Pitali smo povjesničare: Što se doista dogodilo u Srbu '41.?
Page 14 of 15
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Re: Pitali smo povjesničare: Što se doista dogodilo u Srbu '41.?
dajte molim vas..sto bi onda rekli za crvenog i jos neke...
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
vuksadinare wrote:..ma je..kaj kukam..ovdje oblacno,kisa...kaj bi trebao skakat od veselja...Eva wrote:A kaj tebi fali? Non stop kukaš.
Pa da, kad je kišan dan onda je romantika. Krevet, dekica i srodna duša u srodnom tijelu da te mazi.
Guest- Guest
Ko o čemu, žene o seksu.Eva wrote:vuksadinare wrote:..ma je..kaj kukam..ovdje oblacno,kisa...kaj bi trebao skakat od veselja...Eva wrote:A kaj tebi fali? Non stop kukaš.
Pa da, kad je kišan dan onda je romantika. Krevet, dekica i srodna duša u srodnom tijelu da te mazi.
vuksadinare wrote:dajte molim vas..sto bi onda rekli za crvenog i jos neke...
Ma Crveni je prefrigan i svim mastima premazan. A u slobodno vrijeme Marčelu mast vadi.
Guest- Guest
dzango wrote:Ko o čemu, žene o seksu.Eva wrote:vuksadinare wrote:..ma je..kaj kukam..ovdje oblacno,kisa...kaj bi trebao skakat od veselja...Eva wrote:A kaj tebi fali? Non stop kukaš.
Sad smo bez klinaca pa u ovih 4 tjedna moramo ugurati sve ono iz 9 1/2 tjedana.
Guest- Guest
Samo napred, nama su navalili i ćerkinu drugaricu iz Novog Sada. Ništa od akcije.Eva wrote:dzango wrote:Ko o čemu, žene o seksu.Eva wrote:vuksadinare wrote:..ma je..kaj kukam..ovdje oblacno,kisa...kaj bi trebao skakat od veselja...Eva wrote:A kaj tebi fali? Non stop kukaš.
Sad smo bez klinaca pa u ovih 4 tjedna moramo ugurati sve ono iz 9 1/2 tjedana.
je da nisam na poslu..gdje je polupustos..Eva wrote:vuksadinare wrote:..ma je..kaj kukam..ovdje oblacno,kisa...kaj bi trebao skakat od veselja...Eva wrote:A kaj tebi fali? Non stop kukaš.
2015-09-08
ja ovog vu wrote:ja ovog vička ne kapiram. svi njegovi komentari kojima opravdava
formiranje ndh, kao, pre svega i iznad svega, antisrpske drzave
svode se na <: srbi su napisali ovo pa su ono, i to je dovoljan
razlog da se podrzi ndh i svi zlocini koji su usledeli.
Guest- Guest
Pa može biti da su vas poštedjeli no slavonija je cijela najebala ko žuti, sve su ispraznili od tavana do štala i čardaka, nije slučajno nastala pjesma druže tito nešto bi te pito, gdje je moje sa tavana žito i slične stvari.vili40 wrote:nisam rekao da su pljačkali ali su odvodili ljude ako su čuli da im je netko od familije u partizanima ili ako su čuli da netko iz sela daje hranu.Ti neki mahom žene i babe se nikada nisu vratili.Da,bilo je svega.Muške su odvodili pa odmah regrutirali ili oni ili nijemci i što im je onda preostalo nego da klisnu i organiziraju otpor tome svemu?tre911 wrote:Oćeš reći da su ustaše kod vas i hrvate pljačkali??? Ono bijeg od ustaške vojske razumijem kao i strah od bacanja u neke daleke zemlje na frontu ali ovo sa pljačkom mi baš i ne ide pod kapu i logiku. Vjerojatno nije bilo ništa više ili manje nego u drugim dijelovima NDH a što se nastavilo jebački nakon dolaska tita na vlast i otimanje svega seljacima te slanja hrane u sovjetski savez. Ako je to istina što pričaš barem se mogu vaditi na rat, no na što se može partizanija vaditi koja je opustošila sela nakon rata?vili40 wrote:pa eto,jedan moj djed ostavio kosti negdje kod Staljingrada jer nije na vrijeme pobjegao u šumu.Da je i u šumi poginuo,poginuo bi u svojoj šumi.tre911 wrote:A što su to vama na sjeveru ustaše radile? Ne zajebavam nego pitam, mentalitet vam je i inače ono sakrij se dok oluja prođe(ne svi ali dobar dio) pa me zanima što su to ustaše tamo napravile da ste krenuli u drugu ekipu?vili40 wrote:ne znam što se odvijalo dolje u Srbu,ali znam što se događalo kod nas na sjeveru gdje se masovno išlo u partizane a kod nas nije bilo četnika.Ti ljudi nisu bili nikakvi komunisti nego je to bio otpor ustašluku a o njemu stvarno ne bi trebalo trošiti riječi.
