Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
Page 14 of 29
Page 14 of 29 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 21 ... 29
Re: Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
Maloprije stiglo s Marsa...Izgleda da i gore žene dominišu. S burkam.
Eroo- Posts : 79085
2016-07-22
A, kao Kikaševa zadruga. Izražavaš se slikovito kao moji dida i baka.frakcija wrote:prosjačka kuća sa starješinom, glavom, gospodaremRegoč wrote:Što to znači?frakcija wrote:dvor sa 9 šćapa.
ja tu ne razaznajem nistaEroo wrote:Maloprije stiglo s Marsa...Izgleda da i gore žene dominišu. S burkam.
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
ima tu i jedna priprosta postapalica ;)Of.Fender wrote:A vele da pravi muškarci rade kćeri :)prckov wrote:ifrakcija wrote:ženske..to se u mom selu konta ko neplodnost.bogomdani wrote:a ti?
ojebote
2014-04-12
Burka, jbiga...prckov wrote:ja tu ne razaznajem nistaEroo wrote:Maloprije stiglo s Marsa...Izgleda da i gore žene dominišu. S burkam.
2016-07-22
Nemoj s' leđa, biće žensko Radovane...
https://www.youtube.com/watch?v=2-fGqxeYeUI
ima i kosir ispod ;DEroo wrote:Burka, jbiga...prckov wrote:ja tu ne razaznajem nistaEroo wrote:Maloprije stiglo s Marsa...Izgleda da i gore žene dominišu. S burkam.
2014-04-12
necu ni gledat,zamisljam ;Ddzango wrote:Nemoj s' leđa, biće žensko Radovane...
2014-04-12
Bolje gledaj. To što zamišljaš je bezobrazno skroz.maggie13 wrote:necu ni gledat,zamisljam ;Ddzango wrote:Nemoj s' leđa, biće žensko Radovane...
maggie13 wrote:ima i kosir ispod ;DEroo wrote:Burka, jbiga...prckov wrote:ja tu ne razaznajem nistaEroo wrote:Maloprije stiglo s Marsa...Izgleda da i gore žene dominišu. S burkam.
2016-07-22
zamisljam kako su glupi..dobro,bezobrazna sam :Ddzango wrote:Bolje gledaj. To što zamišljaš je bezobrazno skroz.maggie13 wrote:necu ni gledat,zamisljam ;Ddzango wrote:Nemoj s' leđa, biće žensko Radovane...
Inace,nismo u Indiji..ima i gorih,znaci..:S
2014-04-12
vratiti zene gdje im je mjesto,i zabraniti da sudjeluju u vlasti i da budu na mjestima odlucivanja u politici...ajmo..Bek tu d fjučr..Bek tu kičen and sliprum..!!!
Guest- Guest
Guest- Guest
da su Moškije,a real Moškije uvijek bili na Vlasti,ovakovo filanje i napućivanje Khozoepima ,Europe,ne bi bilo moguce..
No Svabice jos od srednjeg vijeka sustavno i lukavo kastriraju svako pokoljenje Moškijah..i danas na ulici,kad se Svabo i svabica nes svadjaju(citaj:Svabica galami i urla na mjuza,,Mjuz suti),svbako malo mu mase prstom ispred nosa i uz ljut izraz lica,svako malo mu kaze..DU MUS..OVO...DU MUS ONO...!!! A OVAJ KASTRAT SAMO SPUSTI GLAVU I SUTI...
No Svabice jos od srednjeg vijeka sustavno i lukavo kastriraju svako pokoljenje Moškijah..i danas na ulici,kad se Svabo i svabica nes svadjaju(citaj:Svabica galami i urla na mjuza,,Mjuz suti),svbako malo mu mase prstom ispred nosa i uz ljut izraz lica,svako malo mu kaze..DU MUS..OVO...DU MUS ONO...!!! A OVAJ KASTRAT SAMO SPUSTI GLAVU I SUTI...
Guest- Guest
Kako je pametan samo, idem vodu pustitideda gulenist wrote:Žena koja traži jednakost je neposlušna, ne prihvaća da je muškarac prvotan
GLAS KONCILA u najnovijem je broju objavio članak svećenika dr. Ivice Raguža u kojem autor tvrdi da su žene koje traže jednakost neposlušne te ne žele prihvatiti da je "ona od Adama, a ne Adam od nje".
"Neposlušnost ovdje znači da je žena u iskušenju da svoj život gradi bez Boga, da ne želi imati "glavu" (Isus Krist, Crkva, muškarac) kojoj treba biti poslušna. Neposlušnost se izriče u traženju svojih prava za jednakošću koja briše razlike, u tome da žena ne želi prihvatiti da je ona od Adama, a ne Adam od nje, da je ona drugotna, a muškarac prvotan", navodi se u članku.
Autor u tekstu piše da je prvi grijeh nastao zbog neposlušnosti Adama i Eve, ali da ona ipak više pogađa ženu.
"Već prve stranice Svetoga pisma kazuju da je prvi grijeh nastao zbog neposlušnosti. Neposlušnost je zajednički grijeh i Adame i Eve, ali on pogađa ponajviše ženu jer je đavao prvotno po ženinoj neposlušnosti čovjeka učinio robom grijeha, piše Raguž povodom blagdana Velike gospe. Eva je, navodi Raguž misli "velikih teologa prvih stoljeća", sagriješila zbog neposlušnosti, a ne Adam.
