Otac kvantne fizike o religiji i Bogu...
Page 11 of 20
Page 11 of 20 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20
Re: Otac kvantne fizike o religiji i Bogu...
škutor wrote:tvoja socijalistička religioznost ti ne dozvoljava priznati da mi ljudi u današnjem formatu smo najmanje bitni i sposobni a osobito dostojni veličanstva koje nam je na raspolaganjuSpeare Shaker wrote:škutor wrote:čovjek ne poznaje nijedan prirodni zakonSpeare Shaker wrote:škutor wrote:
budaletino.....trenutne dokaze koje poznajemo da bi oblakšali život nisu ono što znači pojam činjenica
Čuj njega, trenutni dokazi.
Zemlja se danas okreće oko Sunca, a sutra će Sunce stati pa se početi okretati oko Zemlje, jer postoji takav opis u Bibliji, a?
Na stranu činjenica da se oba nebeska tijela zapravo okreću oko zajedničkog baricentra, koji se doduše nalazi unutar Sunca pa je ispravno reći da se Zemlja okreće oko Sunca.
Gle, to se neće dogoditi bez obzira koliko to katastrofalno loši vjernici poput tebe priželjkivali, jer to prirodni zakoni i pravila koji se ne mijenjaju od nastanka svemira do danas jednostavno ne dopuštaju.
Zbog takvih tvrdnji vjernika poput tebe je kršćanstvo i došlo na vrlo loš glas, bez obzira na učene duhovnike poput Georgesa Lemaitrea ili domaćeg nedavno preminulog Maria Crvenke. Šteta što nisi klerik, jer bi te Vatikan tada barem mogao obvezati na šutnju, pošto svojim blebetanjem nanosiš štetu ugledu Crkve.
nego se znanstveno kurčiš da smo pametniji od boga
moju religioznost vagaš iz kuta ovisnika o znanstvenim objavama i znanstvenim mjerilima koje interesna znanost manipulativno obznanjuje
sve nama dostupno ostaje neiskorišteno zbog znanstvenih huliganskih skupina kojima si ti občinjen
okani se moje vjere ,,,nitko ,,,a osobito takve ideološke kamikaze ka ti nije dostojan čeprkati po tuđoj vjeri ako to sam iz razloga kakvi su tvoji ne izbacuje
Koja si ti glupava nakaza, to se jako rijetko viđa.
I neću se okaniti tvoje bezvrijedne vjere za osobito retardirane. Nitko te nije tjerao da se licemjerno na starom forumu godinama praviš kršćaninom odnosno katolikom pa ćeš sad morati progutati i neke gorke lijekove.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:škutor wrote:tvoja socijalistička religioznost ti ne dozvoljava priznati da mi ljudi u današnjem formatu smo najmanje bitni i sposobni a osobito dostojni veličanstva koje nam je na raspolaganjuSpeare Shaker wrote:škutor wrote:čovjek ne poznaje nijedan prirodni zakonSpeare Shaker wrote:škutor wrote:
budaletino.....trenutne dokaze koje poznajemo da bi oblakšali život nisu ono što znači pojam činjenica
Zemlja se danas okreće oko Sunca, a sutra će Sunce stati pa se početi okretati oko Zemlje, jer postoji takav opis u Bibliji, a?
Na stranu činjenica da se oba nebeska tijela zapravo okreću oko zajedničkog baricentra, koji se doduše nalazi unutar Sunca pa je ispravno reći da se Zemlja okreće oko Sunca.
Gle, to se neće dogoditi bez obzira koliko to katastrofalno loši vjernici poput tebe priželjkivali, jer to prirodni zakoni i pravila koji se ne mijenjaju od nastanka svemira do danas jednostavno ne dopuštaju.
