Hrvatskim ne govori čak 29.299 bh. Hrvata.
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Hrvatskim ne govori čak 29.299 bh. Hrvata.
Fénix wrote:Neki podsvjesno a neki tako što kažu kako to žele i onda to kasnije naprave. Nije to neki zahtjevan posao i mukotrpni trud, već običan stav u glavi.Noor wrote:Fénix wrote:I? Zar nisam rekao da je to vještina koja se savladava i nauči ako postoji volja?
ako je ovo bio odgovor meni...onda samo da ti kažem da je to kod mene spontano...nemam kočnica...znači ne trudim se pod svaku cijenu pričati prigorski.
možda je to zato, što volim hrvatske dijalekte..općenito ne malo bogatstvo našeg jezika.
jest, mada ako si ikad poslušao nekoga tko se baš trudi izgovarati drugi dijalekt...a da mu baš i ne ide, zvuči prilično komično...
otprilike i kao scena kad muškarac obuje štikle
Guest- Guest
Ne brzo već polako ili umjereno. U protivnom se polomiš - doslovno.
Guest- Guest
Fénix wrote:Ne brzo već polako ili umjereno. U protivnom se polomiš - doslovno.
nemoj reć' da si probao ?!
Guest- Guest
Nisam, ali znam ishod na drugim primjerima. Kao dijete sam umalo završio mrtav baš kao znatiželjna mačka jer sam previše htio a još sam bio daleko od toga.Noor wrote:Fénix wrote:Ne brzo već polako ili umjereno. U protivnom se polomiš - doslovno.
Inače cure kad su krenule oko 16. godine s visokim petama, to je izgledalo kao ples na ledu.
Guest- Guest
Fénix wrote:Nisam, ali znam ishod na drugim primjerima. Kao dijete sam umalo završio mrtav baš kao znatiželjna mačka jer sam previše htio a još sam bio daleko od toga.Noor wrote:Fénix wrote:Ne brzo već polako ili umjereno. U protivnom se polomiš - doslovno.
Inače cure kad su krenule oko 16. godine s visokim petama, to je izgledalo kao ples na ledu.
bome da, u štiklama treba znat hodat, al kad naučiš, osjećaj je čaroban
Guest- Guest
Posluži svrsi i sve to fino izgleda, ali meni je žena uglavnom najbolja kad je gola.
Guest- Guest
ahadijagram wrote:tamo su te i na pivo navukli a? :)
2014-12-30
Stvar je jasna. Stariji ljudi još uvijek pričaju "hrvatsko-srpskim".
Masu puta od Bosanaca koji su odrasli u doba SFRJ,čuo sam kad kažu npr. "Razumiješ li ti hrvatsko-srpski?"
Vjerojatno su se tako i izjasnili na popisu.
Masu puta od Bosanaca koji su odrasli u doba SFRJ,čuo sam kad kažu npr. "Razumiješ li ti hrvatsko-srpski?"
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A ovi koji su prešli 60-tu,ili joj se opasno približili.Eva wrote:Kaj su po tebi stariji?
2014-04-22
ajd ne kenjaj.jastreb wrote:Stvar je jasna. Stariji ljudi još uvijek pričaju "hrvatsko-srpskim".
jebala te juga i qvazi zajednički jezik.
2014-12-30
Samo usput.
Neki muslimani se izjašnajvaju kao Hrvati, zato i imate ovaj nesrazmjer.
Takvih je prema nekim procjenama (još za vrijeme Juge) bilo cca 5%. u hr korpusu.
Takvih je prema nekim procjenama (još za vrijeme Juge) bilo cca 5%. u hr korpusu.
jastreb wrote:A ovi koji su prešli 60-tu,ili joj se opasno približili.Eva wrote:Kaj su po tebi stariji?
Aha
Guest- Guest
Uglavno etnički Hrvati sa prostora Cazinske i Bosanske krajine.Ero wrote:Samo usput.
Ovo drugo su uglavnom etnički Srbi.
2014-04-22
Eva wrote:jastreb wrote:A ovi koji su prešli 60-tu,ili joj se opasno približili.Eva wrote:Kaj su po tebi stariji?
Aha
2014-04-22
jastreb wrote:Uglavno etnički Hrvati sa prostora Cazinske i Bosanske krajine.Ero wrote:Samo usput.
Pa tamo nema Hrvata, mislim da je ono malo kaj je bilo pomrlo ili se iselilo. Roditelji moje šnajderice npr. živjeli su u Žagaru ali su umrli još prije rata, ona kaže srećom.
Guest- Guest
U Žegaru,ne u Žagaru. Kod Bihaća. Ima tamo još Hrvata. Inače taj dio je pripadao Lici,a ne Bosni. I ti ljudi se smatraju Ličanima,a ne Bosancima.Eva wrote:jastreb wrote:Uglavno etnički Hrvati sa prostora Cazinske i Bosanske krajine.Ero wrote:Samo usput.
Pa tamo nema Hrvata, mislim da je ono malo kaj je bilo pomrlo ili se iselilo. Roditelji moje šnajderice npr. živjeli su u Žagaru ali su umrli još prije rata, ona kaže srećom.
No ja sam u svom prethodnom postu mislio na Hrvate islamske,a ne katoličke vjere.
2014-04-22
jastreb wrote:U Žegaru,ne u Žagaru. Kod Bihaća. Ima tamo još Hrvata. Inače taj dio je pripadao Lici,a ne Bosni. I ti ljudi se smatraju Ličanima,a ne Bosancima.Eva wrote:jastreb wrote:Uglavno etnički Hrvati sa prostora Cazinske i Bosanske krajine.Ero wrote:Samo usput.
No ja sam u svom prethodnom postu mislio na Hrvate islamske,a ne katoličke vjere.
Da točno, krivo sam napisala. Mama joj je bila iz Cetingrada, a onda se udala u Žegar. Ona nema nema nikog više tam, osim grobova.
Guest- Guest
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Milanović: ‘Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, u čije ime govori Komšić?‘
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA
» KANTON S 0,1 POSTO HRVATA: Žele "svog Hrvata" islamske vjeroispovijesti u Domu naroda i prijete blokadom
» Izgleda kao ,Bandic,govori kao Bandic,ponasa se kao Bandic a govori da nije Bandic..
» Ovo je slika vjeronauka u hrvatskim školama
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA
» KANTON S 0,1 POSTO HRVATA: Žele "svog Hrvata" islamske vjeroispovijesti u Domu naroda i prijete blokadom
» Izgleda kao ,Bandic,govori kao Bandic,ponasa se kao Bandic a govori da nije Bandic..
» Ovo je slika vjeronauka u hrvatskim školama
Page 8 of 8