majmunska ljudska prava...
Page 1 of 1
majmunska ljudska prava...
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/139490-nevideno-trazili-na-sudu-da-se-ljudska-prava-prosire-i-na-cimpanze.html
Wise je, u ime udruge The Nonhuman Rights Project, u tužbi zatražio da sud presudi da je Tommyja nezakonito utamničio njegov vlasnik Patrick Lavery. Lavery međutim tvrdi da Tommy ima najbolje moguće životne uvjete. Tommy je jebena čimpanza.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Re: majmunska ljudska prava...
Američki sud odbacio je u četvrtak zahtjev aktivista za prava životinja koji su tražili da se termin "pravna osobnost" proširi i na najbliže ljudske rođake čimpanze.
U prvom takvom slučaju u povijesti američkog pravosuđa, prizivni sud u Albanyju ustvrdio je da su čovjekoliki majmuni nesposobni snositi odgovornost koja ide uz ljudska prava.
Sud je objavio da je odvjetnik aktivista za životinjska prava Steven Wise pokazao da je Tommy, 26-godišnji čimpanza koji živi u državi New York, "autonomno stvorenje", ali je naglasio da on ne može razumjeti "društveni ugovor" koji povezuje ljude.
"Nepotrebno je reći da, za razliku od ljudi, čimpanze ne mogu shvatiti nikakve pravne obveze, da ne mogu biti društveno odgovorni, te da ih se ne može smatrati pravno odgovornima za njihove postupke", navodi se u presudi sutkinje Karen Peters.
Wise je naglasio da će podnijeti žalbu Prizivnom sudu, koji je najviša sudska instanca u državi New York. "Ovo je samo prva odluka prizivnog suda u Albanyju, u dugoročnoj strategiji kampanje kojoj je cilj priznavanje prava za čimpanze i druge inteligentne životinje", rekao je Wise.
Sutkinja Peters je u svojoj odluci, kojom se potvrđuje presuda državnog suda iz 2013., ustvrdila da se čimpanzama ne mogu dati ljudska prava, ali je naglasila da bi Wise mogao početi kampanju za prihvaćanje novog zakonodavstva kojim bi se bolje zaštitili čovjekoliki majmuni i druge životinje.
Da sam zloban kao što nisam () sad bih pitao kakve veze imaju crnci, pederi, i majmuni...
potrebno ce biti jos puno javnog skolovanja da se premosti gap izmedju ljudi i zivotinja, ali polako se bozja kola voze. prvo treba zenska prava uvrstiti u temeljna ljudska prava, pa nabrojati generalna prava zivih bica, pa polagano integrirati..
2014-04-16
Mislim da je marcelus odlican odvjetnik majmunskih ljudska prava
Kak je šteta da nije u SAD tamo bi mlatio lijepe pare ...
Kak je šteta da nije u SAD tamo bi mlatio lijepe pare ...
Još jedan ovakav upis i imaš ban.kic wrote:mrzim aktiviste.
von_Starhemberg
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
joj ne svađajte se oko različitih misšljenja
ima vas 3.5 i jos bi se iskljucivali
ovo s majmunskim pravima je ozbiljna stvar, odnos čovjeka i zivotinja je više zivotinjski nego ljudski, ja mislim
i tema je odlična, nema smsila stati na nekoj bedastoći, ima se tu šta razmišljati
ja sam vidjela da onaj razvijeniji svijet već dugo razmišlja o majmunskim ljudskim pravima, ali za OZBILJNO; uzimajući to za početak valorizacije naših odnosa saživim bićima na zemlji
joj .. čovjek se ponaša kao Bog , kad su jadne zivotinje u pitanju
ima vas 3.5 i jos bi se iskljucivali
ovo s majmunskim pravima je ozbiljna stvar, odnos čovjeka i zivotinja je više zivotinjski nego ljudski, ja mislim
i tema je odlična, nema smsila stati na nekoj bedastoći, ima se tu šta razmišljati
ja sam vidjela da onaj razvijeniji svijet već dugo razmišlja o majmunskim ljudskim pravima, ali za OZBILJNO; uzimajući to za početak valorizacije naših odnosa saživim bićima na zemlji
joj .. čovjek se ponaša kao Bog , kad su jadne zivotinje u pitanju
Ma kome ti to pritiš?Yehudi wrote:Još jedan ovakav upis i imaš ban.kic wrote:mrzim aktiviste.
von_Starhemberg
I radičega mi brišeš post?
Odjebi fino.
Baniraj me odmah za trajno ako se misliš tako ponašati.....odjebi sa tim forama.
2014-04-20
Nebi da ja ovisim o vama i vašim "pravilima"......
Tako su i tamo uzurpirali forum imisle da im se svatko mora podčinjavati.
Ja ne jebem te vaše kontrolirane stranice i medije.
Hoćete li biti -NEUTRALNI I POŠTENI- ili se svi moraju ponašati po vašem mišljenu?
Tako su i tamo uzurpirali forum imisle da im se svatko mora podčinjavati.
Ja ne jebem te vaše kontrolirane stranice i medije.
Hoćete li biti -NEUTRALNI I POŠTENI- ili se svi moraju ponašati po vašem mišljenu?
2014-04-20
Upozoren si, no mogao sam te odmah poslati na hlađenje. Biraj svoje riječi sljedeći put.Yehudi wrote:Ma kome ti to pritiš?Yehudi wrote:Još jedan ovakav upis i imaš ban.kic wrote:mrzim aktiviste.
von_Starhemberg
I radičega mi brišeš post?
Odjebi fino.
Baniraj me odmah za trajno ako se misliš tako ponašati.....odjebi sa tim forama.
Guest- Guest
JUTARNJI EKSKLUZIVNO OTKRIVA Razbijene tri tajne ćelije džihadista u Hrvatskoj
Ćelije za regrutiranje osoba trebale su biti u Rijeci, Puli i Zagrebu. Nakon što su spriječeni, članovi su otišli u inozemstvo, a njihovi su ideolozi prestali dolaziti
----------------------------------------------------------------------------------------
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAA...........KOJA LJIGAVA PROPAGANDA...........................
Znači nitko nije uhićen, nitko nije otišao u djihad, nitko nije osudjen a utrošene stotine Milijuna KN. koje daju porezni obveznici.
KATASTROFA
Ćelije za regrutiranje osoba trebale su biti u Rijeci, Puli i Zagrebu. Nakon što su spriječeni, članovi su otišli u inozemstvo, a njihovi su ideolozi prestali dolaziti
----------------------------------------------------------------------------------------
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAA...........KOJA LJIGAVA PROPAGANDA...........................
Znači nitko nije uhićen, nitko nije otišao u djihad, nitko nije osudjen a utrošene stotine Milijuna KN. koje daju porezni obveznici.
KATASTROFA
2014-04-20
Džihadisti odrubili glavu djeci jer su odbili prijeći na Islam
VIDEO: Britanski vikar u Bagdadu tvrdi da su militanti odrubili glavu četvoro kršćanske djece koja su se odbila preobratiti na islam. Pripadnici ISIL-a progone kršćane iz Iraka i nemilosrdno ih ubijaju
2014-04-20
Similar topics
» Prava LGBT zajednica nisu ljudska prava, Afrika poručuje UN-u
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» Ljudska prava u Hrvata
» Ljudska prava majmuna
» Demokracija i ljudska prava
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» Ljudska prava u Hrvata
» Ljudska prava majmuna
» Demokracija i ljudska prava