Zbog takvih tvrdnji vjernika poput tebe je kršćanstvo i došlo na vrlo loš glas, bez obzira na učene duhovnike poput Georgesa Lemaitrea ili domaćeg nedavno preminulog Maria Crvenke. Šteta što nisi klerik, jer bi te Vatikan tada barem mogao obvezati na šutnju, pošto svojim blebetanjem nanosiš štetu ugledu Crkve.
moju religioznost vagaš iz kuta ovisnika o znanstvenim objavama i znanstvenim mjerilima koje interesna znanost manipulativno obznanjuje
sve nama dostupno ostaje neiskorišteno zbog znanstvenih huliganskih skupina kojima si ti občinjen
okani se moje vjere ,,,nitko ,,,a osobito takve ideološke kamikaze ka ti nije dostojan čeprkati po tuđoj vjeri ako to sam iz razloga kakvi su tvoji ne izbacuje
I neću se okaniti tvoje bezvrijedne vjere za osobito retardirane. Nitko te nije tjerao da se licemjerno na starom forumu godinama praviš kršćaninom odnosno katolikom pa ćeš sad morati progutati i neke gorke lijekove.
današnja jedina prisutna religija u politici eu je socijalizam
tvoj um nikada neće dosegnuti nijednu tvoju vrijednost staviti u sekularno ,,, samo iz razloga jer ti je identitet zarobljen fiktivnim osobnim religioznim strahom
Gast- Guest
škutor wrote:Speare Shaker wrote:škutor wrote:tvoja socijalistička religioznost ti ne dozvoljava priznati da mi ljudi u današnjem formatu smo najmanje bitni i sposobni a osobito dostojni veličanstva koje nam je na raspolaganjuSpeare Shaker wrote:škutor wrote:čovjek ne poznaje nijedan prirodni zakonSpeare Shaker wrote:škutor wrote:
tvoj um nikada neće dosegnuti nijednu tvoju vrijednost staviti u sekularno ,,, samo iz razloga jer ti je identitet zarobljen fiktivnim osobnim religioznim strahom
Toliko si glup da čak nisi shvatio kako ja i ne govorim o religiji nego o teologiji. Mene religija gotovo uopće ne zanima, ne samo zbog toga jer je za moj ukus previše oslonjena na politiku.
Guest- Guest
pa ti si ortodoks boktejeboSpeare Shaker wrote:škutor wrote:Speare Shaker wrote:škutor wrote:tvoja socijalistička religioznost ti ne dozvoljava priznati da mi ljudi u današnjem formatu smo najmanje bitni i sposobni a osobito dostojni veličanstva koje nam je na raspolaganjuSpeare Shaker wrote:škutor wrote:čovjek ne poznaje nijedan prirodni zakonSpeare Shaker wrote:škutor wrote:
Toliko si glup da čak nisi shvatio kako ja i ne govorim o religiji nego o teologiji. Mene religija gotovo uopće ne zanima, ne samo zbog toga jer je za moj ukus previše oslonjena na politiku.
Gast- Guest
škutor wrote:pa ti si ortodoks boktejeboSpeare Shaker wrote:
Pravoslavlje (ortodoksija) je od svih velikih kršćanskih denominacija najviše ispolitizirano pa mi je i zbog toga najmanje simpatično.
Guest- Guest
znači poluotrodoksni socijalistički nacionalistSpeare Shaker wrote:škutor wrote:pa ti si ortodoks boktejeboSpeare Shaker wrote:
Pravoslavlje (ortodoksija) je od svih velikih kršćanskih denominacija najviše ispolitizirano pa mi je i zbog toga najmanje simpatično.
Gast- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
tri dimenzije prostora i brzina svjetlosti su praktički jedine datosti u svemiru, sve ostalo je relativno
Since May 2019, all of the SI base units have been defined in terms of physical constants.
As a result, five constants: the speed of light in vacuum, c; the Planck constant, h; the elementary charge, e; the Avogadro constant, NA; and the Boltzmann constant, kB, have known exact numerical values when expressed in SI units.
https://en.wikipedia.org/wiki/Physical_constant
da ne idemo u detalje, rekoh praktički...
