Liječnik iz Dalmacije koji je otišao u Švedsku
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Liječnik iz Dalmacije koji je otišao u Švedsku
Eh, i gdje ces krasti i primati mito kao u Hrvatskoj, raditi u bolnici, privatnoj klinici i predavati na fakultetu i svugdje brati pare...Svedska? To je njima nezamislivo.
Velim, uvazeni lijecnik se nije snasao u Hrvatskoj, a onda se zajebao do kraja u Svedskoj. Sto je OK, i poanta je drustva da najsnalazljiviji opstaju.
Velim, uvazeni lijecnik se nije snasao u Hrvatskoj, a onda se zajebao do kraja u Svedskoj. Sto je OK, i poanta je drustva da najsnalazljiviji opstaju.
Guest- Guest
Ne.marcellus wrote:to je profesija gdje je stroga hijerarhija, napreduje se sporo i u pravilu prema stručnosti, školovanje je dugo, zahtjevno i skupo, a društveni ugled doktora je u hr manji od ugleda blagajnice, plaća manja od plavuše na šalteru banke, sve skupa je poremećen sustav vrijednosti totalno, to je prezahtjevan i preodgovoran posao da bi plaća u osnovnoj zdravstvenoj bila soma eura tolko ima svaki bolji električar
Istu priču je mogla napisati i čistačica i električar. Tamo ima bolji alat i obraćaju mu se sa Vi. Ovdje je zadnja šuga i niko ga ne ferma, zaradi 300 eura, a tamo 1300. Nikakve razlike po tom pitanju nema i čovjek bilo koje struke je mogao napisati ovakvo pismo.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
točno,udba wrote:Ne.marcellus wrote:to je profesija gdje je stroga hijerarhija, napreduje se sporo i u pravilu prema stručnosti, školovanje je dugo, zahtjevno i skupo, a društveni ugled doktora je u hr manji od ugleda blagajnice, plaća manja od plavuše na šalteru banke, sve skupa je poremećen sustav vrijednosti totalno, to je prezahtjevan i preodgovoran posao da bi plaća u osnovnoj zdravstvenoj bila soma eura tolko ima svaki bolji električar
Istu priču je mogla napisati i čistačica i električar. Tamo ima bolji alat i obraćaju mu se sa Vi. Ovdje je zadnja šuga i niko ga ne ferma, zaradi 300 eura, a tamo 1300. Nikakve razlike po tom pitanju nema i čovjek bilo koje struke je mogao napisati ovakvo pismo.
veći socijalizam, manja ploća.
2014-04-16
aben wrote:
socijalistička revolucija je uništila ov norod:(
Nepovratno, nepopravljivo...nema dalje...gasi Meho...spasavaj se tko može, ne zbog kvalitete života, već zbog prokletog mentaliteta luzerskog...
darth_vader-
2014-04-17
Čitam, i naše prostituke i provalnici kažu kako je na zapadu bolje. Provalnik tamo ima dostojanstvo (nakon što orobi dva, tri stana bez da ga ulove) i zato tamo operiraju bande iz istočne europe. A šta kod nas ima za opljačkat, kod mene da pola zgrade obije neće skupit robe 1000 evra. Svi imamo stare CRT televizore, ekran od 55 centimetrara a težak 80 kila EI Niš, to treba platit dvojicu pomagača da nosaju robu i kome može to prodat?
2015-11-10
kaja_333 wrote:da vidimo:
Hrvatska1500 eura plaća plus mito i moguć dodatnih rad u privatnim poliklinikama posljepodne a može i ujutro jer su u bolnici par sat, znači jedno 5000
Švedska 4500 eura plaća , troškovi 2-3 puta veći, daleko od svih poznatih i rad 8 sati bez zajebancije sa štancanjem pri dolasku i odlasku
pa zajebo se jadan..ovako se valjda tješi...
