Blagdansko slavlje i običaji
Page 1 of 1
Blagdansko slavlje i običaji
Prvi i posljednji mjesec godine u blagdanskom i prazničnom su ozračju za pripadnike različitih religija, kao i za one nereligiozne. Kako ćete proslaviti nadolazeće (ili kako slavite one koji već traju) blagdane? Vodite li se nekim ustaljenim običajima?
Guest- Guest
Re: Blagdansko slavlje i običaji
da nema blagdana trebalo bi ih izmisliti, hoardanje hrane i uvijek ista okupljanja, s prijateljima isti rituali, jedan vise nije s nama pa ne znam hocemo li opet..
Bit ću u krugu obitelji, njima je to bitan blagdan, a meni je drago da smo na okupu. Ove godine posebno.
Bor je već okićen, iduća dva dana slijede ručkovska okupljanja, sutra badnjačko bakalarsko i prekosutra božićno. Starci će obaviti svoje religijske aktivnosti, sestra i ja smo tu partypooperi, al' poslije ćemo svi skupa zajedno čilati i uživati.
Bor je već okićen, iduća dva dana slijede ručkovska okupljanja, sutra badnjačko bakalarsko i prekosutra božićno. Starci će obaviti svoje religijske aktivnosti, sestra i ja smo tu partypooperi, al' poslije ćemo svi skupa zajedno čilati i uživati.
Guest- Guest
Stan očišćen...
Kolači pečeni (baklava i čupavci )...
Bor okićen...(admini, fale božićni smajlići)
Sutra stiže prijateljica ateistkinja s familijom...
Sutra će raditi telefoni, e-mailovi, Skype...
Kolači pečeni (baklava i čupavci )...
Bor okićen...(admini, fale božićni smajlići)
Sutra stiže prijateljica ateistkinja s familijom...
Sutra će raditi telefoni, e-mailovi, Skype...
Trinity-
2014-04-17
Danas sam na redu za blagoslov stana, negdje kasno popodne. Uvijek je tako na drugi dan Božića i dobro da je tako.
Evo što piše u Župnom listiću što se tiče darova vjernika :
Mali prigovor imam na ovo boldano, kako možeš biti oslobođen darivanja ?
Ali da ne budem nepoštena, nikad nisu tražili i određivali tarifu za bilo što.
Evo što piše u Župnom listiću što se tiče darova vjernika :
Svi oni koji su teškog imovinskog stanja, bez posla ili u sličnim teškoćama oslobođeni su svakog darivanja. Koji mogu nešto izdvojiti neka to učine po svojoj savjesti. Procijenimo sami !
Mali prigovor imam na ovo boldano, kako možeš biti oslobođen darivanja ?
Ali da ne budem nepoštena, nikad nisu tražili i određivali tarifu za bilo što.
Trinity-
2014-04-17
http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesnica
A coin is often put into the dough during the kneading; other small objects may also be inserted. At the beginning of Christmas dinner, the česnica is rotated three times counterclockwise, before being broken among the family members. The person who finds the coin in his piece of the bread will supposedly be exceptionally lucky in the coming year. The česnica was used in folk magic for divining or influencing the amount of crops.
jedino praznovjerno što mi radimo, je gašenje svjetla i samo uz svijeću gledanje u prozor da vidimo tko će faliti sljedeće godine.. hah.
blagdansko ludilo :face:
blagdanska depresija
blagdanska euforija
blagdansko prejedanje i opijanje
blagdanski umor
blagdanska depresija
blagdanska euforija
blagdansko prejedanje i opijanje
blagdanski umor
Similar topics
» HDZ otkazao blagdansko druženje zbog salvi prijetnji:
» OŠTRA MJERA AUSTRIJSKOG KANCELARA Zatvorit će sedam džamija u državi i protjerati imame koji se financiraju iz inozemstva
» Običaji
» Srpski kulturni običaji u Austriji
» Morbidni običaji kod srbčadi:'Zreo za sekirče'
» OŠTRA MJERA AUSTRIJSKOG KANCELARA Zatvorit će sedam džamija u državi i protjerati imame koji se financiraju iz inozemstva
» Običaji
» Srpski kulturni običaji u Austriji
» Morbidni običaji kod srbčadi:'Zreo za sekirče'
Page 1 of 1