Liječnik iz Dalmacije koji je otišao u Švedsku
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Liječnik iz Dalmacije koji je otišao u Švedsku
Najviše zarađuju, ne ovi na presađivanju srca ili mozga nego na plastičnim operacijama. Tu se lova mlati i moguće je lako otvoriti privatnu ordinaciju. Najveća se lova vrti na presađivanju dlaka sa šupka na ćelavu glavu ili skidanje s nosa i produljivanje kurca. Silikoni da ne spominjem. Išo sam i ja da me proljepša ali je za moju facu tražio 20.000 eura, kaže on, da me na fotošopu uljepša treba mu 72 radna sata, a kamoli skalpelom. Išo sam na jeftiniju opciju, onako na furku kauboja iz pedesetih, oni iz reklama za Marlboro, nešto kao Stazić.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Morao starog vodit na hitnu , nešto se razbija , nezgodno pao i nakon šta mu previlo ranu ja doša i stavija 50 kuna na stolu i evo za pice i doktorica da nece to uzet a ja jednom nogom vec vanka i to vam je za kavu ....hitne rade nocne pa ono kupite si kil kave tj nemorate trošit svoje novce .....nisam tražio ni prikoreda ni ništa nego samo da dobro obave to tj doci cu opet i ono ocu pozitivnu energiju tamo i tako pokazujem malo i da mislim i ja o njima a ne samo o sebi itd itd itd.marcellus wrote:to je profesija gdje je stroga hijerarhija, napreduje se sporo i u pravilu prema stručnosti, školovanje je dugo, zahtjevno i skupo, a društveni ugled doktora je u hr manji od ugleda blagajnice, plaća manja od plavuše na šalteru banke, sve skupa je poremećen sustav vrijednosti totalno, to je prezahtjevan i preodgovoran posao da bi plaća u osnovnoj zdravstvenoj bila soma eura tolko ima svaki bolji električar
Ruka ruku miluje.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
ne govorin da je skupo, nišće ni skupo ako opstaje na tržištu.frakcija wrote:moš ti ulit i u termosicu i doć na rivu ako ti je griota dat 10 kn .. viš kako iz ciloga svita plaćaju da bi došli sist na rivu..aben wrote:kafu na rivi uzimote ko primjer dobroga života? pa to je znak siromaštva, deset kun za jedinu zabavu, pored televizije. rod od segutra do sutra ni crnčenje kad na kraju dobiješ vriću šoldov, un ki vidi deset centimetri dalje u budućnost i nema vremensku preferenciju ko narkoman s radošću do dvo desetljeća nojproduktivnijih godin za svoju familiju.
socijalistička revolucija je uništila ov norod:(
govorin da je hvalospjev sidenju po bufetima ko argumenat o dobromu životu u hr promošen. jer, folimo se kako svaki icigli dun sedimo po tri ure na kafi, ča te izojde 300kun misečno, a ustvori smo potrotili dvi ure i izgubili bar 100kun dnevno.
2014-04-16
podržovoš sustav u kin električar ki rodi svaki četvrti dun imo više šoldov od toga likora.RayMabus wrote:Morao starog vodit na hitnu , nešto se razbija , nezgodno pao i nakon šta mu previlo ranu ja doša i stavija 50 kuna na stolu i evo za pice i doktorica da nece to uzet a ja jednom nogom vec vanka i to vam je za kavu ....hitne rade nocne pa ono kupite si kil kave tj nemorate trošit svoje novce .....nisam tražio ni prikoreda ni ništa nego samo da dobro obave to tj doci cu opet i ono ocu pozitivnu energiju tamo i tako pokazujem malo i da mislim i ja o njima a ne samo o sebi itd itd itd.marcellus wrote:to je profesija gdje je stroga hijerarhija, napreduje se sporo i u pravilu prema stručnosti, školovanje je dugo, zahtjevno i skupo, a društveni ugled doktora je u hr manji od ugleda blagajnice, plaća manja od plavuše na šalteru banke, sve skupa je poremećen sustav vrijednosti totalno, to je prezahtjevan i preodgovoran posao da bi plaća u osnovnoj zdravstvenoj bila soma eura tolko ima svaki bolji električar
Ruka ruku miluje.
triboš iskati jos ekstra gaze, flasterov i tablet da se soc zdravstvo ča prije uruši, pa da kupujemo kvalitetniju i jeftiniju uslugu.