ne ide baš tako, ako radiš privatno radiš privatno, ne stigneš oboje
a 4500 je u švedskoj početna plaća za gastarbajtera, realno specijalisti tamo imaju 8 somova
naši likari stignu oboje, al zato čekaš po godino dana na pregled preko zdravstvenog..akoš plotit moš odmamarcellus wrote:kaja_333 wrote:da vidimo:
Hrvatska1500 eura plaća plus mito i moguć dodatnih rad u privatnim poliklinikama posljepodne a može i ujutro jer su u bolnici par sat, znači jedno 5000
Švedska 4500 eura plaća , troškovi 2-3 puta veći, daleko od svih poznatih i rad 8 sati bez zajebancije sa štancanjem pri dolasku i odlasku
a 4500 je u švedskoj početna plaća za gastarbajtera, realno specijalisti tamo imaju 8 somova
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
udba wrote:Nije svemoguć ali može dosta toga. Pajdo iz gornje priče je zamolio doktora da ne žuri po svaku cijenu i ne ubija se od posla jer ima drugih ljudi kojima treba pomoć.RayMabus wrote:Doktori nisu svemoguči. Ne možeš od njega to tražiti. Možeš tražiti tj na neki nacin pokazati da samo želiš da malo više pažnje posveti tome do koga želiš da posveti i to je sve.udba wrote:Susjedu je umrla punica na operacionom stolu i on je dao doktoru koji je operira 2000 kuna u džep, ovaj mu je to htio vratiti, ali mu je pajdo priprijetio da će ga razbit ako ne uzme paru. Dobro se dobrim vraća.
Jel imaš kakvih bojica jer crtanje neki put nije dovoljno...
darth_vader-
2014-04-17
frakcija wrote:naši likari stignu oboje, al zato čekaš po godino dana na pregled preko zdravstvenogmarcellus wrote:kaja_333 wrote:da vidimo:
Ja se naručio proljetos kod oftamologa, naručio me treći misec 2017. Taman kad Srbija uđe u EU, više mi se isplati pričekat, mogo bi radije kod njih jevtinije ako me Pizzon ne uapsi. Ali zato imaju besplatni pregledi po robnim kućama gdje prodaju naočale. Tražio sam da mi pregledaju kurje oko pa rekli da sam zdrav ko dren,
on, kad ode u svoj film onda ga je teško izbacit iz tračnica.jasambrend wrote:
Jel imaš kakvih bojica jer crtanje neki put nije dovoljno...
2015-11-10
Ne bas. U bolnici su par sati i par sati privatno. Dosta da puknu 2500 eura. Recimo ja sam prošle godine imala alergiju na nozi. Ujutro sam dosla u Vinogradsku gdje sam čekala gospođu doktor jedno sat, da dođe uopće , jer prima od 9-11. Brzinski je pogledala , zaključila da je kontaktna alergija i ispratila me. Posljepodne sam otišla u privatnu polikliniku da čujem jos jedno mišljenje , bila sam na redu kad su me i naručili , oko 17:00, nakon kuc kuc gle iznenađenja , ista gospođa doktor sjedi. :). Ponovo je pogledala nogu i zaključila da bi trebala do Vinogradske . To je koštalo jedno 500 kn. :)marcellus wrote:kaja_333 wrote:da vidimo:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa ti koji ubijaju tu pacijente ubice ih i vani. Ili mislis da s vodom u Švedskoj dobijaju i znanje?!asilovski wrote:Uvjeti u veci nasih bolnica su čista katastrofa, napredovanje vezano za politiku, krade se na svim nivoima, a ubijanje pacijenata katastrofalnim uvjetima i nestručnošću gotovo svakodnevno, netko i ne želi takav život...kaja_333 wrote:da vidimo:
2015-08-15
Točno, i svugdje biti sat, dva.kolerik wrote:Eh, i gdje ces krasti i primati mito kao u Hrvatskoj, raditi u bolnici, privatnoj klinici i predavati na fakultetu i svugdje brati pare...Svedska? To je njima nezamislivo.
2015-08-15
kako god okreneš imamo negativnu selekciju u zdravstvu i svugdje drugdje
što valja to odlazi
a sve se školuje o trošku naroda
i onda kad napišem da treba uvesti da svatko tko završi fax "besplatno" treba odradit svoje školovanje u RH dok ne vrati trošak, 5-10 godina min., ili vratit lovu uloženu u svoje školovanje ako ode van, onda ja taliban
al to je nečija lova
što valja to odlazi
i onda kad napišem da treba uvesti da svatko tko završi fax "besplatno" treba odradit svoje školovanje u RH dok ne vrati trošak, 5-10 godina min., ili vratit lovu uloženu u svoje školovanje ako ode van, onda ja taliban
al to je nečija lova
Kirurzi se jedino narade, i oni ne mogu posljepodne operirati, ako su ozbiljnije stvari u pitanju , ne klempave usi.
