška što se išlo na preustroj specijalnih jedinica policije po županijama/upravama u interventnu policiju. to je trebalo ostaviti po 200 ljudi po upravi koji bi na dnevnoj razini 5 sati radili specijal,ističke obuke, a 3 sata odrađivali smjenu u područnim policijskim postajama i graničnoj policiji.... na taj bi način povrh 15 000 vojnika imali još 14 000 aktivne pričuve i 4 000 specijalaca što bi bilo sasvim dostatno za bilo koji vid defanzivnog djelovanja na kraći rok....
A ofazivnog?
E vidiš, neprijatelja moraš onesposobiti duboko na njegovom teritoriju, a to se radi isključivo ofanzivno.
Eno ti pa pitaj Israelce kako se to radi.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jebga longo, kurdi su zakon sto se tice fajta, i musko i zensko i staro i mlado, kao da su ucili od mog plemena,RayMabus wrote:
A što samo muške ? Zar ne živimo u emanicpaciji tj matrijahalnoj imperiji pa onda one imaju sva prava a kad treba ginit onda hajte vi jel ?!?!?!
nekad je u plemenu bio uvijek jednak broj lovaca i muskijeh i zenskijeh da bi to u novije vrijeme pretegnulo i vise od 10 godina nismo imali ni jednog zenskog clana, sad je opet omjer negdje tu, imamo 38 zenskijeh lovaca i 44 muska, skoro fifti fifti, sledece godine ce biti sveplemenski savjet i bit ce predlozeno da svi mladi sa napunjenih 16 pocnu obuku bez obzira na spol i zdravstveno stanje, svako je za nesto sposoban, za neki segment
i zamisli longo, od nas su zene ravnopravne a nijesu emancipirane, nevjerovatno a
Leviatanh jesi cuo za slucaj najcudnijeg oplodjavanja na svijetu? navodno se desio u americko vijetnamskom ratu,doslo je do nekog puskaranja u dzungli i sad sta ja znam ...ko ziv ko mrtav,uglavnom neki metak je pogodio jednog americkog vojnika u jaja i prosao zenskom vojniku kroz maternicu ...i ona zatrudnila,a ovaj postao tata bez jaja
Winter is coming-
2014-04-14
jebga, to onaj kad za vrijeme ofenzive neznam koje svabo opici po zbjegu sa sarcem, naravno bila i jedna trudnica i nju presjekao rafa, prezivjela ona ne pitaj kako i rodila blizance,nakon nekih 15-16 godina dojde kcerka, mama znas sto se dogodilo, neznam, ispisala sam metak, ajme, i mama joj objasni zbog cega , nakon pol sata dolazi sin i veli mamam mama znas sto se dogodilo, a znam sine, ispisao si metak, ma ne mama, drkao sam i ubio deduWinter is coming wrote:Leviatanh jesi cuo za slucaj najcudnijeg oplodjavanja na svijetu? navodno se desio u americko vijetnamskom ratu,doslo je do nekog puskaranja u dzungli i sad sta ja znam ...ko ziv ko mrtav,uglavnom neki metak je pogodio jednog americkog vojnika u jaja i prosao zenskom vojniku kroz maternicu ...i ona zatrudnila,a ovaj postao tata bez jaja
Winter is coming wrote:Leviatanh jesi cuo za slucaj najcudnijeg oplodjavanja na svijetu? navodno se desio u americko vijetnamskom ratu,doslo je do nekog puskaranja u dzungli i sad sta ja znam ...ko ziv ko mrtav,uglavnom neki metak je pogodio jednog americkog vojnika u jaja i prosao zenskom vojniku kroz maternicu ...i ona zatrudnila,a ovaj postao tata bez jaja
Tako su mnoge u Bosni objasnile trudnocu
Guest- Guest
u jebote pa to nemoze ni onaj X manLeviathan2 wrote:jebga, to onaj kad za vrijeme ofenzive neznam koje svabo opici po zbjegu sa sarcem, naravno bila i jedna trudnica i nju presjekao rafa, prezivjela ona ne pitaj kako i rodila blizance,nakon nekih 15-16 godina dojde kcerka, mama znas sto se dogodilo, neznam, ispisala sam metak, ajme, i mama joj objasni zbog cega , nakon pol sata dolazi sin i veli mamam mama znas sto se dogodilo, a znam sine, ispisao si metak, ma ne mama, drkao sam i ubio deduWinter is coming wrote:Leviatanh jesi cuo za slucaj najcudnijeg oplodjavanja na svijetu? navodno se desio u americko vijetnamskom ratu,doslo je do nekog puskaranja u dzungli i sad sta ja znam ...ko ziv ko mrtav,uglavnom neki metak je pogodio jednog americkog vojnika u jaja i prosao zenskom vojniku kroz maternicu ...i ona zatrudnila,a ovaj postao tata bez jaja
Winter is coming-
2014-04-14
Zato što je bolesnik opsjednut svojim podrietlom koje spominje u svakoj poruci, a svakim upisom vrieđa Hrvate i Hrvatsku te obezvrjeđuje hrvatske branitelje.bogomdani wrote:svi kojesta pricaju,zasto on ne bi mogao...??Noor wrote:crveni, daj uspori...pretjeruješcrvenkasti wrote:Ja se izjašnjavam kao hrvatski branitelj, jer se tako osjećam. I ponosim se time.