2014-04-16
Ne znam ništa o tim sustavima , nisam ih ja kreirao ......psihologija sam .....dobiješ onoliko koliko daješ ....ako želim da mi ocu ranu dobro previju onda to pokazujem na neki nacin na koji mislim da mogu i da je ok tj nije ništa pretjerano al je znak pažnje.
2014-04-11
nemun nišće protiv da se nagrodi čovik ki ti pomogne, ali taj sustav jednostavno ne vridi u socijalizmu, to produbljuje krizu.
a ustalom, riskiraš da taj uhljeb dobije otkaz zbog mita, australski ministar je dobi otkaz zbog boce vina.
a ustalom, riskiraš da taj uhljeb dobije otkaz zbog mita, australski ministar je dobi otkaz zbog boce vina.
2014-04-16
Proklet bio izdajica svoje domovine.
Psihologija sam ....evo ti primjer : trebalo mi je šišanje al ono nikako uvatit vrimena , lito , sve popunjeno , ovo ono i frizerka me ugura na kraj svog radnog vremena dakle ostaje 20-ak minuta više samo da bi meni mogla ucinit tu uslugu i to ....šišanje 40 kuna ..dajem joj sto ona mi vraca ..vrati 60 kuna i ja njoj na to vrtim 40 kuna i evo za kavu i onda da nece a ja jednom nogom vec vanka.
Šta je poruka ?
CIjenim to šta si našla vremena , pronašla riješenje i to šta ćeš ostat 20-minuta i više iako ti je radno vrijeme završilo ....tj u prevodu ti cijeniš mene pa cu i ja tebe.
40 kuna je šišanje dakle ona tu radi i to je cijena tu i to je njena usluga koja ona daje tu jer radi kod nekoga a ovih 40 kuna dodatnih je samo za nju.
Šta je poruka ?
CIjenim to šta si našla vremena , pronašla riješenje i to šta ćeš ostat 20-minuta i više iako ti je radno vrijeme završilo ....tj u prevodu ti cijeniš mene pa cu i ja tebe.
40 kuna je šišanje dakle ona tu radi i to je cijena tu i to je njena usluga koja ona daje tu jer radi kod nekoga a ovih 40 kuna dodatnih je samo za nju.
2014-04-11
NIje mito jer nije napravljeno na pocetku radnje nego tek na kraju i ja sam to stavio na stol i otišao.aben wrote:nemun nišće protiv da se nagrodi čovik ki ti pomogne, ali taj sustav jednostavno ne vridi u socijalizmu, to produbljuje krizu.
Necu ih uzet , nedajem ti vrimena da reagiraš.
MIto se daje na početku a ne na kraju i nije mito kad nekome staviš na stol i odlepršaš.
To nije mito nego zahvala.
Ne može biti mito jer ti uopce nemaš pojma da cu ja to napraviti.
Ja to mogu i ne moram napraviti.
OK.
Last edited by RayMabus on Mon 22 Aug - 12:28; edited 1 time in total
2014-04-11
Doktor iz price se i nije najbolje snasao, ni u Hrvatskoj ni u Svedskoj.
A drugi je par rukava sto on mora misliti da je donio ispravnu odluku, inace bi poludio (vidim po pismu da i nije daleko).
Ne znam kad pricamo o uvazavanju lijecnika o nasem drustvu da li mislimo na socijalni ili materijalni status ili oboje.
Ako je socijalni status, ne znam koja je to profesija uglednija od lijecnicke (dobro ajde nogometasi, narocito ako im je Mamic menadzer :P ).
Materijalno su najezili, posebno kad se preklopi sa obrazovanjem i odgovornoscu, ali i to ovisi o specijalizaciji, mogucnosti rada u privatnom sektoru, itd.
A drugi je par rukava sto on mora misliti da je donio ispravnu odluku, inace bi poludio (vidim po pismu da i nije daleko).
Ne znam kad pricamo o uvazavanju lijecnika o nasem drustvu da li mislimo na socijalni ili materijalni status ili oboje.
Ako je socijalni status, ne znam koja je to profesija uglednija od lijecnicke (dobro ajde nogometasi, narocito ako im je Mamic menadzer :P ).
Materijalno su najezili, posebno kad se preklopi sa obrazovanjem i odgovornoscu, ali i to ovisi o specijalizaciji, mogucnosti rada u privatnom sektoru, itd.