Drugi djed preživio koji je i mog,u to vrijeme još balavog,oca na vrijeme sklonio u partizane.Ustaše,pretežno rodom iz sadašnje BiH i krševitih dijelova sadašnje Hrvatske,okupirali Zagorje,Međimurje i Podravinu i upadali,još kad su to mogli,u sela i radili kojekakva sranja.Morali su se nekako zaštititi a i znalo se dobro čija su zapravo ispostava ti ustaše,da se tu ne radi o nikakvom hrvatstvu već o običnim kvislinzima koje je tih par godina održavala samo Hitlerova ispomoć,inače bi se rasplinuli odmah u startu.
A ovo da su partizani pustošili sela?Kod nas sigurno nisu što ne mogu tvrditi za druge prostore jer ne znam.
Guest- Guest
Noor wrote:ajde svi svoje glavice malo k meni na 'lađenje
Guest- Guest
tre911 wrote:vili40 wrote:tre911 wrote:vili40 wrote:tre911 wrote:Pa može biti da su vas poštedjeli no slavonija je cijela najebala ko žuti, sve su ispraznili od tavana do štala i čardaka, nije slučajno nastala pjesma druže tito nešto bi te pito, gdje je moje sa tavana žito i slične
tko je novi drug tito koji je maznuo žito iz Đakovštine?
toga nema u pjesmama zato što nije istina, ili zato što je opasno po zdravlje pitati?
priča se kako bi vlak natovaren tim žitom bio dug od đakova do karlovca. ne izgleda nevidljivo...
sitting_bull-
2015-09-28
uopste nije bitan politicki profil ustanika, bitan je samo ustanak.
jer je ndh formirana sa jasnom namerom, da " resi problem " srba.
i sad, problem je sto su srbi digli ustanak a ne ciljevi ndh kao naci drzave.
yebite se !
yebite se !
Guest- Guest
tre911 wrote:Noor wrote:ajde svi svoje glavice malo k meni na 'lađenje
eto, u tvom i tom ambijentu, meni se ne bi dizao, ustanak
Guest- Guest
Naravno da je bitan politički profil. Radi se o četnicima koji još od kolovoza 39. pripremaju bunu i koji ne bi prihvatili nikakvu hrvatsku državu ma tko da joj je na čelu.chater wrote:uopste nije bitan politicki profil ustanika, bitan je samo ustanak.
yebite se !
to je tvoj " dojam "
nista konkretno, samo pretpostavke.
ali, ndh nije bila pretpostavka, ona je bila realnost.
nista konkretno, samo pretpostavke.
ali, ndh nije bila pretpostavka, ona je bila realnost.
Guest- Guest
A Suvaja?Regoč wrote:Naravno da je bitan politički profil. Radi se o četnicima koji još od kolovoza 39. pripremaju bunu i koji ne bi prihvatili nikakvu hrvatsku državu ma tko da joj je na čelu.chater wrote:uopste nije bitan politicki profil ustanika, bitan je samo ustanak.
yebite se !
Zar ustanku nije prethodio pokolj preko 260 Srba,među kojima mahom žena i djece,a kojeg je sa svojom pohodnom bojnom vodio gos'n Maks Luburić?
Nije li?
I tko se pod tim prilikama ne bi digao na ustanak?
U ustanku su udjela,istina uzeli i pročetnički elementi koji su u osveti činili iste zločine,ali sam ustanak je organizirala KPH,pod vodstvom Marka Oreškovića, Đoke Jovanića,Jakova Blaževića,braće Mileusnić,Gojka Polovine,Danića Damjanovića...
