Hrvatskim ne govori čak 29.299 bh. Hrvata.
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Hrvatskim ne govori čak 29.299 bh. Hrvata.
Naravno. Potrebna su mi 2 dana u njihovom društvu i i govorim kao i oni.Noor wrote:Ero wrote:Zapadno od Ljubuškog govore ikavicu. Standardni se uče u školi.darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
PS: Malo koji Hrvat u HR govori standardnim jezikom. Osim Crvenkasti, naravno.
Ero, jel razmeš prigorski?
Više problema imam s nekim našim otočanima.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Ero wrote:Zapadno od Ljubuškog govore ikavicu. Standardni se uče u školi.darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
Ne govorim o narjecju, nego o rijecima koje koriste, izvini, saksija, farmerke i tako
darla- Admin
2015-10-22
Vrok ta jabe, badok joden..
crvenkasti-
2014-04-17
darla wrote:Ero wrote:Zapadno od Ljubuškog govore ikavicu. Standardni se uče u školi.darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
Ne govorim o narjecju, nego o rijecima koje koriste, izvini, saksija, farmerke i tako
Da, i u Kupi kod Siska žive pastrmke.
Guest- Guest
darla wrote:kofein wrote:darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
Pa ni Bob Dylan ne pjeva na hebrejskom
Pa samo kazem, imaju rijeci koje bi mi okarakterizirali srbizmima jel, u svakodnevnom govoru, a i "dakanje" im nije strano.
Dadakanje, dešavanje...itd. Istina. Naglasak razotkriva....primjerice reporter RTL-a Hrvoje Krešić priča čistim srednjebosanskim naglaskom. Ništa loše, samo primjećujem.
Guest- Guest
Ero wrote:Naravno. Potrebna su mi 2 dana u njihovom društvu i i govorim kao i oni.Noor wrote:Ero wrote:Zapadno od Ljubuškog govore ikavicu. Standardni se uče u školi.darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
dok peš z njimi v klet si koju kaplicu spiti, se moraš sih regulah pridržavati
Guest- Guest
Eva wrote:
Da, i u Kupi kod Siska žive pastrmke.
Nadje se jos toga, ali dobro danas je to liberalno, mi koji smo morali savladati cistokrvni hrvatski, sad nas malo usi paraju
darla- Admin
2015-10-22
U svakom slučaju kod nas svaki pučkoslovac ispravnije govori hrvatski od zagrebačkog kvazi intelektualca. Ne šalim se.darla wrote:kofein wrote:darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
Pa ni Bob Dylan ne pjeva na hebrejskom
Pa samo kazem, imaju rijeci koje bi mi okarakterizirali srbizmima jel, u svakodnevnom govoru, a i "dakanje" im nije strano.
Na bote ve boš tok lohke zjanego provago zogurco nurco e badoko dalale.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Vrok ta jabe, badok joden..
Bednjaaaaaaaaaaa
Guest- Guest
kofein wrote:
Dadakanje, dešavanje...itd. Istina. Naglasak razotkriva....primjerice reporter RTL-a Hrvoje Krešić priča čistim srednjebosanskim naglaskom. Ništa loše, samo primjećujem.
Pa nista lose, samo je ona pitanje o kojem hrvatskom jeziku pricaju, kad je to u biti misung tamo.
darla- Admin
2015-10-22
darla wrote:kofein wrote:
Pa nista lose, samo je ona pitanje o kojemhrvatskomjeziku pricaju, kad je to u biti misung tamo.
na jugoslavenskom
Guest- Guest
naravno.Ero wrote:U svakom slučaju kod nas svaki pučkoslovac ispravnije govori hrvatski od zagrebačkog kvazi intelektualca. Ne šalim se.
boktejebo koji si ti lik.
2014-12-30
Furt delaju i niš cajta nemaju za ajgenes špas.
Guest- Guest
ljepse mi ej slusat bosance nego one iz bednje,otoka....
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Ero wrote:
U svakom slučaju kod nas svaki pučkoslovac ispravnije govori hrvatski od zagrebačkog kvazi intelektualca. Ne šalim se.
Di to kod vas? Od Gruda do Imotskog nije sigurno.
darla- Admin
2015-10-22
Uopće ne razmišljam na taj način.Noor wrote:Ero wrote:Naravno. Potrebna su mi 2 dana u njihovom društvu i i govorim kao i oni.Noor wrote:Ero wrote:Zapadno od Ljubuškog govore ikavicu. Standardni se uče u školi.darla wrote:Pa Hrvati u BiH, ne govore standardnim hrvatskim jezikom danasnjice u RH, cak niti ono zapadno od Ljubuskog.
dok peš z njimi v klet si koju kaplicu spiti, se moraš sih regulah pridržavati
Doma govorimo slovenski. Ne zato što moramo, nego zato što nam je tako najlakše.
Kad imamo posjetu iz HR tada govorimo hrvatski, jer je tako lakše za goste.
Noor wrote:
na jugoslavenskom
Hrvatsko-srpski ili srpsko-hrvatski, ovisi koje rijeci prevladavaju
darla- Admin
2015-10-22
a i oni otezu....darla wrote:Ero wrote:
U svakom slučaju kod nas svaki pučkoslovac ispravnije govori hrvatski od zagrebačkog kvazi intelektualca. Ne šalim se.
Di to kod vas? Od Gruda do Imotskog nije sigurno.
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Milanović: ‘Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, u čije ime govori Komšić?‘
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA
» KANTON S 0,1 POSTO HRVATA: Žele "svog Hrvata" islamske vjeroispovijesti u Domu naroda i prijete blokadom
» Izgleda kao ,Bandic,govori kao Bandic,ponasa se kao Bandic a govori da nije Bandic..
» Ovo je slika vjeronauka u hrvatskim školama
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA
» KANTON S 0,1 POSTO HRVATA: Žele "svog Hrvata" islamske vjeroispovijesti u Domu naroda i prijete blokadom
» Izgleda kao ,Bandic,govori kao Bandic,ponasa se kao Bandic a govori da nije Bandic..
» Ovo je slika vjeronauka u hrvatskim školama
Page 3 of 8