glasam za 4m v.roka, obavezna obuka u kasarni, poligonima,
1 logorovanje, 15 dana, na kraju obuke.
1 logorovanje, 15 dana, na kraju obuke.
Guest- Guest
Apsolutno za povratak vojnoga roka, ovaj put za oba spola, i svakogodišnje vojne vježbe. Pričuvnike, s obzirom na godine života, postupno izmještati iz domobranstva u civilnu zaštitu ili redarstvenu pričuvu.
Regoč wrote:Apsolutno za povratak vojnoga roka, ovaj put za oba spola, i svakogodišnje vojne vježbe. Pričuvnike, s obzirom na godine života, postupno izmještati iz domobranstva u civilnu zaštitu ili redarstvenu pričuvu.
Teško izvedivo u kapitalizmu.
catabbath-
2015-08-21
Poduzeća koja se pokažu nekooperativnima otkvačiti od poslovah s državom pa da vidiš odziva na vojačenje.dawson wrote:Regoč wrote:Apsolutno za povratak vojnoga roka, ovaj put za oba spola, i svakogodišnje vojne vježbe. Pričuvnike, s obzirom na godine života, postupno izmještati iz domobranstva u civilnu zaštitu ili redarstvenu pričuvu.
upravo zato...daRegoč wrote:Zato što je bolesnik opsjednut svojim podrietlom koje spominje u svakoj poruci, a svakim upisom vrieđa Hrvate i Hrvatsku te obezvrjeđuje hrvatske branitelje.bogomdani wrote:svi kojesta pricaju,zasto on ne bi mogao...??Noor wrote:crveni, daj uspori...pretjeruješcrvenkasti wrote:Ja se izjašnjavam kao hrvatski branitelj, jer se tako osjećam. I ponosim se time.
Guest- Guest
Ujnice moja, kako se mi nadopunjujemo.Noor wrote:upravo zato...daRegoč wrote:Zato što je bolesnik opsjednut svojim podrietlom koje spominje u svakoj poruci, a svakim upisom vrieđa Hrvate i Hrvatsku te obezvrjeđuje hrvatske branitelje.bogomdani wrote:svi kojesta pricaju,zasto on ne bi mogao...??Noor wrote:crveni, daj uspori...pretjeruješcrvenkasti wrote:Ja se izjašnjavam kao hrvatski branitelj, jer se tako osjećam. I ponosim se time.
Regoč wrote:Ujnice moja, kako se mi nadopunjujemo.Noor wrote:upravo zato...daRegoč wrote:Zato što je bolesnik opsjednut svojim podrietlom koje spominje u svakoj poruci, a svakim upisom vrieđa Hrvate i Hrvatsku te obezvrjeđuje hrvatske branitelje.bogomdani wrote:svi kojesta pricaju,zasto on ne bi mogao...??Noor wrote:
crveni, daj uspori...pretjeruješ
pa čuj ono..on se izjašnjava braniteljem jer se tako osjeća...nemreš vjerovat
Guest- Guest
Ma, idiot frustrirani. Laka ti noć, Noor!Noor wrote:Regoč wrote:Ujnice moja, kako se mi nadopunjujemo.Noor wrote:upravo zato...daRegoč wrote:Zato što je bolesnik opsjednut svojim podrietlom koje spominje u svakoj poruci, a svakim upisom vrieđa Hrvate i Hrvatsku te obezvrjeđuje hrvatske branitelje.bogomdani wrote:
svi kojesta pricaju,zasto on ne bi mogao...??