Guest- Guest
Mito je nešto drugo. To je ono kad ti nekome ili netko to od tebe traži da ti daš lovu da ti napravi neku uslugu za koju je placen.
Znaci da meni otac dođe na hitnu i doktorica kaže odnosno radi tako da ga ne želi primiti a mora i u biti na taj nacin šalje poruku da oce pare ......e onda bi se baš lijepo proveli jer bi u tom slucaju to bio reket.
Ja prvo procjenjujem okolo ljude , situaciju i sve ostalo i ako vidim da su ok onda cu ja to možda i napravit .kažem možda jer i ne moram ako necu i ne želim.
To šta ja radim više je bliže ovom ponašanju i mentalnom razmišljanju nego nekakvom mitu :
Kasey Simmons dobio je i poruku na salveti na kojoj je objašnjeno zašto je dobio toliku napojnicu na račun koji je iznosio samo 37 centa.
– Na najdepresivniji dan u godini ti si mojoj majci uljepšao dan. Ona se ne prestaje smijati otkad ste učinili to što ste učinili – pisalo je na salveti.
Simmons je tako nagrađen za dobro djelo koje je učinio dan prije. Kada je bio u supermarketu, vidio je tužnu stariju ženu koju je pokušao oraspoložiti, a na kraju joj je i platio robu koju je uzela.
– Račun je bio samo 17 dolara, no ovdje se ne radi o novcu, nego da pokažeš nekome da ti je stalo – kazao je Simmons, piše Metro.
Žena je bila tužna jer je tog dana bila treća godišnjica smrti njezina supruga.
http://www.vecernji.hr/svijet/nije-zbog-usluge-konobara-iznenadio-razlog-zbog-kojeg-je-dobio-500-dolara-napojnice-1107942
Mito je nešto drugo i ono ako te ja placam za nešto a jesam onda ceš mi morat objasnit zašto ja tu uslugu ne mogu dobit ili je ne mogu dobit pravovremeno.
Reci neki krivi odgovor razbit cu ti zube bez obzira na tvoju jacinu , spol i tko te štiti pa zovi i policiju ako oceš.
Znaci da meni otac dođe na hitnu i doktorica kaže odnosno radi tako da ga ne želi primiti a mora i u biti na taj nacin šalje poruku da oce pare ......e onda bi se baš lijepo proveli jer bi u tom slucaju to bio reket.
Ja prvo procjenjujem okolo ljude , situaciju i sve ostalo i ako vidim da su ok onda cu ja to možda i napravit .kažem možda jer i ne moram ako necu i ne želim.
To šta ja radim više je bliže ovom ponašanju i mentalnom razmišljanju nego nekakvom mitu :
Kasey Simmons dobio je i poruku na salveti na kojoj je objašnjeno zašto je dobio toliku napojnicu na račun koji je iznosio samo 37 centa.
– Na najdepresivniji dan u godini ti si mojoj majci uljepšao dan. Ona se ne prestaje smijati otkad ste učinili to što ste učinili – pisalo je na salveti.
Simmons je tako nagrađen za dobro djelo koje je učinio dan prije. Kada je bio u supermarketu, vidio je tužnu stariju ženu koju je pokušao oraspoložiti, a na kraju joj je i platio robu koju je uzela.
– Račun je bio samo 17 dolara, no ovdje se ne radi o novcu, nego da pokažeš nekome da ti je stalo – kazao je Simmons, piše Metro.
Žena je bila tužna jer je tog dana bila treća godišnjica smrti njezina supruga.
http://www.vecernji.hr/svijet/nije-zbog-usluge-konobara-iznenadio-razlog-zbog-kojeg-je-dobio-500-dolara-napojnice-1107942
Mito je nešto drugo i ono ako te ja placam za nešto a jesam onda ceš mi morat objasnit zašto ja tu uslugu ne mogu dobit ili je ne mogu dobit pravovremeno.
Reci neki krivi odgovor razbit cu ti zube bez obzira na tvoju jacinu , spol i tko te štiti pa zovi i policiju ako oceš.
2014-04-11
Ti dođeš u doktora specijalista u državnoj bolnici i onda ti takvi kaže : dođi za godinu dana na pregled.
Ima da mu odma zovem policiju.
Cisti reket.