inače i tri dimenzije prostora su konstanta u svemiru, četvrte nema (ako zanemarimo vrijeme)
naime električni naboji čestica i planckova konstanta mislim da za ovu raspravu nisu od neke važnosti
znanstvene ergele idu iz krajnosti u krajnost i zlouporabljuju društvene znanosti i religiju a i religioznu nauku i to guraju u politiku ,,,,u defaultu peneza radi
plankovi stavovi su relevantni al i iritantni ako se ide u prostor koji se tim stavovima automatikom otvara socijalističkim "religijama"
to bi trebalo biti adacta
znanost bi trebala isto kao i religija biti sekularna da se ne javljaju kamikaze sa patologijama gemišta znanosti i politike na ovoj i onoj strani
ako oće znanstvenik kakit ,,,, u političko bure sa zekanom i katom i nedat izlazit dok neko ne pobidi
svjedoci smo da su znanstvene ergele izkemijale zadnje ratove i manije epidemija koje su bile na nivou rata
sve se može zlouporabiti
ZNANOST JE TOLIKO ZATROVANA da bi morala pod sankcije
plankovi stavovi su relevantni al i iritantni ako se ide u prostor koji se tim stavovima automatikom otvara socijalističkim "religijama"
to bi trebalo biti adacta
znanost bi trebala isto kao i religija biti sekularna da se ne javljaju kamikaze sa patologijama gemišta znanosti i politike na ovoj i onoj strani
ako oće znanstvenik kakit ,,,, u političko bure sa zekanom i katom i nedat izlazit dok neko ne pobidi
svjedoci smo da su znanstvene ergele izkemijale zadnje ratove i manije epidemija koje su bile na nivou rata
sve se može zlouporabiti
ZNANOST JE TOLIKO ZATROVANA da bi morala pod sankcije
Gast- Guest
Da, u Staljinovom vulgarnom materijalizmu.Speare Shaker wrote:Činjenice postoje odvojeno i neovisno od naših intepretacija.škutor wrote:svaka postojeća činjenica je djelo jebene intepretacijeSpeare Shaker wrote:Činjenice se ne mijenjaju, samo naše aktualne intepretacije istih.škutor wrote:fizika poznaje samo aktualno dogovoreno stanje , sve će nekada biti drugovačije i u samoj fizici
zganci_i_jetrica- Posts : 1421
2021-06-05
To su mitovi znanosti koja zna sve što se, i kako se, i zašto se dogodilo od prve nanosekunde nakon velikog praska, jedino je još ostala sitnica od 95% svemira za koji se nema blage veze o čemu se radi jer se ne uklapa ni u jednu znanstvenu teoriju. Kantov 'ding an sich' je debela logička kontradikciji, što su dokazali još Fichte i Schopenhauer, ostale da ni ne spominjemo.Speare Shaker wrote:Ne, nego smo ih sami otkrili i eksperimentalno odnosno opažanjima dokazali da je riječ o činjenicama.škutor wrote:znači buda je doša i reka nami šta su činjeniceSpeare Shaker wrote:škutor wrote:činjenice mi formiramo našim dosegomSpeare Shaker wrote:škutor wrote:svaka postojeća činjenica je djelo jebene intepretacijeSpeare Shaker wrote:škutor wrote:fizika poznaje samo aktualno dogovoreno stanje , sve će nekada biti drugovačije i u samoj fizici
Činjenice se ne mijenjaju, samo naše aktualne intepretacije istih.
Činjenice postoje odvojeno i neovisno od naših intepretacija.
Ne formiramo mi činjenice nego naše intepretacije činjenica i njihovog djelovanja.
2021-06-05
Muzika koja svira s radija nije radio. Tu muziku radio proizvodi. Besmisleno je komplicirati stvari nekakvom suludom teorijom da su nekad neki ljudi odsvirali tu muziku, pa ju je netko snimio, pa je onda netko napravio radio stanicu koja preko ogromnih razdaljina šalje tu muziku da bi je neki radio aparat dešifrirao i pretvorio u zvučne valove. To neupitno slijedi iz principa 'Occamove britve'.Speare Shaker wrote:"Um nije mozak. Um je ono što mozak radi." - Steven Pinker.Speare Shaker wrote:škutor wrote:
naše činjenice su takve da nam su nam od nedavno možđane u probavi
Ne možđani nego dio uma. Tzv. drugi mozak, second brain. Riječ je o sustavu koji se naziva enteric nervous system.
I da, to je također jedna od činjenica čije je značenje tek nedavno shvaćeno.