U tekstu pod naslovom "Marijina poslušnost i žene danas", Raguž upozorava da muškarci nerijetko griješe zbog sažaljenja nad ženom, kako žena u grijehu ne bi bila sama.
"Adam je, a kako to često biva i danas, sagriješio zbog sažaljenja sa svojom ženom. Adamu je bilo žao njegove žene Eve, nije ju htio ostaviti samu u njezinu grijehu, nego joj je htio biti blizak, makar i u tom grješnom sažaljenju", navodi se u članu.
Raguž piše kako je "po ženskoj neposlušnosti grijeh je ušao u svijet", a stoga je, istriče, "žena i danas na poseban način i dalje u velikoj napasti neposlušnosti".
Navodi i kako se neposlušnost žene pokazuje u dvama biblijskim sindromima: "Martinu sindromu", aktivističkoj ženi bez poslušnosti, bez smiraja, i "Magdaleninu sindromu", lijenoj ženi ugode i užitaka, pretjerane brige za sebe, navodi autor.
"Ovo što pišem izazvat će podsmijeh kod muškaraca i žena koji su se udaljili od kršćanske jer za njih ovakav govor žene o poslušnosti znači povratak u patrijarhalno društvo i zastupa podređivanje žene. Kakva god bila sumnjičavost spram ovakvoga govora, nemožemo ne ostati vjerni istinosti biblijske, kršćanske slike o ženi, a to je da je najveće iskušenje za ženu neposlušnost", piše Raguž.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/glas-koncila-zena-koja-trazi-jednakost-je-neposlusna--ona-odbija-prihvatiti-da-je-muskarac-prvotan/912366.aspx
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ćKayo,odluci se jesil prava Kršćanka,smjerna i ponizna ili nisi..Ne mos samo hvaliti poupe i crkvu,kad tebi paše,nego moras postovati i pravila i ono sto bog naredi..
Guest- Guest
Žena mora ležat na kuruzi, onda se bolje ritafrakcija wrote:to su te utješne poštapalice koje je donijela revolucija. pajkan staroga paje kaže da se sin pravi na tvrdoj podlozi za puna mjeseca. žena mora imat čizme na nogama.Of.Fender wrote:A vele da pravi muškarci rade kćeri :)prckov wrote:ojebotefrakcija wrote:ženske..to se u mom selu konta ko neplodnost.bogomdani wrote:a ti?
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
bogomdani wrote:vratiti zene gdje im je mjesto,i zabraniti da sudjeluju u vlasti i da budu na mjestima odlucivanja u politici...ajmo..Bek tu d fjučr..Bek tu kičen and sliprum..!!!
Evo sad cu.bogomdani wrote:ćKayo,odluci se jesil prava Kršćanka,smjerna i ponizna ili nisi..Ne mos samo hvaliti poupe i crkvu,kad tebi paše,nego moras postovati i pravila i ono sto bog naredi..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kad bih na hranu siromasima razdao sve svoje imanje, kad bih tijelo svoje predao da se sažeže, a ljubavi ne bih imao, ništa mi koristilo ne bi.
Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.
Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
Ljubav nigda ne prestaje.
Proroštva? Ona će iščeznuti!
Jezici? Oni će umuknuti!
Znanje? Ono će nestati.
Jer, nesavršeno je naše znanje, i nesavršeno naše proricanje.
Kada dođe što je savršeno, iščeznut će što je nesavršeno.
Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao dijete.
Kad sam postao zreo čovjek, odbacio sam što je djetinje.
Sad vidimo u ogledalu, nejasno, a onda ćemo licem u lice.
Sad nesavršeno poznajem, a onda ću savršeno spoznati kao što sam spoznat.
Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali je najveća među njima ljubav.»
Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.
Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
Ljubav nigda ne prestaje.
Proroštva? Ona će iščeznuti!
Jezici? Oni će umuknuti!
Znanje? Ono će nestati.
Jer, nesavršeno je naše znanje, i nesavršeno naše proricanje.
Kada dođe što je savršeno, iščeznut će što je nesavršeno.
Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao dijete.
Kad sam postao zreo čovjek, odbacio sam što je djetinje.
Sad vidimo u ogledalu, nejasno, a onda ćemo licem u lice.
Sad nesavršeno poznajem, a onda ću savršeno spoznati kao što sam spoznat.
Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali je najveća među njima ljubav.»
Last edited by Eroo on 13/8/2016, 16:57; edited 2 times in total
2016-07-22
Page 14 of 29 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 21 ... 29
Similar topics
» Vrli novi svijet: "Muškarac" koji je bio žena rodio sina "manekenki" koja je bila muškarac
» Žena koja bila u čamcu tvrdi: Aylanov otac je krijumčar ljudi
» Muškarac i žena iz Splita djevojci iz BiH uzeli putovnicu, bila je njihov rob
» Bog je žena imenom Petrunija, a barunica Castelli muškarac Domagoj Janković :D
» ''Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"
» Žena koja bila u čamcu tvrdi: Aylanov otac je krijumčar ljudi
» Muškarac i žena iz Splita djevojci iz BiH uzeli putovnicu, bila je njihov rob
» Bog je žena imenom Petrunija, a barunica Castelli muškarac Domagoj Janković :D
» ''Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena"
Page 14 of 29