2015-08-15
marcellus wrote:kako god okreneš imamo negativnu selekciju u zdravstvu i svugdje drugdje
što valja to odlazi
al to je nečija lova
Licemjeru prokleti šugavi počni od ovoga i ovo je bila nečija lova tj. narodna ali ti đubar krme kleroustaško o tome ne pišeš niti govoriš! Srami se krmak šugavi!
http://www.seebiz.eu/popis-tajnih-racuna-u-lichtensteinu-preko-kojih-je-hypo-prao-novac-iz-hrvatske/ar-55510/
Guest- Guest
marcellus wrote:
al to je nečija lova
i osnovno i srednje školovanje su nečiji šoldi,
i unda ka jo rečin da svaki ki besplatno svrši osnovnu, moro besplatno služiti državu osan godin, a srednju još osan,
unda sun isilac.
2014-04-16
aben wrote:marcellus wrote:
al to je nečija lova
i unda ka jo rečin da svaki ki besplatno svrši osnovnu, moro besplatno služiti državu osan godin, a srednju još osan,
unda sun isilac.
Kakva ti je to sjebana logika? Država nije stvorila ljude, nego su ljudi stvorili državu!
Guest- Guest
Po običaju Aben ode u drugu krajnost....ovo bi doslovce na Afganistan sličilo da su takve metode na snazi....al fakultet je nešto drugo... plaćanje ili izvrsnost , nema drugog održivog modela...pun kurac mediokriteta s diplomom koji jedva čekaju pobjeći i nisu neki benefit za državu...pa ako ti se ide van, izvoli obestetiti društvo za svoje školovanje....
darth_vader-
2014-04-17
kaja_333 wrote:Ne bas. U bolnici su par sati i par sati privatno. Dosta da puknu 2500 eura. Recimo ja sam prošle godine imala alergiju na nozi. Ujutro sam dosla u Vinogradsku gdje sam čekala gospođu doktor jedno sat, da dođe uopće , jer prima od 9-11. Brzinski je pogledala , zaključila da je kontaktna alergija i ispratila me. Posljepodne sam otišla u privatnu polikliniku da čujem jos jedno mišljenje , bila sam na redu kad su me i naručili , oko 17:00, nakon kuc kuc gle iznenađenja , ista gospođa doktor sjedi. :). Ponovo je pogledala nogu i zaključila da bi trebala do Vinogradske . To je koštalo jedno 500 kn. :)
to je ona bosanska urbana legenda, bio gastarbajter i imao neku rijetku neurološku bolest, veli mu kirurg u Sarajevu, možeš to i kod nas napraviti, ali ima i ordinacija u Švicarskoj koja to može riješiti, jebiga zašto bi se zezao sa zdravljem kad ima novaca, ode čovjek u Švicarsku, taman prije nego što će ga uspavati, kirurg spušta maskicu: mogao si to bolan i kod nas dole riješiti.. kirurg bio vanjski suradnik :D
ni bitno ki je stvori čudovište, bitno je kako ga zaklati.Usne Stjepana Gnječa wrote:aben wrote:marcellus wrote:
al to je nečija lova
unda sun isilac.
Kakva ti je to sjebana logika? Država nije stvorila ljude, nego su ljudi stvorili državu!
2014-04-16
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» U SAD-u umro liječnik koji je primio Pfizerovo cjepivo protiv Covida-19
» Lijecnik sirijac koji zivi 35 godina u Zagrebu:'Poznajem dobro taj mentalitet odmah postavljajte blokade na granicu'
» svećenik koji je otišao na festival psihodelične glazbe i ostao oduševljen
» samo riječi hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju
» Blesarijama nikad kraja! Srbin ponosan na poginulom sina koji je otišao braniti Kosovo u - Ukrajinu
» Lijecnik sirijac koji zivi 35 godina u Zagrebu:'Poznajem dobro taj mentalitet odmah postavljajte blokade na granicu'
» svećenik koji je otišao na festival psihodelične glazbe i ostao oduševljen
» samo riječi hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju
» Blesarijama nikad kraja! Srbin ponosan na poginulom sina koji je otišao braniti Kosovo u - Ukrajinu
Page 3 of 6