2021-06-05
Zemlja se okreće oko Sunca iz jednog jedinog razloga, a taj je da je to matematici koju poznajemo daleko jednostavnije za opisati.Speare Shaker wrote:Zemlja se danas okreće oko Sunca, a sutra će Sunce stati pa se početi okretati oko Zemlje...škutor wrote:
2021-06-05
Tip je, onako, jel'te, malo chalenged na 'sičkoj bazi, ali tu ima pravo. Nema ni jedan 'ljudski' prirodni zakon koji je ostao nepromijenjen tokom povijesti znanosti. Kao što je to već Dirac skužio, čak i takozvane 'temeljne fizikalne konstante' kao na primjer gravitacijska konstanta uopće nisu konstante i mijenjaju se s vremenom.Speare Shaker wrote:Zbog takvih tvrdnji vjernika poput tebe je kršćanstvo i došlo na vrlo loš glas, bez obzira na učene duhovnike poput Georgesa Lemaitrea ili domaćeg nedavno preminulog Maria Crvenke. Šteta što nisi klerik, jer bi te Vatikan tada barem mogao obvezati na šutnju, pošto svojim blebetanjem nanosiš štetu ugledu Crkve.škutor wrote:čovjek ne poznaje nijedan prirodni zakonSpeare Shaker wrote:Čuj njega, trenutni dokazi.škutor wrote:budaletino.....trenutne dokaze koje poznajemo da bi oblakšali život nisu ono što znači pojam činjenica
2021-06-05
zganci_i_jetrica wrote:Da, u Staljinovom vulgarnom materijalizmu.Speare Shaker wrote:Činjenice postoje odvojeno i neovisno od naših intepretacija.škutor wrote:svaka postojeća činjenica je djelo jebene intepretacijeSpeare Shaker wrote:Činjenice se ne mijenjaju, samo naše aktualne intepretacije istih.škutor wrote:fizika poznaje samo aktualno dogovoreno stanje , sve će nekada biti drugovačije i u samoj fizici
ne nego u materijalnom svijetu. U svemiru.
To što ljudi do newtona nisu poznavali zakon sile teže ne znači da su mogli lebdjeti na krilima gluposti.
matematičke fikcije mogu samo pratiti neke pokusne zaključkezganci_i_jetrica wrote:Zemlja se okreće oko Sunca iz jednog jedinog razloga, a taj je da je to matematici koju poznajemo daleko jednostavnije za opisati.Speare Shaker wrote:Zemlja se danas okreće oko Sunca, a sutra će Sunce stati pa se početi okretati oko Zemlje...škutor wrote:
matematika nemože ništa dokazati osim same sebe u formatu matematike koju smo mi usvojili da je relevantna
ne postoji veća blasfemija na planeti od matematike ,, odnosno forma matematika koje su u praksi je najveći krivac našoj zakržljalosti
ovdašnja matematika je brutalna navika ,,,samo navika ,,,,,kao i svi drugi opijati koji nas prate i mentalno sterilizuju
jer je neprirodna
Gast- Guest
zganci_i_jetrica wrote:Zemlja se okreće oko Sunca iz jednog jedinog razloga, a taj je da je to matematici koju poznajemo daleko jednostavnije za opisati.Speare Shaker wrote:Zemlja se danas okreće oko Sunca, a sutra će Sunce stati pa se početi okretati oko Zemlje...škutor wrote:
ne nego zato jer je gravitacija sunca osjetno veća od gravitacije zemlje
pojam okretanja oko nečeg je posve jasno definiran.
religija nema veze s tim, nigdje u bibliji ne piše da se sunce okreće oko zemlje
materija i činjenice nisu istomarcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Da, u Staljinovom vulgarnom materijalizmu.Speare Shaker wrote:Činjenice postoje odvojeno i neovisno od naših interpretacija.škutor wrote:svaka postojeća činjenica je djelo jebene interpretacijeSpeare Shaker wrote:Činjenice se ne mijenjaju, samo naše aktualne interpretacije istih.škutor wrote:fizika poznaje samo aktualno dogovoreno stanje , sve će nekada biti drugovačije iu samoj fizici
To što ljudi do newtona nisu poznavali zakon sile teže ne znači da su se mogli lebdjeti na krilima gluposti.