Gotovo dvije tisuće djece u Hrvatskoj čeka da dođe na red na prvi pregled kod bolničkog pedijatra kardiologa, više od tisuću ih je upisano i čeka svoj red kod neuropedijatra, oko 800 mališana je na čekanju za prvi pregled kod dječjeg endokrinologa, a oko 500 njih čeka kod pedijatra gastroenterologa.
Zadnji su to službeni podaci HZZO-a, koji potvrđuju da se liste čekanja za najmlađu populaciju još nisu uspjele dovesti u red. Djeca su, isticano je više puta, uz odrasle onkološke, kardiološke i hematološke bolesnike, državni prioritet za skraćivanje tih lista, međutim, brojke pokazuju kako mališani na većinu prvih pregleda kod bolničkih specijalista i dalje čekaju između tri i šest mjeseci.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/250061/na-pregled-srca-2000-djece-ceka-5-mjeseci
Onda te stavi na kraj reda i čekaj.
A ja misli da bi šake letile a ne mito da bi dobio.
Boga bi ubio u tome tko bi i se to usudio a plačam ga več za tu uslugu.
Ima da mu odma zovem policiju.
Cisti reket.
Gotovo dvije tisuće djece u Hrvatskoj čeka da dođe na red na prvi pregled kod bolničkog pedijatra kardiologa, više od tisuću ih je upisano i čeka svoj red kod neuropedijatra, oko 800 mališana je na čekanju za prvi pregled kod dječjeg endokrinologa, a oko 500 njih čeka kod pedijatra gastroenterologa.
Zadnji su to službeni podaci HZZO-a, koji potvrđuju da se liste čekanja za najmlađu populaciju još nisu uspjele dovesti u red. Djeca su, isticano je više puta, uz odrasle onkološke, kardiološke i hematološke bolesnike, državni prioritet za skraćivanje tih lista, međutim, brojke pokazuju kako mališani na većinu prvih pregleda kod bolničkih specijalista i dalje čekaju između tri i šest mjeseci.
Daleko je dijagnoza
Najlošija situacija je, dakle, s pedijatrijskom kardiologijom, gdje je hrvatski prosjek čekanja na prvi pregled 141 dan, dakle gotovo pet mjeseci. Pri tome je rekorder Opća bolnica Zadar, gdje djeca od upisa pa do prvog pregleda, dakle, da bi uopće dobili dijagnozu, prosječno čekaju više od sedam mjeseci, odnosno konkretno 222 dana.http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/250061/na-pregled-srca-2000-djece-ceka-5-mjeseci
Onda te stavi na kraj reda i čekaj.
A ja misli da bi šake letile a ne mito da bi dobio.
Boga bi ubio u tome tko bi i se to usudio a plačam ga več za tu uslugu.
2014-04-11
Ja sam došao na hitnu , nije bila gužva , odma su ga primili , ljubazno osoblje i svi , posvetili su mu se ....ja sam čekao i posmatrao ....kad sam to vidio otišao sam u auto i stavio 50 kuna u đep ....kad su završili i stari izašao ja se samo okrenu nazad i hop na stol 50 kuna i ovo vam je za kavu a doktorica da to nece uzet ....nema tu ocu necu : TO VAM JE ZA KAVU JER STE BILI OK.
2014-04-11
Susjedu je umrla punica na operacionom stolu i on je dao doktoru koji je operira 2000 kuna u džep, ovaj mu je to htio vratiti, ali mu je pajdo priprijetio da će ga razbit ako ne uzme paru. Dobro se dobrim vraća.
Ja ti prvo posmatram kakvi je ko ......ako je ok onda to poštujem i cijenim i ako smatram da treba i da je ljudski s moje strane da to nekako i pokažem onda to i napravim : namjera je uzrok.
Tako je i sa ženskima , prvo ih posmatram a ako su u kurzu onda ih odhebem a ako je ok kao osoba onda cu je nekako nagradit tj pokazat joj nekako da je cijenim i poštujem.
Jednostavno da ne može biti jednostavnije.
Tako je i sa ženskima , prvo ih posmatram a ako su u kurzu onda ih odhebem a ako je ok kao osoba onda cu je nekako nagradit tj pokazat joj nekako da je cijenim i poštujem.
Jednostavno da ne može biti jednostavnije.
2014-04-11
Doktori nisu svemoguči. Ne možeš od njega to tražiti. Možeš tražiti tj na neki nacin pokazati da samo želiš da malo više pažnje posveti tome do koga želiš da posveti i to je sve.udba wrote:Susjedu je umrla punica na operacionom stolu i on je dao doktoru koji je operira 2000 kuna u džep, ovaj mu je to htio vratiti, ali mu je pajdo priprijetio da će ga razbit ako ne uzme paru. Dobro se dobrim vraća.