Regoč wrote:Ma, idiot frustrirani. Laka ti noć, Noor!Noor wrote:Regoč wrote:Ujnice moja, kako se mi nadopunjujemo.Noor wrote:upravo zato...daRegoč wrote:
Zato što je bolesnik opsjednut svojim podrietlom koje spominje u svakoj poruci, a svakim upisom vrieđa Hrvate i Hrvatsku te obezvrjeđuje hrvatske branitelje.
laku noć i tebi, Regoč
Guest- Guest
Regoč wrote:Poduzeća koja se pokažu nekooperativnima otkvačiti od poslovah s državom pa da vidiš odziva na vojačenje.dawson wrote:Regoč wrote:Apsolutno za povratak vojnoga roka, ovaj put za oba spola, i svakogodišnje vojne vježbe. Pričuvnike, s obzirom na godine života, postupno izmještati iz domobranstva u civilnu zaštitu ili redarstvenu pričuvu.
Je a ako je slučajno obrtnik ili vlasnik tvrtke može slobondo staviti ključ u bravu. Ovo kako ti predlažeš se može eventualno odnositi na uhljebe iz državnih firmi budući da jedino tamo nema razlike dali je netko u firmi ili nije. Recimo kod nas u maloj tvrtki se odmah osjeti kad netko fali a zamisli nemamo poslova sa državom, čisti privatni sektor.
Last edited by dawson on Sun 28 Aug - 19:11; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-21
dawson wrote:Regoč wrote:Poduzeća koja se pokažu nekooperativnima otkvačiti od poslovah s državom pa da vidiš odziva na vojačenje.dawson wrote:Regoč wrote:Apsolutno za povratak vojnoga roka, ovaj put za oba spola, i svakogodišnje vojne vježbe. Pričuvnike, s obzirom na godine života, postupno izmještati iz domobranstva u civilnu zaštitu ili redarstvenu pričuvu.
Je a ako je slučajno obrtnik ili vlasnik tvrtke može slobondo staviti ključ u bravu. Ovo kako ti predlažeš se može eventualno odnositi na uhljebe iz državnih firmi budući da jedino tamo nema razlike dali je netko u firmi ili nije. Recimo kod nas u maloj tvrtki se odmah osjeti kad netko fali a zamisli nemamo poslova sa državom, čisti privatni sektor.
točno to.. ti vojni rokovi bi se jedino ticali uhljeba iz državnih firmi.. privatne firme su tu da rade i plaćaju "porez" i "hrane vojsku" koja onda ratuje.. uhljebi iz državnih firmi su da ginu i ratuju.. dobili su preko političke veze odličan posao, nerade kurca, dok drugi lome leđa da ih prehrane, pa je uredu da i prvi budu i ginu..
Guest- Guest
ne možeš nekog recimo inžinjera koji je zadužen u končaru za proizvodni proces nekog generatora koji se proda za nekoliko milijuna $ , a time država dobije pare preko par stotina poreza i multiplikativnih efekata , nemožeš takvom dati pušku i riskirati da pogine.. ili nekog financijskog stručnjaka neke velike hrvatske izvozne kompanije itd..
dok nekog uhljeba koji lupa pečate, ili inspketora koji lovi babe po placu , da taj i pogine , RH proračun bi odahnuo, društvo može podnjeti njegovu žrtvu bez puno problema, dok žrtvu ovih navedenih i ne baš..
dok nekog uhljeba koji lupa pečate, ili inspketora koji lovi babe po placu , da taj i pogine , RH proračun bi odahnuo, društvo može podnjeti njegovu žrtvu bez puno problema, dok žrtvu ovih navedenih i ne baš..
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Srbija uvodi obavezno služenje vojnog roka
» Srbija vraća redovno služenje vojnog roka u trajanju od 75 dana
» Policija zabranila prosvjed protiv služenja vojnog roka
» Plenkovic : Obveznog vojnog roka neće biti
» Ministar obrane: Ništa od uvođenja vojnog roka
» Srbija vraća redovno služenje vojnog roka u trajanju od 75 dana
» Policija zabranila prosvjed protiv služenja vojnog roka
» Plenkovic : Obveznog vojnog roka neće biti
» Ministar obrane: Ništa od uvođenja vojnog roka