Dakle ustanak em nije četnički nego komunistički,a nije nastao zbog nepomirljivosti prema nekekvoj "hrvatskoj" državi,već zbog pokolja nad nevinom nejačadi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
..je..koliko su komunisti imali 'utjecaja' da su ih ove cetnicke vođe nakon par dana najurile..a neki su i izgubili glavu...pa su se po rijecima đoke jovanica morali prebaciti u one dijelove gdje nije jak procetnicki elemenat..na podrucje korenice...i slunja..i gore na kordunjastreb wrote:A Suvaja?Regoč wrote:Naravno da je bitan politički profil. Radi se o četnicima koji još od kolovoza 39. pripremaju bunu i koji ne bi prihvatili nikakvu hrvatsku državu ma tko da joj je na čelu.chater wrote:uopste nije bitan politicki profil ustanika, bitan je samo ustanak.
yebite se !
Zar ustanku nije prethodio pokolj preko 260 Srba,među kojima mahom žena i djece,a kojeg je sa svojom pohodnom bojnom vodio gos'n Maks Luburić?
Nije li?
U ustanku su udjela,istina uzeli i pročetnički elementi koji su u osveti činili iste zločine,ali sam ustanak je organizirala KPH,pod vodstvom Marka Oreškovića, Đoke Jovanića,Jakova Blaževića,braće Mileusnić,Gojka Polovine,Danića Damjanovića...
Dakle ustanak em nije četnički nego komunistički,a nije nastao zbog nepomirljivosti prema nekekvoj "hrvatskoj" državi,već zbog pokolja nad nevinom nejačadi.
2015-09-08
Nebitno. Govorim o tome da je ustanak izbio zbog pokolja u selu Suvaja,a ne zbog nemirenja sa nastankom NDH.vuksadinare wrote:..je..koliko su komunisti imali 'utjecaja' da su ih ove cetnicke vođe nakon par dana najurile..a neki su i izgubili glavu...pa su se po rijecima đoke jovanica morali prebaciti u one dijelove gdje nije jak procetnicki elemenat..na podrucje korenice...i slunja..i gore na kordunjastreb wrote:A Suvaja?Regoč wrote:Naravno da je bitan politički profil. Radi se o četnicima koji još od kolovoza 39. pripremaju bunu i koji ne bi prihvatili nikakvu hrvatsku državu ma tko da joj je na čelu.chater wrote:uopste nije bitan politicki profil ustanika, bitan je samo ustanak.
yebite se !
Nije li?
Kojeg nitko od domoljuba nikada ne spominje.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
..ne nisu se digli protiv ndh-a...daj molim te procitaj komunisicki proglas iz travnja 1941...i prije suvaje i prije bjelovara ili neceg drugog..jastreb wrote:Nebitno. Govorim o tome da je ustanak izbio zbog pokolja u selu Suvaja,a ne zbog nemirenja sa nastankom NDH.vuksadinare wrote:..je..koliko su komunisti imali 'utjecaja' da su ih ove cetnicke vođe nakon par dana najurile..a neki su i izgubili glavu...pa su se po rijecima đoke jovanica morali prebaciti u one dijelove gdje nije jak procetnicki elemenat..na podrucje korenice...i slunja..i gore na kordunjastreb wrote:A Suvaja?Regoč wrote:Naravno da je bitan politički profil. Radi se o četnicima koji još od kolovoza 39. pripremaju bunu i koji ne bi prihvatili nikakvu hrvatsku državu ma tko da joj je na čelu.chater wrote:uopste nije bitan politicki profil ustanika, bitan je samo ustanak.
yebite se !
Nije li?
Kojeg nitko od domoljuba nikada ne spominje.
2015-09-08
tre911 wrote:Noor wrote:ajde svi svoje glavice malo k meni na 'lađenje
Guest- Guest
chater wrote:
eto, u tvom i tom ambijentu, meni se ne bi dizao, ustanak
a prelijepo je bilo...da
Guest- Guest
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Similar topics
» Gužva u Srbu!
» Napeto u Srbu
» dr Natko Kovačević u Srbu intervju
» Dan ustanka u Srbu-Bili su i ustašoidi
» Klemenčec pozvao na zabranu proslave u Srbu
» Napeto u Srbu