2014-04-11
Nije svemoguć ali može dosta toga. Pajdo iz gornje priče je zamolio doktora da ne žuri po svaku cijenu i ne ubija se od posla jer ima drugih ljudi kojima treba pomoć.RayMabus wrote:Doktori nisu svemoguči. Ne možeš od njega to tražiti. Možeš tražiti tj na neki nacin pokazati da samo želiš da malo više pažnje posveti tome do koga želiš da posveti i to je sve.udba wrote:Susjedu je umrla punica na operacionom stolu i on je dao doktoru koji je operira 2000 kuna u džep, ovaj mu je to htio vratiti, ali mu je pajdo priprijetio da će ga razbit ako ne uzme paru. Dobro se dobrim vraća.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
da vidimo:
Hrvatska1500 eura plaća plus mito i moguć dodatnih rad u privatnim poliklinikama posljepodne a može i ujutro jer su u bolnici par sat, znači jedno 5000
Švedska 4500 eura plaća , troškovi 2-3 puta veći, daleko od svih poznatih i rad 8 sati bez zajebancije sa štancanjem pri dolasku i odlasku
pa zajebo se jadan..ovako se valjda tješi...
Hrvatska1500 eura plaća plus mito i moguć dodatnih rad u privatnim poliklinikama posljepodne a može i ujutro jer su u bolnici par sat, znači jedno 5000
Švedska 4500 eura plaća , troškovi 2-3 puta veći, daleko od svih poznatih i rad 8 sati bez zajebancije sa štancanjem pri dolasku i odlasku
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Uvjeti u veci nasih bolnica su čista katastrofa, napredovanje vezano za politiku, krade se na svim nivoima, a ubijanje pacijenata katastrofalnim uvjetima i nestručnošću gotovo svakodnevno, netko i ne želi takav život...kaja_333 wrote:da vidimo:
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Uvjeti u veci nasih bolnica su čista katastrofa, napredovanje vezano za politiku, krade se na svim nivoima, a ubijanje pacijenata katastrofalnim uvjetima i nestručnošću gotovo svakodnevno, netko i ne želi takav život...kaja_333 wrote:da vidimo:
To njih ne tangira asila. Ionako nema lijecnika koji je zavrsio u zatvoru zbog neadekvatnog lijecenja, svi imaju osiguranje. Ako rade u privatnim klinikama, imaju pristup najnovijoj tehnologiji i dubokim dzepovima Svaba i Talijana, nasi ipak tuku njihove lijecnike po cijenama, ali ipak su to papreni iznosi.
Pacijenti u bolnicama su ti koji su najebali.
Guest- Guest
Eh, i gdje ces krasti i primati mito kao u Hrvatskoj, raditi u bolnici, privatnoj klinici i predavati na fakultetu i svugdje brati pare...Svedska? To je njima nezamislivo.
Velim, uvazeni lijecnik se nije snasao u Hrvatskoj, a onda se zajebao do kraja u Svedskoj. Sto je OK, i poanta je drustva da najsnalazljiviji opstaju.
Velim, uvazeni lijecnik se nije snasao u Hrvatskoj, a onda se zajebao do kraja u Svedskoj. Sto je OK, i poanta je drustva da najsnalazljiviji opstaju.
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» U SAD-u umro liječnik koji je primio Pfizerovo cjepivo protiv Covida-19
» Lijecnik sirijac koji zivi 35 godina u Zagrebu:'Poznajem dobro taj mentalitet odmah postavljajte blokade na granicu'
» svećenik koji je otišao na festival psihodelične glazbe i ostao oduševljen
» samo riječi hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju
» Blesarijama nikad kraja! Srbin ponosan na poginulom sina koji je otišao braniti Kosovo u - Ukrajinu
» Lijecnik sirijac koji zivi 35 godina u Zagrebu:'Poznajem dobro taj mentalitet odmah postavljajte blokade na granicu'
» svećenik koji je otišao na festival psihodelične glazbe i ostao oduševljen
» samo riječi hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju
» Blesarijama nikad kraja! Srbin ponosan na poginulom sina koji je otišao braniti Kosovo u - Ukrajinu
Page 2 of 6