materija postoji neovisno od nas
ali činjenice proizvode ljudi
zganci_i_jetrica wrote:Muzika koja svira s radija nije radio. Tu muziku radio proizvodi. Besmisleno je komplicirati stvari nekakvom suludom teorijom da su nekad neki ljudi odsvirali tu muziku, pa ju je netko snimio, pa je onda netko napravio radio stanicu koja preko ogromnih razdaljina šalje tu muziku da bi je neki radio aparat dešifrirao i pretvorio u zvučne valove. To neupitno slijedi iz principa 'Occamove britve'.Speare Shaker wrote:"Um nije mozak. Um je ono što mozak radi." - Steven Pinker.Speare Shaker wrote:škutor wrote:
naše činjenice su takve da nam su nam od nedavno možđane u probavi
Ne možđani nego dio uma. Tzv. drugi mozak, second brain. Riječ je o sustavu koji se naziva enteric nervous system.
I da, to je također jedna od činjenica čije je značenje tek nedavno shvaćeno.
Iz Ockhamove britve ne slijedi ništa neupitno. Riječ je o jednoj logičkoj dosjetci koja može dato tične rezultate, ali i ne mora.
Što se tiče odnosa uma i mozga, mozak je ključni biološki organ potreban za sadržaje uma. Nebitno što nije i jedini, jer osim onoga u glavi postoji i tzv. drugi mozak koji se svodi na enteric nervous system.
Već samo to je dovoljno da se izbjegne potpuno poistovjećivanje uma i mozga.
Um je prije svega kulturološki određen.
Postoji i drugi razlozi poput nemogućnosti da se analizom mozga nekog umrlog čovjeka pronikne u sadržaje njegovog uma poput njegovog ukusa, je li preferirao plavuše ili crnke, je li bio gay ili hetero, za koju je političku stranku glasovao, je li navijao za Dinamo ili Hajduk itd.
Pametnome dovoljno.
Guest- Guest
Sora wrote:materija i činjenice nisu istomarcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Da, u Staljinovom vulgarnom materijalizmu.Speare Shaker wrote:Činjenice postoje odvojeno i neovisno od naših interpretacija.škutor wrote:svaka postojeća činjenica je djelo jebene interpretacijeSpeare Shaker wrote:Činjenice se ne mijenjaju, samo naše aktualne interpretacije istih.škutor wrote:fizika poznaje samo aktualno dogovoreno stanje , sve će nekada biti drugovačije iu samoj fizici
To što ljudi do newtona nisu poznavali zakon sile teže ne znači da su se mogli lebdjeti na krilima gluposti.
materija postoji neovisno od nas
ali činjenice proizvode ljudi
Ne proizvode ljudi činjenice nego samo intepretacije činjenica. Kada ih jednom otkriju i dokažu da je riječ o činjenicama.
Guest- Guest
Pa čekaj, jesi li ti uopće pročitao Planckov tekst, ili si samo bez razumijevanja nakeljio link ko seljo beljo? Pogledaj još jedamput što on tamo decidirano veli:marcellus wrote:ne nego u materijalnom svijetu. U svemiru.zganci_i_jetrica wrote:Da, u Staljinovom vulgarnom materijalizmu.Speare Shaker wrote:Činjenice postoje odvojeno i neovisno od naših intepretacija.škutor wrote:svaka postojeća činjenica je djelo jebene intepretacijeSpeare Shaker wrote:Činjenice se ne mijenjaju, samo naše aktualne intepretacije istih.škutor wrote:fizika poznaje samo aktualno dogovoreno stanje , sve će nekada biti drugovačije i u samoj fizici
I am telling you that there is no matter as such!
Očito nisi ni pogledao
2021-06-05
Page 11 of 20 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20
Similar topics
» Index: otac genetike nije otac jer je svećenik i vjernik
» Francuska: Počistila 1 godinu medicine, kemije i fizike za ukupno 4 mjeseca, drugu za još pet mjeseci
» Originalni grijeh u woke religiji je bijela rasa
» Mnogi smatraju da je znanost slična religiji. Zašto i je li to točno?
» doktor fizike iz sirije osporavao zakon gravitacije
» Francuska: Počistila 1 godinu medicine, kemije i fizike za ukupno 4 mjeseca, drugu za još pet mjeseci
» Originalni grijeh u woke religiji je bijela rasa
» Mnogi smatraju da je znanost slična religiji. Zašto i je li to točno?
» doktor fizike iz sirije osporavao zakon gravitacije
Page 11 of 20